Categorieën: Nieuws

Stemadvies van Vereniging Hondvriendelijk Groningen

De Vereniging Hondvriendelijk Groningen VHG heeft alle raadsfracties een aantal stellingen voorgelegd, die betrekking hebben op het hondenbeleid. De stellingen gingen over losloopgebieden en loslooproutes, afvalbakken en hondenbelasting.

Op basis van de antwoorden komt de club tot deze conclusies: Op een gedeelde plaats 1: Partij voor de Dieren en 100% Groningen. Beide partijen hebben zich de afgelopen raadsperiode ingezet voor een beter hondenbeleid door het pleiten voor afschaffing van de hondenbelasting en door het stellen van vragen aan het college. Op een gedeelde plaats 2:  Stad en Ommeland en de VVD Daarna komen de andere partijen. Geen enkele partij krijgt deze keer een onvoldoende. Alleen Student en Stad lijkt niet erg geïnteresseerd in honden, zij hebben de stellingen niet beantwoord.

‘Belangrijke uitkomst is dat er bij de partijen consensus bestaat dat er in de ontwikkelfase van nieuwe wijken rekening gehouden moet worden met losloopruimte voor honden. En ook dat het aantal afvalbakken uitgebreid moet worden’, schrijft VHG.

 

logo: Barbara Stok

Menno van Duinen

Bekijk reacties

  • 70 procent van alle hondenbezitters laten hun honden alleen uit om te schijten en te pissen en dat noemt zichzelf dierenvriend.

  • Tijd om actie te ondernemen tegen hondenbelasting. Teken de landelijke petitie tegen hondenbelasting. Www stophondenbelasting.petities.nl

  • Waarom zou ik tegen hondenbelasting zijn, zolang ze dat gebruiken om de stront op te ruimen van honden als de baasjes dat weer eens niet doen en om hondenveldjes te onderhouden?

    Begin dan een petitie tegen inkomstenbelasting,, die vindt ik veel te hoog en waarschijnlijk iedere werkende.

    • Halaas wordt de hondenbelasting grotendeels gebruikt om de gemeente kas te spekken. Trouwes waarom zouden hidenden belast moeten worden? Geen ander dier wordt belast en honden houden mensen gezond!

      • Waarom honden belast moeten worden?
        Nou... héél misschien omdat het huisdier hond (of eigenlijk hun baasjes) voor verreweg het grootste deel verantwoordelijk is voor de verstronting van steden en dorpen?

        • Het fiscaliseren van een probleem lost het niet op.
          Deovendien zijn de meerderheid van de hondenbezitters wel netjes.

          Jongeren veroorzaken ook veel rommel. Laten vuil achter. Gaan we ook een "jongeren belasting" invoeren? Nee natuurlijk niet.

          Tenslotte wordt de hondenbelasting alleen gebruikt om de gemeente kas te spekken. Daarom met deze belasting worden afgeschaft.

      • Ik zie gelukkig weinig jongeren in het openbaar schijten.
        En hondenbelasting wordt ook gebruikt voor controle en naleving op baasjes die het niet zo nauw nemen met de regels. Als ik her en der zo om me heen kijk, is dat helaas toch een aanzienlijke hoeveelheid van die "diervriendelijke" aso's.

        • Het is wettelijk niet toegestaan dat burgers zelf de kosten voor controles op moet dragen. Derhalve is voor wat dat betreft uw argumentatie onjuist. Het is te gek voor woorden om te suggereren dat de hondenbelasting nodig is om de om controle van hondenbezit te bekostigen.
          Nee hondenbelasting is de oudste gemeentelijke belasting dir nog in het Gemernte Wet staat. Stamt van de tijd van de hondenkar af en was ooit bedoeld om de maatregelen tegen hondsdolheid te bekostigen. Nu alleen bedoeld om de gemeente kas te spekken. Daarom: Opruimen is verplicht, hondenbelasting niet!

Recente berichten

NK Jeugdschaken is in volle gang

Het Nederlands Kampioenschap Jeugdschaken is in volle gang. Elk jaar vindt dit kampioenschap plaats, maar…

37 minuten geleden

Rus uit Groningse vluchtelingenopvang krijgt twee jaar cel in België voor rooftocht langs supermarkten

De rechtbank in het Belgische Hasselt heeft een Rus, die naar Nederland was gevlucht om…

2 uur geleden

VVD wil dat ondergrondse afvalcontainers met telefoon geopend kunnen worden

Ondergrondse afvalcontainers moeten in de toekomst met een telefoon geopend kunnen worden. Daar pleit de…

3 uur geleden

Kwart miljard subsidie voor productie volledig hernieuwbare waterstof, grootste capaciteit komt uit Groningen

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft 250 miljoen euro aan subsidies verdeeld over zeven projecten,…

3 uur geleden

Waterloolaan afgesloten vanwege verward persoon die huisraad op straat gooit

De Waterloolaan is maandagmiddag door de politie afgesloten tussen de Verlengde Oosterweg en de Verlengde…

4 uur geleden

Aardbeving met kracht van 1.5 op schaal van Richter bij Usquert

Bij het Usquert (Het Hogeland) heeft maandag een aardbeving plaatsgevonden. Volgens het KNMI ging het…

4 uur geleden