Categorieën: Nieuws

Hans de Boer (VNO-NCW): ‘Jesse Klaver zorgt voor werkloosheid in Groningen’

‘Jesse Klaver is straks verantwoordelijk voor 50.000 ‘klimaatwerklozen’, zo stelt Hans de Boer, voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW in het radioprogramma 1-op-1 op NPO Radio 1.

Volgens De Boer creëert Klaver tegenstellingen tussen burgers en het bedrijfsleven die er niet zijn: “Er wordt een beeld gecreëerd dat de industrie niet alleen de grootste vervuiler is, maar ook nog eens niets betaalt. De industrie is goed voor een kwart van de CO2-uitstoot, dat is veel, maar niet de meerderheid.

De boodschap van De Boer komt nadat Klaver afgelopen maandag een initiatiefvoorstel lanceerde voor een CO2-heffing, waarvan de opbrengst bestemd is voor verlaging van de energierekening van burgers. Volgens De Boer gaat dat zorgen voor 50.000 werklozen in Groningen, IJmuiden, Terneuzen. “Dan moet Klaver daar gaan uitleggen dat hij die mensen werkloos heeft gemaakt. Ze proberen beleid vanuit de binnensteden door heel Nederland uit te strooien. Dat moet afgelopen zijn. Het debat moet scherper worden gevoerd,” vindt De Boer.

Tom Veenstra

Bekijk reacties

 • bij de boer gaat het alleen maar om geld. maar het blijft het hoe dan ook lood om oud ijzer: of de werkgevers betalen voor de co2 of ze dragen meer af aan sociale lasten bij meer werkloosheid. de bedoeling is de mensen bang te maken en rechts te laten stemmen. hoe simpel toch, deze fries.

 • Met andere woorden de Boer is vertegenwoordiger van de mega bedrijven dat in feite bereid is tot afpersing als zij voor de vervuiling moeten opdraaien. En dan hebben wij het over de grootste vervuilers van ons land.
  De echte vervuiler niet laten betalen en de burger extra belasten, de burgers ga je nooit meekrijgen in zo'n idioot systeem.
  De Boer is echt zo'n geldbeluste idioot die zelfs bereid is om z'n familie te verkopen als hij daar geld voor kreeg, ik hoop dat zijn plezierjacht met hem aan boord een keer in de fik vliegt.

  Ik zelf ben bereid om geld in te leveren en al die groot vervuilers het land uit te trappen, uiteindelijk zijn de burgers de baas van ons land en niet de bedrijven en hun trekpoppen.

  En waar zijn al die vuurwerk 'vervuil' klagers gebleven bij dit issue wat in het kwadraat tien keer belangrijker is.

  • Precies, ik hoorde hem dit zeggen op de radio en dacht meteen: 'hier klopt geen hout van.' Vraag is natuurlijk wat volgens VNO-NCW onder de noemer 'industrie' valt. Ik denk dat gemakshalve alles dat te maken heeft met vliegtuigen, schepen en vrachtwagens niet meegerekend wordt door Hans. Wat een vreselijke, vreselijke man dit. Dat vond ik al, maar vind ik nu helemaal. Nare man, nare club.

 • U moet zich meer dan diep schamen met de aanval / uitspraak richting dhr. Klaver, Het is werkelijk te triest voor woorden, dat zulke mensen zoals U denken de wijsheid in pacht hebben, het is ronduit meer dan triest , en dit voor een voorzitter van VNO- NCW. Jullie denken alleen maar aan jullie eigen dikke portemonnee, hoe meer hoe liever, en aan de grote Multi Nationals , i.p.v. een dialoog of een normale discussie hierover te voeren met betrokken en / of organisaties. En dan via de Media dhr. Klaver zo aan te vallen c.q. weg te zetten is werkelijk meer dan bedroevend. Triest meer dan Triest.

Recente berichten

Schade bij brand in café winkelcentrum Lewenborg

In een café in winkelcentrum Lewenborg heeft zondag in het begin van de middag brand…

14 minuten geleden

Twee zeearenden geboren in De Onlanden: “Dit is heel erg bijzonder”

In natuurgebied De Onlanden zijn de afgelopen dagen twee zeearenden geboren. Boswachter Bart Zwiers van…

4 uur geleden

Petitie om serieus werk te maken van ateliers 850 keer ondertekend: “We willen zekerheid”

De petitie die de gemeente oproept om serieus werk te maken van ateliers in de…

4 uur geleden

Gemeente gaat in gesprek met KNVB om jeugdcompetities op zondag te laten spelen

Wethouder Inge Jongman (ChristenUnie) van Sport gaat in gesprek met de KNVB om te onderzoeken…

5 uur geleden

Nieuwe hoogwerker brandweer Stad voor het eerst ingezet

De Groninger brandweer heeft zaterdag voor het eerst gebruik gemaakt van de nieuwe hoogwerker. Het…

5 uur geleden

Wandelexcursie door Hunzezone op Pinkstermaandag

Het Groninger Landschap biedt op Pinkstermaandag een wandelexcursie aan door de Hunzezone. De tocht is…

6 uur geleden