Categorieën: Nieuws

Duizenden bezoeken historische schepen en winterse markt

Duizenden mensen bezochten zaterdagmiddag en avond het jaarlijkse WinterWelVaart-festival. Daarvoor liggen ruim twintig historische schepen in de binnenstad van Groningen.

WinterWelVaart begon vrijdag en duurt tot en met zondag. Aan de kades van de Hoge, Lage en Kleine der A liggen de charterschepen, die niet alleen van buiten te zien zijn. Speciaal voor kinderen van alle leeftijden zijn er activiteiten aan boord, zoals theatervoorstellingen en workshops. Naast de schepen is er ook weer een wintermarkt met winterse producten, kunst en antiek, eten, drinken en snuisterijen.

Het was gezellig druk bij de schepen en op de markt. Veel bezoekers probeerden vooral vanaf de Visserbrug en de A-brug een mooi plaatje te maken van de schepen. Daaronder waren ook veel toeristen uit het buitenland. Verkeersregelaars waren bij beide bruggen actief om alles in goede banen te leiden en de bruggen te ontruimen wanneer er een boot langs kwam.

Naast de activiteiten in en rond de schepen is er werk te zien van beeldende kunstenaars die wonen en werken in het A-kwartier. Zij hebben een rode loper voor de deur als uitnodiging om binnen een kijkje te nemen.

foto Andor Heij.
Foto Andor Heij
Andor Heij

Bekijk reacties

  • Voor de liefhebbers was het ook dit jaar weer een leuk evenement, overzichtelijk en sfeervol. Het moet ook niet groter gaan worden.

  • Ik? Nee hoor, de bedrijfsauto`s zijn v.v. een Euro 6 diesel en nog geen jaar oud, dus niks oude diesels. Ruimte zat in de nabije omgeving, ook zonder parkeergarage is het makkelijk parkeren. Ik was even vergeten dat jij meer van het massatoerisme bent

    • Integendeel mbt de laatste alinea.

      Mijn verlangen gaat terug naar het Groningen van vroeger. Massaal de studenten hier naartoe lokken. En ondertussen er misbruik van maken alsof de economie in Groningen als een tierelier draait. En dan doen 'ze' er ook nog een misselijke schep bovenop, door onze d'Olle Grieze hiervoor te misbruiken met politieke symbolen zoals de Europese Vlag. Omdat zoals 'ze' zeggen, de Europese Unie voor welvaart heeft gezorgd. Zum Kotzen.

  • Heel mooi.

    Maar toch weer jammer dat dit stukje diepenring de enige plek is waar mooie schepen géén vlaggen op modderschepen zijn. Dankzij wartaal uitslaande drol Koolhaas, is eens prachtige Oosterhaven finaal gesloopt.

Recente berichten

Donar incasseert zware nederlaag tegen Filou Oostende

Donar heeft de laatste wedstrijd van de Elite Gold verloren. De Groningers kwamen er vrijdagavond…

6 uur geleden

Ongekende thriller bij Telstar: Van Bergen houdt FC Groningen in dying seconds op promotiekoers

In de slotseconden van de wedstrijd ontpopte Thom van Bergen zich tot de held van…

6 uur geleden

Wisselvallig bevrijdingsweekend in aantocht: wolkenvelden, buien en opklaringen

Het komende bevrijdingsweekend wordt er één waarin het weer wat heen en weer zwalkt na…

6 uur geleden

Minder natuur- en bosgebied in Groningen, woningen nemen plaats in

Het aantal natuur- en bosgebieden in Groningen is in de periode 2013-2022 met negentien vierkante…

8 uur geleden

Afgelopen: Van Bergen is de held van Groningen in Velsen-zuid

FC Groningen neemt het vrijdagavond op tegen SC Telstar. FC Groningen moet minimaal gelijkspelen om…

9 uur geleden

NAM wil extra schadekosten Groningen niet betalen zonder ‘onderbouwing’

Als het aan de Nederlandse Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) ligt, draagt het bedrijf vooralsnog niet…

9 uur geleden