Categorieën: Nieuws

Goede sfeer bij formatieonderhandelingen nieuw college

De sfeer is goed tijdens de onderhandelingen over de formatie van het nieuwe college, zo vertelt formateur Mattias Gijsbertsen (GroenLinks). Wel bezorgen de financiën van de stad de onderhandelaars kopzorgen.

Afgelopen week startten de coalitiebesprekingen tussen GroenLinks, PvdA, D66 en ChristenUnie. De onderhandelaars en formateur Mattias Gijsbertsen zijn deze week onder meer bijgepraat door de burgemeesters van Haren, Ten Boer en de stad Groningen. Ze bespraken de specifieke problemen van Stad, Ten Boer en Haren maar ook de mogelijkheden.

Volgens de formateur leveren de financiën van de stad de onderhandelaars wel kopzorgen op: “Alle steden hebben last van tekorten op de bijstand, de WMO en de jeugdzorg. Daar moeten we uitgebreid over praten”, aldus Gijsbertsen.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Dan moet Groen links maar 150 miljoen meer uit gaan trekken voor hun keuze verdiepte 1500 m1 weg/tunnelvoor de zuidring.
    Of het stuk laten vervallen en hiervoor een andere keuze maken .

  • Provincie Groningen druk de 150 miljoen extra voor de verdiepte weg tunnel de Groen links keuze (Karin Dekker tunnel) in de maag van de stad Groningen

    • Vriend en vijand zijn het er wel over eens dat de verdiepte ligging juist ongekende kansen biedt voor de ontwikkeling van de stad.
      Een enkeling denkt daar anders over en heeft liever een snelweg op maaiveld of daarboven dwars de stad. Of komt met irreële andere alternatieven.

      • Ik heb al jaren voorstellen gedaan en doe ik nog steeds voor een betere oplossing en dat is een nieuwe ruime westelijke ringweg die zeker 30.000 personen autos en al het vracht vervoer van het stuk Jullianaplein - Europaweg weghaalt.Hoe denk jij de uitlaatgassen van de huidige 83.000 op het huidige trace weg te krijgen ?
        Na elke deksel krijg je geforceerde uitlaatgassen en veel gevaarlijker.Een verdiepte weg helpt alleen voor het lawaai en niet anders.Nu verdiept aanleggen en al het bos /bomen/struiken en huizen in een strook van 500 m zuid en 500 m noordzijde de vernieling inhelpen daar berijk je niets mee !

  • Misschien kan HET MONSTRUM verkocht worden aan de één of andere oliesheik.
    Als de gemeente de helft krijgt van wat het kost (en gaat kosten) is het tekort met vele miljoenen afgenomen.

  • Voor het laatst heeft hij mij op 5 juni, mijn verjaardag, door twee van zijn ambtenaren duidelijk laten maken dat ik beter een eind aan mijn leven kan maken. Daarna was het rustig en werd mij zelfs verteld dat ik zelf eindelijk mijn leven bepaal. Twee weken nadat zijn partij de verkiezingen heeft gewonnen kreeg ik al een brief die mij moest confronteren met de nog lopende straf voor mijn pogingen om zelf uit de bijstand te komen. https://alexsanderhesse.nl/extra-schulden-niets-aan-te-doen/ Ook hier is deze wethouder wederom duidelijk aan het maken dat het de schuld is van o.a. mensen in de bijstand dat de stad financiële tekorten heeft. Zeker de zes miljoen vergeten die hij zelf heeft weggegooid met zijn Warmtestad projectje.

  • Het zal voor dit nieuwe beoogde college nu nog wel op een speeltuin lijken, enkel begroot het mij dat het straks huilen gaat worden als blijkt dat er geen snoep kan worden uitgedeeld.

    Toch hoop ik dat dit college een succes voor alle stadjers zal gaan worden en niet enkel voor het selecte gezelschap welke op dit moment de college onderhandelingen voeren..

  • Een groot probleem als je tussen 2 werelden moet manoeuvreren. Groningen versus politiek Den Haag. De politici willen ook een carrière na de periode 'Groningen'. WE hebben politici nodig die rebels zijn richting politiek Den Haag. Niet verslikken in prestigeprojecten. Zichzelf wegvlakken. En vooral met een enorme dosis dossierkennis mbt Groningen en ommeland! En geen leugens!

    En ook geen kinderen in onze raad/college, die vooruit worden gestuurd richting Groningen als een zgn talent. Groningen is geen proeftuin! Daarvoor zijn de dossiers te omvangrijk en te complex.

Recente berichten

Vrijdag eerst zon, later kans op regen- of onweersbuien

Vrijdag is er eerst nog af en toe zon, vooral ten noorden van de Stad,…

2 uur geleden

Rotondes Laan Corpus Den Hoorn vanaf maandag 6 mei deels dicht

Meerdere op- en afritten van de dubbele rotondes ter hoogte van Laan Corpus den Hoorn…

3 uur geleden

Fractieleden ChristenUnie poetsen Stolpersteine in Groningen en Ten Boer

De fractie van de ChristenUnie poetste deze donderdag Stolpersteine in Groningen en Ten Boer. Dit…

3 uur geleden

Chauffeur botst op twee auto’s op Helper Brink

Op de Helper Brink heeft donderdagmiddag rond 17:00 uur een automobilist een bestelbusje geramd. Vervolgens…

5 uur geleden

Voormalig Vapiano-pand tijdelijk in gebruik door Kunstpunt Groningen

Het voormalige Vapiano-pand aan de Nieuwe Markt heeft een tijdelijke nieuwe bestemming. Het pand vormt…

6 uur geleden

Startsein voor bouw van vier nieuwe huurwoningen in Haren

Er komen vier nieuwe energiezuinige sociale huurwoningen aan de Molenkampsteeg in Haren. Donderdagmiddag gaf Dik…

7 uur geleden