Categorieën: Nieuws

Coalitie GS: ‘Crisis in provinciehuis bezworen’

Ondanks dat het vertrouwen binnen de coalitie van Gedeputeerde Staten een flinke knauw gekregen tijdens het debat over de Zuidelijke Ringweg, willen CDA, D66, ChristenUnie en GroenLinks door als College van Gedeputeerden tot de verkiezingen op 20 maart aanstaande. 

“De afgelopen dagen hebben wij als coalitiepartijen in relatieve rust kunnen bespreken wat er afgelopen woensdag gebeurd is en wat voor ons belangrijk is. Daarbij zijn belangrijke overwegingen dat de huidige periode bijna op zijn eind loopt en we te maken hebben met een aantal belangrijke dossiers in Groningen. Groningen is niet gebaat bij een bestuurlijke impasse,” zo laat het college van GS vrijdagmiddag weten in een verklaring. Ook  Jan Hein Mastenbroek, fractievoorzitter van de SP, zegt tijdens de vergadering in het provinciehuis van vrijdagmiddag vertrouwen te blijven houden in de coalitie zoals die is.

Woensdag legde de SP een bom onder het college nadat de fractie een motie steunde om onmiddellijk te stoppen met de bouw van de Zuidelijke Ringweg. Dat schoot de andere collegepartijen in het verkeerde keelgat. Een rapport over de crisis waarin het project nu is beland, is nog niet openbaar. Hoe het nu verder moet met de aanleg van de ring, is nog onderwerp van gesprek tussen de opdrachtgevers provincie en gemeente Groningen en Rijkswaterstaat en aannemer Combinatie Herepoort.

Tom Veenstra

Bekijk reacties

  • Politiek maakt me ziek !
    Ze moeten zich schamen om over vertrouwen te praten.
    MCJP kom er maar in.
    Laat ons de voortgang van HET FIASCOHE maar weten.

  • Hier wordt door de pers de schuld aan de SP toe geschoven maar zij hebben voor de motie gekozen stop sloop viaducten die het onherroepelik maken . Dit ging over het spoor viaduct in de ring en sloop viaduct over de Brailleweg in de A 28. De SP was hier tegen en de 4 regerende partijen zagen dit als tegen het hele werk.Dat was het niet.Iedere partij is toch vrij te kiezen wat het beste is en elkaar niet dwingen tot. Hoop dat de kiezers de SP niet afwijzen maar Groningers kies nu eens voor de PVV en lokale partijen en partij voor de Dieren /Groninger Belang / partij voor het Noorden, die er steeds voor ons Groningers hebben gekozen.Aan deze Haagse partijen hebben jullie niets.Die willen op het pluche zitten.

Recente berichten

Vrijdag eerst zon, later kans op regen- of onweersbuien

Vrijdag is er eerst nog af en toe zon, vooral ten noorden van de Stad,…

2 uur geleden

Rotondes Laan Corpus Den Hoorn vanaf maandag 6 mei deels dicht

Meerdere op- en afritten van de dubbele rotondes ter hoogte van Laan Corpus den Hoorn…

2 uur geleden

Fractieleden ChristenUnie poetsen Stolpersteine in Groningen en Ten Boer

De fractie van de ChristenUnie poetste deze donderdag Stolpersteine in Groningen en Ten Boer. Dit…

3 uur geleden

Chauffeur botst op twee auto’s op Helper Brink

Op de Helper Brink heeft donderdagmiddag rond 17:00 uur een automobilist een bestelbusje geramd. Vervolgens…

5 uur geleden

Voormalig Vapiano-pand tijdelijk in gebruik door Kunstpunt Groningen

Het voormalige Vapiano-pand aan de Nieuwe Markt heeft een tijdelijke nieuwe bestemming. Het pand vormt…

6 uur geleden

Startsein voor bouw van vier nieuwe huurwoningen in Haren

Er komen vier nieuwe energiezuinige sociale huurwoningen aan de Molenkampsteeg in Haren. Donderdagmiddag gaf Dik…

6 uur geleden