Categorieën: Nieuws

Komende dagen is hulp aan Wadden nog hard nodig

Er is zo massaal gehoor geven aan alle oproepen om mee te helpen het strand van Schiermonnikoog op te ruimen dat de boot vanochtend overvol is vertrokken terwijl er nog mensen in de vertrekhal op Lauwersoog stonden.

Wagenborgen riep op om naar Holwerd te gaan en met de boot naar Ameland te varen. Ook daar is nog veel werk te doen. Zeehondencentrum Pieterburen vraagt mensen op eigen gelegenheid de Waddenkust op te ruimen. Dat kan bij Moddergat of bij het kitestrand voorbij de sluizen bij de Hoek van Bant.

Het probleem met de container troep is na vandaag niet over. Ook morgen en de komende dagen spoelt er naar verwachting weer afval aan op het strand van Schiermonnikoog en Ameland en de Waddenkust. Dus ook de komende dagen is je hulp meer dan welkom.

‘Het is mooi en hartverwarmend dat er zo massaal gehoor is gegeven aan alle oproepen. En al is de teleurstelling misschien groot om nu niet op het strand van Schiermonnikoog te kunnen helpen, weet dat je bijdrage op de andere plekken of op een ander moment de komende dagen net zo belangrijk en net zo hard nodig is voor het waddengebied en voor jezelf. Het is dus hoe dan ook goed dat je gekomen bent!’, aldus één van de organisatoren.

 

Foto: Gouwenaar – Eigen werk, CC0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=16831950

Menno van Duinen

Bekijk reacties

  • Nu mee helpen dan kunnen de opruimers van het zomer weer uitgekleed worden door de eilanders.

  • Ik had afgesproken om morgenochtend tot dinsdag naar Schiermonnikoog te gaan. Overnachting etc, alles is geregeld. Ik zou vannacht vanuit Zeeland naar Lauwersoog rijden. Na elke vloed liggen de stranden weer vol, dus wat is wijsheid?

  • Waarom laten ze de asielzoekers ook niet meehelpen. Zitten de hele dag toch maar te nixen daar in Ter Apel. Doen ze tenminste nog iets nuttige voor het geld wat ze krijgen...

Recente berichten

Jacques d’Ancona (86) overleden

Jacques d’Ancona is vrijdag in zijn huis in Paterswolde overleden. Dat meldt het Dagblad van…

5 uur geleden

Droge en zomerse periode op komst

Er staan enkele droge en zomerse dagen op het programma. Halverwege komende week kan het…

5 uur geleden

Foodtruckfestival ‘Rrrollend Groningen’ op Ossenmarkt afgelast

Het foodtruckevenement 'Rrrollend' komt in september niet naar Groningen. “Na zorgvuldige overweging hebben we besloten…

6 uur geleden

Burgemeester Schuiling opent kunstproject Noorderstation-historie

Burgemeester Koen Schuiling heeft vrijdag het kunstproject Noorderstation-historie geopend. Het was vorige maand namelijk precies…

8 uur geleden

Nieuwe afsluitingen komend weekeinde, maar ook weer wegen en fietspad open

Dit weekend moeten weggebruikers rekening houden met afsluitingen vanwege het werk aan de zuidelijke ringweg,…

10 uur geleden

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen definitief naar RKC Waalwijk

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen gaat definitief naar RKC Waalwijk. (meer…)

10 uur geleden