Categorieën: 112

Steppend kind aangereden door automobilist

Een kind is donderdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeluk op de Populierenlaan in de wijk Selwerd. Dat meldt de incidentenwebsite 112groningen.nl.

Het ongeluk gebeurde rond 16.30 uur. Een kind was aan het spelen op een step toen door nog onbekende oorzaak een aanrijding plaatsvond met een auto. Hulpverleners waaronder een ambulance en de politie waren snel ter plaatse. Terwijl het ambulancepersoneel zich ontfermde over het slachtoffer deed de politie onderzoek naar de precieze toedracht.

Hiervoor kwam ook de Verkeers Ongevallen Analyse, de VOA, ter plaatse. Hoe het momenteel met het slachtoffer gaat is onbekend. De personenauto raakte bij het ongeluk licht beschadigd. De Populierenlaan was vanwege het ongeluk korte tijd afgesloten.

Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

  • Ik hoop dat het met het kind goed gaat en dat ze in de toekomst weer veilig durft te steppen. Ik rijd of loop hier meerdere keren per dag langs. Gevaarlijkste stukje weg van de Populierenlaan. Oorzaak: Weinig zicht door verkeerd geparkeerde auto's en busjes met aanhangwagen. Tevens worden er in de bochten van dit stukje straat auto's geparkeerd wat soms angstige situaties veroorzaken. Totaal geen zicht in de bocht, zodat men plotseling bumper aan bumper staat met een tegemoet komende auto. Gaat nog steeds goed, maar ook eens zal het verkeerd gaan.
    Is dit te voorkomen? JA. Eenmaal per dag erlangs rijden en alles wat fout geparkeerd staat, bekeuren! Meestal zijn het dezelfde auto's en zal het vanzelf oplossen. Gaat het geld kosten? NEE, integendeel het levert geld op! Maar dat is niet het belangrijkste. Veel belangrijker is dat het veiliger wordt, zodat automobilisten een beter overzicht krijgen van de situatie.

  • Het zal ook niet helpen dat zoveel mensen de maximum snelheid aan hun laars lappen. Bij mij in oosterpark rijden er ook allemaal doodrijders rond, die met 60 langs een school scheuren.

Recente berichten

Verlengde schooldag zet zichzelf in de spotlights: “Laten zien hoe waardevol het is”

Op Kardinge vond afgelopen week het Vrolijk Samen Doen Festival plaats. Het festival had als…

2 uur geleden

RUG worstelt met pro-Palestijnse demonstraties: “Je wilt het debat op de goede manier kunnen voeren”

Universiteiten worstelen met pro-Palestijnse demonstraties. Bestuursvoorzitter Jouke de Vries van de Rijksuniversiteit Groningen laat weten…

2 uur geleden

Wethouder verwacht geen problemen met piekopvang nieuw collegejaar: “We stapelen 12 units per dag”

In de aanloop naar het nieuwe studiejaar verwacht de gemeente geen problemen te krjgen met…

2 uur geleden

Volop activiteiten in de meivakantie bij De Jonge Onderzoekers: “Zagen, solderen en robots programmeren”

De meivakantie is begonnen en dat betekent dat de deuren bij De Jonge Onderzoekers wagenwijd…

3 uur geleden

Openluchtzwembad Hoogkerk opent zondag de deuren: “Zwemseizoen geopend”

In Hoogkerk gaan zondag de deuren open van het openluchtzwembad. Ook tijdens de afgelopen winterperiode…

4 uur geleden

Zondag wisselend bewolkt, komende dagen zon maar ook buien

Stralend en zonnig voorjaarsweer zit er voorlopig nog niet in. De zon zal zich de…

11 uur geleden