Categorieën: Sport

Gudde en Bolhuis kandidaten opvolging Hans Nijland

FC Groningen zou in de zoektocht naar een opvolger voor algemeen directeur Hans Nijland terecht zijn gekomen bij Wouter Gudde, zo meldt de Telegraaf. Daarnaast meldt RTV Noord ook mogelijke interesse in Johan Bolhuis. De club heeft een nieuwe algemeen directeur nodig, nadat Nijland aangaf na bijna 23 jaar af te zwaaien bij FC Groningen.

De 34-jarige Gudde is momenteel commercieel directeur bij Excelsior. Daarvoor was hij profvoetballer voor RKC, Sparta en eveneens Excelsior. Gudde is de zoon van KNVB-directeur Erik Gudde. Wanneer Gudde daadwerkelijk zou worden aangesteld, dan is dat de eerste stap in het invullen van een aantal vacante posities. Zo wordt er nog een technisch directeur gezocht en ook in de raad van commissarissen staan veranderingen voor de deur.

Johan Bolhuis heeft verschillende commerciële functies bekleed bij sportmerken, en RTV Noord weet te melden dat invloedrijke sponsoren binnen FC Groningen Bolhuis hebben aangedragen als kandidaat. De geboren Stadjer voetbalde zelf in het verleden bij GVAV en BV Veendam.

 

Wouter Holsappel

Bekijk reacties

  • Bolhuis is vooral door Nijland zelf aangedragen, Bolhuis verkocht advertentie's voor de Nijlands Adrem waar vooral advertentiekrantjes werden gedrukt. Bolhuis is tevens een goede vriend van Jack Suiveer (Financieel Directeur Effektief, schoonmaakbedrijf en oud bestuurlid Donar) die overigens ook graag bij de FC Groningen en de andere topsport verenigingen rondhangt.
    Bolhuis heeft alleen op commercie gebied gewerkt en heeft nooit de gehele leiding van een bedrijf gehad.

    De nieuwe voorzitter dient geen banden hebben met Nijland, want dan gaat Nijland over z'n graf heen reageren. Want als Hans iets zegt buigt Bolhuis.

    • Wouter Gudde is ook alleen nog maar commercieel directeur geweest. De sponsorgroep is na bekerdecepetie tegen Nijland opgestaan, en in tegenstelling tot RvC geen verzameling trekpoppen. En Bolhuis is een Groninger.

      Doe mij maar Bolhuis. Maar om onduidelijke redenen worden bij de FC supporters gezien als consumenten die mogen betalen en verder hun waffel moeten houden.

    • aanvulling; In een interview rept Bolhuis dat hij eerder benaderd is door een BVO voor de positie Algemeen Directeur hij wilde niet zeggen welke en waarom het niet door ging.
      Laat ik nu weten welke club dat was, namelijk BV Veendam waar hij in het rijtje op plaats 7 stond, Veendam heeft echter slechts één gesprek met hem gevoerd en tot de conclusie gekomen dat door praten geen zin had.

  • Jacob Bolhuis wil ook wel :p Piet van Dijken houdt trouwens in Mei op met Herestraat Helemaal en is dus ook beschikbaar.

  • Toen ik het las dacht ik ook ff dat ze het over Jacob Bolhuis hadden. Met een zak geld mag ie dat ;-) Gaat van Dijken ook stoppen met z'n colums ed dan ? De Herestraat Helemaal wordt wel wat ver lopen voor een zeventiger. Hoewel Piet er gelukkig nog fit uitziet... Qua uiterlijk weinig veranderd de afgelopen 20 jaar.

Recente berichten

En toen was het oorlog, “Je wist niet wat je er mee aan moest”

Abel van Santen was 17 toen de oorlog uitbrak. Het begin van een verwarrende tijd,…

17 minuten geleden

Man (31) veroordeeld voor stalking en verspreiden naaktbeelden in Groningen

Een 31-jarige man is vrijdag veroordeeld tot een taakstraf voor de duur van 180 uren…

18 minuten geleden

Een ode aan Snack Hoek: ‘Ik heb zelfs een tattoo gezet!’

Snack Hoek is een begrip in Groningen. Welke uitgaander gaat er niet wel eens naar…

20 minuten geleden

Zaanbrug heeft kuren, bussen slaan haltes over

De Zaanbrug stond vrijdagmiddag opnieuw enige tijd in storing. Het brugdek bleef omhoog staan en…

32 minuten geleden

Badeendjes ‘racen’ naar de finish in de Papiermolen, voor de vrijheid en voor de kas van het Bevrijdingsfestival

Het Bevrijdingsfestival Groningen liet vrijdagmiddag 6.000 badeendjes te water in de Papiermolen. De ‘Badeendenrace voor…

1 uur geleden

Oranje plantenbakken verwijderd van het Damsterplein

De oranje plantenbakken op het Damsterplein waren veelal kapot en het groen in de bakken…

2 uur geleden