Categorieën: Nieuws

Dierenactivisten bij slachtbedrijf aan Gotenburgweg

Donderdagmiddag 7 februari gaat Groningen Animal Save zich voor het eerst manifesteren bij het slachtbedrijf aan de Gotenburgweg.

‘Tijdens deze vreedzame gebeurtenis zullen we de dieren die op deze plek hun leven zullen verliezen vaarwel zeggen en ons mededogen laten zien om duidelijk te maken dat ze niet zullen worden vergeten’, schrijft Groningen Animal Save.

Het slachtbedrijf schrijft op haar website: ‘In ons moderne slachtbedrijf, voorzien van optimale apparatuur, wordt de basis gelegd voor uw smakelijke stukje kwaliteitsvlees. Een team van geschoolde vleesbewerkers staat daarvoor garant. Het vlees wordt op ambachtelijke wijze geslacht en voldoet aan de strengste kwaliteitseisen. Zo kunnen wij onder één dak slachten, uitbenen, uitsnijden en vacuum verpakken en koelen. Een welhaast unieke service.’

Menno van Duinen

Bekijk reacties

  • Een clubje met slechts 150 leden op facebook ( wat waanzinnig weinig is ) daarvan zijn slechts een stuk 15 actief actief.) Op post van hen reageren slechts 2 a 3 personen waarvan er één bij is die in bezit van een door gefokte Franse Bulldog, en dat is pas dierenleed een 'kort snuit' is pure kwelling en dieren mishandeling.
    En wederom alles in het Engels, totaal geen idee hoe marketing werkt en geen clou wie ze willen bereiken.

    Mensen die vlees eten blijven dat doen en dringen dat anderen niet op, de veganisten kunnen wel roepen dat zij producten hebben die dezelfde eigenschappen hebben als vlees en hetzelfde smaken maar dat is gewoon een leugen.

    Net zoals liegen over 'ontgiften', ontgiften word al gedaan door je eigen organen en er is geen enkel middel wat ontgiften kan versnellen dan wel oproepen.

    Ze kunnen hun tijd beter besteden aan hun bloed armoede probleem en welke extra supplementen ze nodig hebben.
    Zonder die essentiële supplementen ga je gewoon dood, zo gezond is vegan zijn.

    • Ik zie nergens iets over vegan, alleen Doe heeft het er over. Maar dat lijkt me dan ook een belanghebbende in de grootschalige vleesindustrie.
      Succes maar met het naar binnen proppen van je kiloknallers en plofkippen, Doe :-)

      Niemand hoeft veganist te worden, minder vlees en meer vegetarisch eten is al een geweldig mooie stap. Beter voor mens, dier en planeet aarde.
      Zelf ben ik niet eens vegetariër, ik eet nl. wel vis. Is -naast andere voordelen- ook véél gezonder dan vlees. Iets als biologische kip zou ook een optie kunnen zijn, of in de toekomst idd kweekvlees (moet alleen een andere naam voor komen).

      De vleesindustrie is gewoonweg niet goed te praten, en daar verandert de gladde PR-praat van het slachtbedrijf onderaan het artikel helemaal NIETS aan. Citaat dus van dit bedrijf: "Het vlees wordt op ambachtelijke wijze geslacht" en "een welhaast unieke service". Een passend antwoord daarop: ROFLMAO.

      • Ik eet voor 90 procent eigen geschoten wild Evert, en aan kilo knallers doe ik ook niet. Voor mij mogen ze dit soort zaken ook dicht gooien, waar het mij wel om gaat is dat dit soort clubjes op dezelfde wijze hun evangelie verkondigen als de bewuste vleesverwerker dus vol met halve waarheden.
        Overigens is minder vlees eten slechts een druppel op een gloeiende plaat in vergelijking met de groot verbruikers, je zou ook kunnen zeggen neem geen kinderen/huisdieren en zo kan ik nog wel even doorgaan.
        Waar ligt de grens, een plant is ook levend net zoals insecten, vissen , gewervelde en ongewervelde dieren, schimmels enz.

  • Uitstekende, en helaas zeer noodzakelijke actie. De vee-industrie is één van de grootste schandalen van de moderne tijd! Niet "alleen" maar vanwege het onnoemelijke dierenleed, ook de schrikbarende impact op het milieu. En niet te vergeten de gezondheid: zo zijn bijvoorbeeld de meeste vleessoorten bewezen kankerverwekkend.
    Zo Doetje, kom d'r maar in met je voorspelbare desinformatie en afleidingsmanoeuvres.

  • Ik wacht rustig op de opkomst van het kweekvlees. Dat zal eerst nog duur zijn maar als de techniek eenmaal onder controle is gaat het een explosieve groei door maken. Wel jammer dat er geen botje aan aanzit waaraan je als een oermens aan kunt kluiven :p Dat de club zich GAS noemt is uiteraard niet zo handig. Ik zou ze ook aanraden niet het terrein te betreden of vrachtwagen proberen tegen te houden. Dat zou pijnlijk kunnen worden.

Recente berichten

“Woensdag veel bewolking met kans op een buitje, op Hemelvaartsdag flinke opklaringen”

Tijdens Hemelvaartsdag zijn er flinke opklaringen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis zit de temperatuur de komende…

2 uur geleden

Het Militaire Orkest uit Kyiv geeft optreden in Stad: “Het was een feestje, ze wilden maar doorspelen”

In De Loods aan de Neutronstraat in Stad vond maandagavond een concert plaats van Het…

2 uur geleden

Opbouw Meikermis in volle gang

Over twee dagen begint in de binnenstad de Meikermis. Inmiddels is de opbouw in volle…

3 uur geleden

Inzetten van studenten als buschauffeur kan ook voor Groningen interessant zijn

Het inzetten van studenten als buschauffeur kan ook voor Groningen interessant zijn. In Provinciale Staten…

5 uur geleden

Koffiekar brengt bewoners Marowijnestraat samen om met politie en gemeente te praten over veilige straat

Een actie van onder andere de gemeente en de politie om met buurtbewoners te praten…

6 uur geleden

“Blij dat op de KEI-week nu iedereen mee kan doen, dit is heel mooi nieuws voor het mbo”

Op de KEI-week zijn komende zomer naast wo- en hbo-studenten ook mbo'ers welkom. Raadslid Rozemarijn…

8 uur geleden