Categorieën: Nieuws

Nieuw stadsbestuur volgende week bekend

Volgende week is vermoedelijk de samenstelling en collegeprogramma van het nieuwe stadsbestuur bekend. De week daarna zal het nieuwe college dan worden benoemd door de gemeenteraad.

Op dit moment is Mattias Gijsbertsen van GroenLinks bezig met de formatie.  Naar verluidt zijn er afspraken over de  inhoudelijke en financiële zaken. Over de personele bezetting wordt nog gepraat. Het meest waarschijnlijk lijkt dat er zeven wethouders komen: drie voor GroenLinks, twee voor de PvdA, één voor D66 en één voor de ChristenUnie.

Genoemde namen zijn Mattias Gijsbertsen (GL), Roeland van der Schaaf en Carine Bloemhoff (PvdA), Paul de Rook (D66) en Inge Jongman (CU). Naar de namen van de twee andere GroenLinks-kandidaten wordt nog gegist, ook de portefeuilleverdeling is nog niet bekend.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Ik sluit niet uit dat oud-raadslid drs. Hans Paul Klijnsma door GroenLinks wordt benaderd als mogelijke wethouder van onder meer Financiën.

    Mevrouw Karin Dekker is sinds kort ambteloos burger. Tot en met 31 december 2018 was zij wethouder in de gemeente Leek. Komt zij terug als wethouder van Verkeer & Vervoer?

    Wat betreft de komst van een stadstram (de wens van GroenLinks): hieromtrent komt volgens mij een onderzoek. Als eenvoudig compromis. Zonder verplichtingen.

    • Karin Dekker heeft zichzelf compleet belachelijk gemaakt in de stad Groningen, 'sputterbekkie' ( zo noemde ze haar in het gemeentehuis ) wist een waar puinhoop te creëren.

      - Dekker weigerde het kraakverbod uit te voeren
      - Dekker protest tegen het boerkaverbod van het Kabinet-Rutte
      - 2012 struikelde het college van Groningen. De wethouders van D66 en de SP weigerden in te stemmen met de ontwerpbegroting zoals die was opgesteld onder verantwoordelijkheid van Dekker.
      - illegale verbouwing tijdens de bouwvak van de Stadsschouwburg in Groningen.( o.m. de beruchte plafond schildering wat voor kunst door gaat, proest) De verbouwing moet snel ongedaan gemaakt worden. Dekker heeft zich, in de ogen van aannemers en architecten, volkomen belachelijk gemaakt.

      Dekker dient vooral weg te blijven.

    • Lijkt me niet gezond voor de stad om de zelfde persoon te lang een functie te laten uitvoeren. GroenLinks heeft wel wat oud-kamerleden naar wethoudersfuncties overgeplaatst (ze mogen maximaal 12 jaar in de kamer zitten) Linda Voortman naar Utrecht (was een goeie geweest voor Groningen gezien ze hier ook in de raad heeft gezeten) en Liesbeth van Tongeren in Den Haag. Van de huidige tweede kamerfractie zie ik niemand overstappen. Bram van Oijk heeft denk ik niet zo veel met Groningen. Ik weet niet of Judith Sargentini doorgaat in Europa, maar dat lijkt me meer iemand die voor een NGO gaat werken.

Recente berichten

Geen lessen bij Werkman College aan Melisseweg na brand, examens gaan door

De lessen op de vestiging van het H.N. Werkman College aan de Melisseweg gaan vrijdag…

1 uur geleden

Groningen biedt excuses aan voor rol in slavernijverleden

Burgemeester Koen Schuiling (VVD) heeft donderdagavond excuses gemaakt voor de rol die het toenmalige gemeentebestuur…

11 uur geleden

Aanhoudend zonnig en temperaturen blijven boven de 20 graden

Vrijdag is er af en toe zon en kans op een enkele bui. Het wordt…

12 uur geleden

Pinstoring treft ook Groninger winkels

Ook bij Groninger winkels kon donderdagavond niet altijd gepind worden. (meer…)

13 uur geleden

Traktaties voor mensen die op de fiets naar het werk gaan

Fietsers konden donderdag op een traktatie rekenen wanneer zij op hun tweewieler naar het werk…

13 uur geleden

Groninger moet 34 maanden de cel in voor helpdeskfraude

Een 22-jarige man uit Groningen werd donderdag veroordeeld tot 34 maanden celstraf wegens helpdeskfraude. (meer…)

14 uur geleden