Categorieën: Nieuws

Nieuwe scanauto doet hele stad in één dag (+ video)

Vanaf vrijdag rijdt er een nieuwe scanauto door de stad. De wagen pikt de niet-betalende parkeerders er automatisch tussenuit.

“Zo kunnen we makkelijk de hele stad controleren, emissievrij”. In een dag kunnen alle betaald parkeren plekken in de stad gecontroleerd worden.

De auto is met opzet duidelijk herkenbaar gemaakt.

Menno van Duinen

Bekijk reacties

  • Op veel sympathie voor moeiteloos bekeuren hoeft de gemeente niet te rekenen, denk ik, hoe weinig uitstoot de auto ook produceert.

    Maar het scheelt vast veel ruziemaken met parkeerwachters, dat is ook wat waard, want dat gun je ook niemand.

  • Van mij mogen ze elk uur door de wijk komen.
    Het aantal foutparkeerders is erg groot, zeker sinds de Primark hier in de buurt is gekomen. Wellicht kan de zondag ook toegevoegd worden, kunnen we dan misschien ook weer eens parkeren.

    • Aub nooit zondags, parkeervergunning voor bezoekers is ook al erg duur..... Voor die enkeling die met de auto op visite wil komen

  • Prima dat asociaal parkeergedrag op deze eigentijdse manier aangepakt wordt.
    En wat extra lokaal gemeenschapsgeld is mooi meegenomen (en overigens ook zéker geen overbodige luxe).

  • Heel goed. Wordt nu het parkeren (en laden/lossen buiten de toegestane tijden) in de Herestraat en de Folkingestraat nu eindelijk ook eens aangepakt?

  • Wat ze eens aan moeten pakken zijn de asocialen die in de (gratis of niet) wijken parkeren, hun fietsje achteruit de auto halen en zo verder naar het werk gaan. Maar ja dat zal wel te veel denkvermogen en tijd eisen voor de boa en daardoor te duur.

    En een verbod voor ouders die binnen een straal van 5 km (ofzo) van de basisschool wonen om het kind met de auto naar school of opvang te brengen.

    • Parkeren is gratis of niet. Voor iedereen. Als je last hebt van forenzen met een vouwfiets in de kofferbak moet je maar betaald parkeren invoeren.
      En hoe wil je zo'n verbod voor ouders handhaven? Er wordt toch al niet gehandhaafd. Als ik 5 m ok Buren door stad loop zie ik 10 overtredingen. Nooit wordt er gehandhaafd,. Hooguit bij het parkeren zonder betalen. Kapitalisme 2.0, handhaving is een verdienmodel geworden, de onrendabele activiteiten worden afgestoten of een laag pitje gezet.

  • Klaas V is weer een typisch voorbeeld van een social media jankerd zonder enig idee hoe zaken werkelijk in elkaar steken. Wat was het leven mooi zonder internet en de internetstumpers.

  • laten ze het betaald parkeren in de hele stad direct afschaffen, het is niet meer dan een melkkoe voor de gemeente bovenop alle andere belastingen, bovendien als er ergens betaald parkeren word ingevoerd verschuift het probleem van de ene wijk naar de andere wijk. Ook is het zo dat je al betaald voor het gebruik van de wegen via de wegenbelasting waarin ook een aanzienlijk deel provinciale opcenten is verwerkt. Je word dus als het ware dubbel belast als automobilist zijnde om nog maar niet te spreken van de accijns op de brandstof. Nu zullen er onbetwis weer de nodige milieu-ridders zijn die vinden dat het nog veel duurder moet worden om te mogen rijden, tegen hun zou ik willen zeggen pak de fiets maar dwing een ander er niet toe!

Recente berichten

Vrijdag eerst zon, later kans op regen- of onweersbuien

Vrijdag is er eerst nog af en toe zon, vooral ten noorden van de Stad,…

5 uur geleden

Rotondes Laan Corpus Den Hoorn vanaf maandag 6 mei deels dicht

Meerdere op- en afritten van de dubbele rotondes ter hoogte van Laan Corpus den Hoorn…

5 uur geleden

Fractieleden ChristenUnie poetsen Stolpersteine in Groningen en Ten Boer

De fractie van de ChristenUnie poetste deze donderdag Stolpersteine in Groningen en Ten Boer. Dit…

6 uur geleden

Chauffeur botst op twee auto’s op Helper Brink

Op de Helper Brink heeft donderdagmiddag rond 17:00 uur een automobilist een bestelbusje geramd. Vervolgens…

8 uur geleden

Voormalig Vapiano-pand tijdelijk in gebruik door Kunstpunt Groningen

Het voormalige Vapiano-pand aan de Nieuwe Markt heeft een tijdelijke nieuwe bestemming. Het pand vormt…

9 uur geleden

Startsein voor bouw van vier nieuwe huurwoningen in Haren

Er komen vier nieuwe energiezuinige sociale huurwoningen aan de Molenkampsteeg in Haren. Donderdagmiddag gaf Dik…

9 uur geleden