Categorieën: Nieuws

Oud verslaggever OOG TV namens 100% Groningen in de raad

Oud verslaggever Erick Bakker van OOG TV komt definitief in de gemeenteraad van Groningen.

Samen met Marjet Woldhuis vormt hij de komende vier jaar de fractie van 100% Groningen. Bakker stond op de tweede plek en haalde na Woldhuis de meeste stemmen bij 100% Groningen. Woensdag haalde 100% Groningen de twee zetels, maar Bakker moest nog even afwachten of niet iemand anders meer voorkeurstemmen had gekregen.

Vanwege de politieke ambities stopte Bakker deze zomer bij OOG. Hij werkte zeven jaar bij de lokale omroep van Groningen.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Okay dus de p.r. en videoman van de gebroeders Waterloo komt in de raad, ik miste al de waterloo artikelen met de hilarische prijzen bij de OOG.

  • En daar komen we dus na de verkiezingen pas achter. Allemaal journalistiek gestudeerd maar geen van hen marketing? In ieder geval succes, wie weet bloeit er toch nog een keer een interessante partij uit. De afgelopen 4 jaar compleet onzichtbaar geweest en niemand weet wat ze willen. Jammer.

  • Gefeliciteerd Erick Bakker ..

    Je reportages waren op sommige momenten al politiek geëngageerd. Met name de massale bomenkap liet jij je niet onbetuigd. Dit zou en moest Groningen zien. Het ging je na aan het hart

    100% Groningen is uiteraard 100% Groningers. Niet het import, dat hier de boel loopt te bestieren. En het plantsoentje bij Der Aa-kerk ook nog eens naar de Filistijnen willen helpen. Het werd het uiteindelijke symbool van het verzet. De spreekwoordelijke druppel. Tot hier en niet verder!

    Succes!

  • Gefeliciteerd Erick!

    Hopelijk slaan 100%, Stad en Ommeland en Sportpartij handen ineen, en komt er volgende keer één sterke lokale partij. Moeten dan echt zes zetels kunnen worden. Sijbolts is een alom gewaardeerd raadslid (DvhN), maar Wolthuis een fellere debater. Zie haar dan graag als lijsttrekker.

    • Zo gek zal 100% niet zijn. Sportpartij en stadspartij waren volledig onzichtbaar en strategieloos. Geen enkele kans dat met hen samenwerking wordt gezorgd. Alleen door fusie met Haren is de totale afgang voor stadspartij voorkomen. Anders hadden ze max 1zetel gehaald.

  • Knap van Stadspartij dissident Woldhuis dat haar partij meer stemmen heeft gehaald dan Stad en Ommeland. Een fusie ligt dan natuurlijk ook niet voor de hand.

  • Natuurlijk moeten ze niet fuseren. Nu is er 2 keer kans dat er een mooie nieuwe partij ontstaat. Je kan altijd samenwerken op dossiers. 2 verschillende culturen, kan ook niet kwaad. Als er maar 1 partij is zit je zo 4 jaar niets te doen als de juiste poppetjes niet op de juiste plek zitten. Zijn altijd wel problemen geweest in stadspartij met machtsspelletjes. Als dat weer opspeelt is er een alternatief. Maar vrees dat beide onzichtbaar blijven.

    Sportpartij? Die kan toch weer 4 jaar lekker gaan sporten buiten de collegebankjes. Ik betaal al genoeg aan sport, laat ze hun eigen hobbies financieren.

Recente berichten

VVD wil dat ondergrondse afvalcontainers met telefoon geopend kunnen worden

Ondergrondse afvalcontainers moeten in de toekomst met een telefoon geopend kunnen worden. Daar pleit de…

2 uur geleden

Groningen viert Koningsdag: vrijmarkten, oranje tompouces en muziek

Groningen viert zaterdag Koningsdag. Nadat er afgelopen nacht al op verschillende locaties in de stad…

2 uur geleden

Groene container lenen: “Al dat snoeiwerk in ondergrondse containers drukken is een heel gedoe”

Het is voorjaar en dat betekent dat het weer tijd is voor snoeiwerkzaamheden in je…

3 uur geleden

Drs. Vijfje bereikt play-offs voor kampioenschap, PKC in de wachtkamer

De vrouwen van Drs. Vijfje hebben vrijdagavond het benodigde punt gepakt om mee te doen…

12 uur geleden

Donar verliest in slotseconden van Spirou Basket

Donar heeft vrijdagavond in Charleroi niet kunnen winnen van Spirou Basket. De Groninger basketballers stonden…

13 uur geleden

Koningsdag: zachter, een waterig ‘oranjezonnetje’ en hier en daar een bui

Koningsdag brengt qua temperatuur verlichting in de ietwat kille afgelopen periode. Droog blijft het waarschijnlijk…

13 uur geleden