Categorieën: Nieuws

Let’s Gro trekt 16 duizend bezoekers

De zesde editie van inspiratiefestival Let’s Gro over de toekomst van Groningen en Ommeland heeft een recordaantal van 16.000 bezoekers getrokken. Dat meldt de organisatie.

Let’s Gro is een festival waarbij Groningers plannen, ideeën en initiatieven met elkaar kunnen delen. In vier dagen tijd waren er meer dan 120 activiteiten in de binnenstad. Veel mensen liepen binnen bij de Cubestees – de vier tijdelijke paviljoens op de Grote Markt en de Vismarkt – en in de Grote Marktplaats, waar recente archeologische vondsten werden getoond.

Het centrale thema ‘Geluk’ heeft voor volle zalen gezorgd bij sprekers over onderwerpen als gezondheidszorg, klimaat, energie, dementie en de impact van de aardbevingen in de provincie op ons persoonlijke leven.

Tijdens Let’s Gro is ook het startschot gegeven voor nieuwe projecten, zoals de herinrichting van de Grote Markt, de Rode Weeshuisstraat, de renovatie van het Stadhuis en de nieuwe bestemming voor het pompstation van Dudok aan de Diepenring. Let’s Gro wordt volgend jaar gehouden van 30 oktober tot en met 2 november.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Lets Gro is een festival van de gemeente Groningen. Bedacht en uitgevoerd door ambtenaren. Ik heb meerdere onderdelen bezocht en alles was erg rustig te noemen. De enige aanwezigen waren ambtenaren. Hoe ze aan 16k bezoekers komen is een raadsel. Zwaar overdreven.
    Het is een festival waar de stadjes zogenaamd mee mogen denken over de toekomst van de stad. Dit is natuurlijk maar voor de buitenkant. Intussen is alles al besloten door ons (slechte) stadsbestuur.
    Let Gro is is ambtenaren festival wat ver weg staat van de stadjer en haar wensen.
    Stop dit ambtenarenfeest.

    • Dat waren echt heel erg veel aannames in één reactie.

      Is ook maar iets in uw betoog gebaseerd op feiten, of moeten we u maar op uw woord geloven?

      • O.Kars,
        Kunnen/moeten we degenen die dit organiseren en het aantal bezoekers geteld hebben , wel vertrouwen ? En feit blijft; veel zaken worden erdoor gedrukt tegen de zin van de meerderheid.

      • Waarom zou je ze niet vertrouwen?

        Een term als "het wordt erdoor gedrukt", is trouwens altijd een mening, nooit een feit. "Het wordt uitgevoerd", is een feit. Je zin is dus een contradictio in terminis.

        "Tegen de zin van de meerderheid in" is ook weer een aanname. Tenzij je het kunt staven met bewijs, maar dat kan met dit soort uitspraken zelden tot nooit.

  • Ik had helemaal niet het gevoel dat het een ambtenarenfeestje wa, want dat was het absoluut niet!!!!. Let's gro is een lekker eigenwijs festival met veel ruimte voor de stadjer, met een afwisselend programma voor jong en oud. Ik vond de cubestees het leukste . Ik heb daar erg leuke gesprekken gevoerd over duurzaamheid en de toekomst van de stad. De stad mag trots zijn op een festival als Let's Gro met zo'n groot en divers aanbod.

  • Ben ook erg benieuwd naar hoe er tellingen zijn gedaan en men uit is gekomen op het getal 16.000. Ik heb enkele personen gesproken welke er geweest zijn en hun uitspraken onderschrijven de mening van Anna Westers. Het had veel weg van een ons kent ons festijn.
    Kan het niet onderschrijven voel mij als inwoner van deze gemeente niet aangesproken hier aan deel te nemen.

  • O.Kars,
    Uw reactie is meer een ontleding van mijn woordkeuze dan een antwoord op mijn reactie. Als u daarmee uw trots heeft opgevijzeld wens ik u een prettige week toe.

    • Te moeilijk voor je, he. Tja, dan lees je ook al gauw over de vraag in de eerste zin van mijn reactie heen.

      • O. Kars,
        Oei, foutje mijnerzijds. Om uw vraag te beantwoorden: wie wil er graag z'n speeltje kwijtraken? Alles rooskleuriger in beeld brengen is dan een beproefde methode. Materieel niet met elkaar te vergelijken, maar u kent ongetwijfeld het gezegde; ....de slager die z'n eigen vlees keurt komt nooit met een negatieve uitslag in het nieuws.

Recente berichten

Opnieuw geen treinen richting Meppel door aanrijding

Opnieuw is er geen treinverkeer mogelijk richting Meppel. De oorzaak is een aanrijding bij Assen.…

16 minuten geleden

Verlengde schooldag zet zichzelf in de spotlights: “Laten zien hoe waardevol het is”

Op Kardinge vond afgelopen week het Vrolijk Samen Doen Festival plaats. Het festival had als…

2 uur geleden

RUG worstelt met pro-Palestijnse demonstraties: “Je wilt het debat op de goede manier kunnen voeren”

Universiteiten worstelen met pro-Palestijnse demonstraties. Bestuursvoorzitter Jouke de Vries van de Rijksuniversiteit Groningen laat in…

3 uur geleden

Wethouder verwacht geen problemen met piekopvang nieuw collegejaar: “We stapelen 12 units per dag”

In de aanloop naar het nieuwe studiejaar verwacht de gemeente geen problemen te krjgen met…

3 uur geleden

Volop activiteiten in de meivakantie bij De Jonge Onderzoekers: “Zagen, solderen en robots programmeren”

De meivakantie is begonnen en dat betekent dat de deuren bij De Jonge Onderzoekers wagenwijd…

3 uur geleden

Openluchtzwembad Hoogkerk opent zondag de deuren: “Zwemseizoen geopend”

In Hoogkerk gaan zondag de deuren open van het openluchtzwembad. Ook tijdens de afgelopen winterperiode…

4 uur geleden