Categorieën: Nieuws

Postcodekanjer van 53,9 miljoen valt in Glimmen

De Postcodekanjer van de Nationale Postcodeloterij, dit jaar ter waarde van 53,9 miljoen euro, is gevallen in Glimmen en Harendermolen. Alle inwoners die mee hebben gespeeld krijgen een deel van deze prijs. De hoofdprijs valt op de postcode 9756 AK.

In het postcodegebied 9756 wonen 1115 mensen. De winnaars (op postcode 9756 AK) werden dinsdagavond bij het RTL4-programma Postcodeloterij Miljoenenjacht bekend gemaakt. Deze postcode krijgt de helft van het totale prijsbedrag, 26,95 miljoen euro. De postcode hoort bij de Rijksstraatweg in Glimmen, specifiek bij de huisnummers 114 tot en met 138.

Brenda en Willem werden door Caroline Tensen verrast met een cheque van 2.714.388 euro en reageren geëmotioneerd: “Dit is onvoorstelbaar! Wat is dit een geweldige verrassing. We zijn al vijftig jaar samen en onze grote droom is om met z’n tweeën een wereldreis te maken. Die droom komt nu uit. Geweldig!” Juan en Grietje werden door Martijn Krabbé verrast met een cheque van 2.714.388 euro. Ze zijn sprakeloos: “Wat is dit spannend zeg! We zijn onlangs verhuisd en zitten midden in een verbouwing. We hebben nog een lot op ons oude adres gehouden, waardoor we nu dit geweldige bedrag winnen. Ongelooflijk!”

De andere 26,95 miljoen euro wordt verdeeld over de rest van de meespelende Glimmenaren (met de postcode 9756). Deze geldbedragen worden vrijdag bekend gemaakt.

 

Tom Veenstra

Bekijk reacties

  • Met een gemiddelde WOZ-waarde van 336000 euro hebben de Glimmers dat geld hard nodig om de OZB en de Hondenbelasting aan de gemeente Groningen te betalen. Moet je natuurlijk wel mee doen.

  • Het is de winnaars gegund ( nee, ik gun ze het niet) de winnaars hebben geld zat, ze wonen in kapitale villa's. Trouwens Glimmen is een kakdorp.

  • Ongelooflijk wat een afgunst hier. Niemand die weet wat een loterij betekend? Het betekend iig niet dat het geld alleen bestemd is voor de armen en/of dommen.

  • yes eindelijk iemand die het zegt altijd met de postcode spel vallen de prijzen altijd in de wijken waar de mensen met veel geld wonen gewoon niet eerlijk maar ja we als nederlandse trappen er gewoon in altijd valt de prijs waar je woont een eigen huis of alles al hebben ik gun de mensen best geld hoor maar zolang dit spel er is gewoon een gewone persoon zonder eigen huis of wat zien je niet zo snel op de tv nee mijn niet meer mijn ouders hebben jaren mee gedaan maar een hoofdprijs nee bedankt

  • Wat heb ik geërgerd aan de vader met zijn 4 dochters die meer dan 7 miljoen heeft gewonnen. Woont in een mooi huis. Totaal ongeïnteresseerd legde hij het karton waarop het bedrag staat op de eettafel.

    • Voor jou lijkt het ongeïnteresseerd. Het is dan ook een wereld van verschil hoe mensen op stand ten opzichte van iemand die elke dag de eindjes aan elkaar moeten knopen met geld omgaan. Jij doet nu overkomen alsof die mensen in glimmen op de knieën de goden moeten aanbidden van dankbaarheid omdat iemand minder het niet gekregen heeft. Vaak is het ook "oud" geld wat daar zit en die doen vaak meer voor de maatschappij dan menig ander alleen ze hebben vaak geen narcistische persoonlijkheidsstoornis om het via social media te delen, dus je merkt er direct weinig van.

      Walgelijke afgunst wat je leest over glimmen, niet alleen hier. Die mensen laten zich wel kennen en geeft meteen weer wat voor types het zijn en waarom ze vaak de boot missen in het hebben van een goed en gelukkig leven. Geld gaat toch niet helpen, of ze nu 5 euro of 5 miljoen euro hebben, het is direct op met dikke schulden er bij.

  • Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd met de gewonnen prijzen . Ik zie zelfs nog een bekend stel, het nichtje van Kooistra en haar echtgenoot. Jammer van de afgunstige opmerkingen, misschien wist de heer met zijn dochters wel helemaal niet hoe te reageren en moest deze eerst bijkomen van dit overweldigende nieuws.

    By the way, jullie allen ook een goed, gezond en succesvol 2019 gewenst.

  • Het gaat niet om een droog plakje cake die je ongeïnteresseerd terug op tafel ligt. Maar het gaat om miljoenen euro's! Sommige mensen zijn al blij met een brood van de voedselbank, maar deze meneer is niet blij met z'n 7 miljoen. Zo kwam het bij over.

Recente berichten

Dinsdagochtend bewolkt, in de middag zonneschijn

De temperatuur loopt flink op aankomende dagen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis worden woensdag en donderdag…

4 uur geleden

Verkeer moet nog wennen aan fase 3 van Operatie Ring Zuid

Afgelopen zaterdag is fase 3 van Operatie Ring Zuid ingegaan en dat betekent een hoop…

5 uur geleden

NK Jeugdschaken is in volle gang

Het Nederlands Kampioenschap Jeugdschaken is in volle gang. Elk jaar vindt dit kampioenschap plaats, maar…

8 uur geleden

Rus uit Groningse vluchtelingenopvang krijgt twee jaar cel in België voor rooftocht langs supermarkten

De rechtbank in het Belgische Hasselt heeft een Rus, die naar Nederland was gevlucht om…

10 uur geleden

VVD wil dat ondergrondse afvalcontainers met telefoon geopend kunnen worden

Ondergrondse afvalcontainers moeten in de toekomst met een telefoon geopend kunnen worden. Daar pleit de…

10 uur geleden

Kwart miljard subsidie voor productie volledig hernieuwbare waterstof, grootste capaciteit komt uit Groningen

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft 250 miljoen euro aan subsidies verdeeld over zeven projecten,…

11 uur geleden