Categorieën: Nieuws

Gemeente Groningen heeft meeste auto-inbraken van Noord-Nederland

Van de 3 noordelijke provincies was de stad Groningen de plaats met de meeste auto-inbraken, ondanks een sterker daling van het aantal. Dit blijkt uit een analyse van Independer, op basis van de laatste auto-inbraak cijfers van de Politie.

In stad Groningen vonden het afgelopen jaar 396 auto-inbraken plaats, ruim drie keer zo veel als in Leeuwarden (118). Het aantal inbraken daalt wel, in vergelijking met 2017 waren er 26 procent minder auto-inbraken in het afgelopen jaar. Ter vergelijking, het landelijk gemiddelde aantal auto-inbraken daalde met slechts 9 procent. Amsterdam spant de kroon in Nederland qua auto-inbraken, daar werd 7576 keer ingebroken in een auto.

Volgens Independer zijn de zaken die het vaakst uit auto’s worden gestolen ingebouwde navigatiesystemen, autoradio’s, spullen uit het dashboardkastje en overige auto-onderdelen zoals airbags, velgen en koplampen.

Tom Veenstra

Bekijk reacties

  • Dat we er weinig aan kunnen doen dat Groningen de hoogste is, heeft er waarschijnlijk mee te maken dat het om verzekerde incidenten gaat. Van bijvoorbeeld tassenroof in kleedkamers van sportruimten e.d. kun je gewoon besluiten de aangifte te verwijderen als besloten wordt dat er i.v.m. prioriteitstelling op inbraak toch niets mee gaat gebeuren (zelfs al komt de creditcard club met aanwijzingen over de dader). Er gaat niets boven Groningen.

  • Veel minder dan steden van vergelijkbare omvang. Almere 666, Tilburg 745, Eindhoven 1743, maar dat is uiteraard een veel te positieve insteek. We zijn hier in het noorden zo arm en kaalgeplukt door het rijke westen dat er hier gewoon niets meer te halen valt. Zo goed? Of moet het nog negatiever?

  • Blijf maar eens positief als je meldt dat ICS Visacard het IP-adres van iemand heeft die voor 1000 euro fiches heeft gekocht op een goksite op je kaart en de politie meldt dat ze daar echt niks mee doen en iedere toekomstige samenwerking met de recherchedienst van visacard kan worden vergeten als ze mij dat adres eventueel zouden geven. Dat was dus al met al in 30 jaar de derde keer dat de politie het vertikte iets te doen met concrete daderinformatie. Van de aangifte waarvoor ik twee uur een zeer hartelijk gesprek had met een agent in Vinkhuizen deelde 'Haren' die maandag erop mee dat er niets mee zou worden gedaan omdat 'die meneer maar beter op zijn spullen had moeten letten' (tas in de sauna). Het proces verbaal werd VERWIJDERD, vermoedelijk om het oplossingspercentageverschil met Duitsland niet teveel uit de pas te laten lopen. Lekker positief.

Recente berichten

Bevrijdingsvuur ontstoken in Wageningen, vuur onderweg naar Groningen

Bij Hotel de Wereld in Wageningen is om middernacht het Bevrijdingsvuur ontstoken. Estafettelopers zijn in…

1 uur geleden

‘Op Bevrijdingsdag kans op buien, komende dagen opklaringen en droog’

Bevrijdingsdag gaat niet droog verlopen. De komende dagen vindt er een weersverbetering plaats waarbij we…

1 uur geleden

Come back zet Groen Geel op pole position voor topper van volgende week tegen Helpman

De Derde Klasse C is superspannend met heel veel clubs die nog kans op de…

4 uur geleden

Paas benoemt antisemitisme in toespraak: “Er is een zwijgende meerderheid en het zou helpen als die niet langer zwijgt”

Niet langer zwijgen, maar duidelijk maken dat er in ons land niet geleefd kan worden…

4 uur geleden

PKC’83 wint woonwagenkamp kraker van WKE’16; ON laat na titelstrijd leven in te blazen

PKC'83 heeft vanavond de clash der woonwagenkampen tegen WKE'16 met 4-1 gewonnen. Daarmee deden de…

5 uur geleden

Groningen staat stil bij oorlogsslachtoffers (foto’s)

In de gemeente wordt zaterdag uitgebreid stilgestaan bij de Nationale Dodenherdenking. Er vinden verschillende herdenkingen…

7 uur geleden