Coalitie GS: ‘Crisis in provinciehuis bezworen’

nieuws

Ondanks dat het vertrouwen binnen de coalitie van Gedeputeerde Staten een flinke knauw gekregen tijdens het debat over de Zuidelijke Ringweg, willen CDA, D66, ChristenUnie en GroenLinks door als College van Gedeputeerden tot de verkiezingen op 20 maart aanstaande. 

“De afgelopen dagen hebben wij als coalitiepartijen in relatieve rust kunnen bespreken wat er afgelopen woensdag gebeurd is en wat voor ons belangrijk is. Daarbij zijn belangrijke overwegingen dat de huidige periode bijna op zijn eind loopt en we te maken hebben met een aantal belangrijke dossiers in Groningen. Groningen is niet gebaat bij een bestuurlijke impasse,” zo laat het college van GS vrijdagmiddag weten in een verklaring. Ook  Jan Hein Mastenbroek, fractievoorzitter van de SP, zegt tijdens de vergadering in het provinciehuis van vrijdagmiddag vertrouwen te blijven houden in de coalitie zoals die is.

Woensdag legde de SP een bom onder het college nadat de fractie een motie steunde om onmiddellijk te stoppen met de bouw van de Zuidelijke Ringweg. Dat schoot de andere collegepartijen in het verkeerde keelgat. Een rapport over de crisis waarin het project nu is beland, is nog niet openbaar. Hoe het nu verder moet met de aanleg van de ring, is nog onderwerp van gesprek tussen de opdrachtgevers provincie en gemeente Groningen en Rijkswaterstaat en aannemer Combinatie Herepoort.