Categorieën: Nieuws

Nienke Homan lijsttrekker GroenLinks Statenverkiezingen

Nienke Homan is zaterdag tijdens de provinciale ledenvergadering van GroenLinks verkozen tot lijsttrekker voor de aanstaande Provinciale Statenverkiezingen. Homan is sinds 2015 gedeputeerde voor GroenLinks in de provincie.

Behalve de lijsttrekker werd tijdens de vergadering ook gestemd over de posities van de andere kandidaten op de lijst. “Het is een prachtige lijst geworden met zowel ervaren als nieuwe kandidaten”, laat een woordvoerder weten. “Het is een combinatie van jong en oud, de leden wonen verspreid door de provincie, en de leden hebben veel kennis op het gebied van natuur, energietransitie, zorg en welzijn en milieu. Statenleden Hendri Meendering en Arjen Nolles staan op de plekken twee en drie. Stephanie Bennett en Melissa van Hoorn-van Dullemen maken de top vijf compleet.

De Provinciale Statenverkiezingen worden volgend jaar op woensdag 20 maart gehouden. Op dezelfde datum vinden ook de Waterschapsverkiezingen plaats.

Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

  • Drie vragen voor de GroenLinksers die ons honderden miljarden euro's uit de zakken gaan kloppen, en ons daar een hele boel ongezonde herrie (windmolens en warmtepompen) voor terug geven.

    1. Hoe verhouden de kosten en baten van opwarming zich. Graag enorme mondiale vergroening door Co2 hierin meenemen!

    2. Hoe groot is het aandeel van menselijke handelen (fossiele brandstoffen) in de temperatuurstijging. Graag vrees voor Global Colding (jaren zestig en zeventig) door geringe zonneactiviteit hierin meenemen.

    3. Zijn de financiële kosten om aandeel van menselijke handelen te minimaliseren, niet veel hoger dan de financiële kosten die gemaakt moeten worden ter anticipatie/reactie op de gevolgen van opwarming.
    Voor 1/10 van het bedrag van het klimaataccoord heb je alle dijken sterker en hoger, elke verzorgingstehuis van state of the art airconditioning voorzien, een vloot van blusviegtuigen, en een veel dieper IJsselmeer als waterbuffer voor zomerse droogte. Voor nog 1/10 kan Nederland een aardige bijdrage doen aan bijvoorbeeld een ongekend grote mondiale project om de Sahara, met zoet gemaakt zeewater, volledig te irrigeren.

    Benieuwd naar de antwoorden! Vooralsnog nijg ik naar meer geld voor bestrijden van armoede onder gezinnen met kinderen, dan geld naar die multinationals die de producten en diensten voor energietransitie leveren.

    P.S.

    Ben van de conservatieve schatting van €750.000.000.000 voor energietransitie uit gegaan. Voor zwakke cijferaar Jesse Klaver: dat is zevenhonderdvijftigduizend keer een miljoen.

Recente berichten

Automobilist zonder geldig rijbewijs na achtervolging aangehouden

Agenten hebben dinsdagavond na een achtervolging een automobilist aangehouden die zonder geldig rijbewijs achter het…

30 minuten geleden

Bouwtentdoek verwijderd bij Dudok-gebouw

De afgelopen maanden was het Dudok-gebouw aan de Turfsingel ingepakt en zorgde de witte tent…

53 minuten geleden

Fietser aangereden op oversteekplaats bij Van Ketwich Verschuurbrug

Bij een verkeersongeluk dinsdagavond op de Van Ketwich Verschuurlaan is een fietser gewond geraakt. Dat…

2 uur geleden

Groningen Airport Eelde wordt niet een jachtvliegtuiglocatie: “Duidelijke no-go”

Groningen Airport Eelde wordt niet een jachtvliegtuiglocatie. Dat heeft het College van Gedeputeerde Staten van…

2 uur geleden

Veiligheid roeiers in het geding door ‘Maai mei niet’

De veiligheid van roeiers op het Noord-Willemskanaal is in het geding. Door het gemeentelijke maaibeleid…

3 uur geleden

Pro-Palestina demonstranten laten zich horen bij lustrum Rijksuniversiteit

Pro-Palestina demonstranten hebben zich dinsdagmiddag flink laten horen tijdens de opening van het lustrumfeest van…

5 uur geleden