Categorieën: Sport

FC Groningen versterkt zich met middenvelders Bruns en Bel Hassani

FC Groningen heeft zich maandag versterkt met twee middenvelders. Het gaat om Thomas Bruns van Vitesse en Iliass Bel Hassani van AZ.

De 26-jarige middenvelder Thomas Bruns wordt voor een half jaar gehuurd van Vitesse. Bruns was aan het begin van het seizoen al in het vizier van FC Groningen, maar toen ging de transfer niet door. Bruns moet nog medisch goedgekeurd worden.

Een andere versterking is Iliass Bel Hassani die van AZ wordt gehuurd, met een optie tot koop na dit seizoen. De speler is inmiddels medisch goedgekeurd. De 26-jarige middenvelder begon zijn loopbaan bij Sparta en kwam via Heracles bij de Alkmaarders terecht. Bij AZ was hij vorig seizoen op een zijspoor beland.

FC Groningen was op zoek naar ervaren middenvelders om de selectie te versterken.

FC Groningen is ook nog in gesprek met Ajax om de 20-jarige talenten Kaj Sierhuis en Dani de Wit over te nemen, aldus het Dagblad van het Noorden. Mateo Cassierra zal mogelijk teruggaan naar Ajax. Kaj Sierhuis is een gevaarlijke centrumspits en Dani de Wit een middenvelder.

Evert Janse

Bekijk reacties

  • Geeft vertrouwen. Met de kern die er staat, kan het gaan draaien. Toch lijkt me behouden van Mahi veruit het allerbelangrijkst. En een back-up voor Zeefuik; denk dat we deze (mentale) geweldenaar door gele kaarten een wedstrijdje of twee gaan missen.

    Doan tijdens Asian Cup voor 10+ miljoen verkopen lijkt me niet te vermijden.

  • Wat Groningen nodig heeft is creativiteit en dat heb je met Doan en Mahi, maar als die twee weg zijn heb je een 'dood' elftal waar geen hond naar wil kijken.

    • Creativiteit is het magische woord, maar die creativiteit wordt al jaren bij de jeugdelftallen de nek omgedraaid. Wie met de ouders van deze jongeren praat zal hun frustraties hier over niet zijn ontgaan. Alles ondergeschikt aan het belang van de opleiding is het mantra. Kijk nu eens naar de beloften, die staan 10e en dat is hoofdklasse niveau. Mijn advies begin maar eens met een kritische evaluatie van het jeugdbeleid.

  • Waar haal jij die 10 mln. + vandaan? Gaan ze er nooit voor krijgen lijkt mij. Leuke speler, maar dat is het met zekerheid niet waar. Zou mooi zijn, heeft de FcG weer wat adem maar nee, gaat niet gebeuren.

    • Goeie Azië Cup, en je kunt er zeker tien miljoen voor vragen. Imposant rijtje Europese topclubs zijn nu al geïnteresseerd.

  • Deze "aankopen" ?
    Een klap in het gezicht van de huidige selectie !
    (Jack , lekker negatief deze reactie!?)

  • Meer dan tien miljoen ontvangen voor een speler die een paar goede wedstrijden heeft gespeeld voor een degradatiekandidaat is vooral een mooie droom.
    De genoemde namen kunnen versterkingen blijken te zijn maar bedacht moet wel worden dat het spelers zijn die geen basisplaats hebben bij een eredivisieclub. Zo goed zijn ze dus ook (nog) niet.

    • Jack,
      Mijnerzijds is er geen vraag aan u gesteld, dus.....?
      Ik vindt uw bovenstaand relaas ook niet overborrelen van positiviteit , maar dat vergeef ik U.
      De FcG zal schitteren!

Recente berichten

Stadjer (31) moet twee jaar in het cachot voor drugshandel

Een 31-jarige Stadjer kreeg vrijdag twee jaar cel opgelegd door rechtbank voor jarenlange handel in…

57 minuten geleden

Herdenking Joodse slachtoffers Tweede Wereldoorlog bij monument aan Hereweg

Afgevaardigden van de joodse gemeenschap in Groningen hielden vrijdagmiddag voor de 35e keer een herdenking…

1 uur geleden

Nieuwbouwproject Molenkampsteeg Haren feestelijk van start

Het nieuwbouwproject aan de Molenkampsteeg in Haren is donderdag feestelijk van start gegaan. Woningcorporatie Woonborg…

3 uur geleden

Julianaplein komend weekend bijna geheel afgesloten; knooppunt daarna open van en naar Drachten

Operatie Ring Zuid zit nog tot maandag in fase 3, maar toch verandert deze vrijdag…

3 uur geleden

Helena Vegter brengt single uit over Lili Marleen uit de Tweede Wereldoorlog

“It was a small town, but you and me were bigger than the world”. Het…

4 uur geleden

Rienk Mast (22) moet NBA-droom jaar uitstellen vanwege knieoperatie

Basketballer Rienk Mast heeft besloten om zich te laten opereren aan een slepende knieblessure. Daardoor…

4 uur geleden