Categorieën: Nieuws

“Ongehoord dat je op crossmotoren door De Onlanden trekt”

De laatste tijd trekken er steeds vaker crossmotoren door natuurgebied De Onlanden. Dit tot grote frustratie van Natuurmonumenten. “Ongehoord dat je dit met je botte kop doet.”

“Als je met een crossmotor door dit gebied trekt veroorzaak je ontzettend veel onrust”, vertelt boswachter Bart Zwiers. “Alles wat vliegen kan vliegt de lucht in en daarnaast beschadig je de flora. Ik kan niet begrijpen waarom mensen dit doen.” Zwiers heeft het idee dat het om een kleine groep gaat die door heel Noord-Drenthe crosst. “Ze rijden via de paden en wegen in het gebied, maar ze crossen ook door de weilanden in het natuurgebied en richten daarmee heel veel schade aan.”

“Ze stoppen echt niet als ik halt roep”
Boswachters van Natuurmonumenten hebben de bevoegdheid om mensen staande te houden. “Denk je echt dat als ik een hand op steek en halt roep dat ze dan stoppen? Ze maken direct een manoeuvre van 180 graden en vluchtten weg. Ik heb al eens in een wilde kamikaze-actie mijn fiets er voor gegooid maar daar reden ze gewoon over heen. Achtervolgen is ook geen optie omdat ik op mijn fiets nooit die honderd kilometer per uur haal die zij rijden.”

“Kom eens zonder crossmotor langs in De Onlanden”
Zwiers hoopt dat mensen uit de omgeving van deze vandalen hen op hun gedrag aanspreken. “Daarnaast zijn ze van harte welkom om hier eens zonder crossmotor in De Onlanden langs te komen. Ik leid ze dan graag rond om hen te laten zien welke schade ze aanrichten.” Zwiers adviseert mensen die crossmotoren aantreffen in het gebied om direct de politie te bellen.

Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

  • TRiets dat er enkele lieden op cross motoren, welke deze toch ergens in de nabije omgeving van hun aanhanger moeten hebben gereden, of uit een bestelbust hebben gehaald. Gelet op de vele anti voertuig app aanhangers/vrienden van de boswachter met een smartphone moet het toch geen probleem geven dit al append te achterhalen.
    Zet er toch een hek omheen, dat is het enige wat er nog aan dit cultivaturgebied ontbreekt. En stel gelijk een verbod in voor het overige gemotoriseerde verkeer wat al een jaar of 60-70 langs de randen van dit gebied rijdend de campings en andere nu nog openbaar toegankelijke wegen bevolkt.

Recente berichten

Donar incasseert zware nederlaag tegen Filou Oostende

Donar heeft de laatste wedstrijd van de Elite Gold verloren. De Groningers kwamen er vrijdagavond…

4 uur geleden

Ongekende thriller bij Telstar: Van Bergen houdt FC Groningen in dying seconds op promotiekoers

In de slotseconden van de wedstrijd ontpopte Thom van Bergen zich tot de held van…

4 uur geleden

Wisselvallig bevrijdingsweekend in aantocht: wolkenvelden, buien en opklaringen

Het komende bevrijdingsweekend wordt er één waarin het weer wat heen en weer zwalkt na…

4 uur geleden

Minder natuur- en bosgebied in Groningen, woningen nemen plaats in

Het aantal natuur- en bosgebieden in Groningen is in de periode 2013-2022 met negentien vierkante…

6 uur geleden

Afgelopen: Van Bergen is de held van Groningen in Velsen-zuid

FC Groningen neemt het vrijdagavond op tegen SC Telstar. FC Groningen moet minimaal gelijkspelen om…

7 uur geleden

NAM wil extra schadekosten Groningen niet betalen zonder ‘onderbouwing’

Als het aan de Nederlandse Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) ligt, draagt het bedrijf vooralsnog niet…

8 uur geleden