Categorieën: Nieuws

‘Here is one piece of voting advice from us’

Deze week ontvingen de kiesgerechtigden in Groningen, Ten Boer en Haren hun stempas. Voor de eerste keer is de begeleidende brief ook in de Engelse taal meegestuurd.

‘Here is one piece of voting advice from us: vote on 21 November! Your voice is needed. Our democracy only works if we make our voices heard, so let your voice be heard too. Thank you for voting on 21 November.’

Op de Nederlandstalige andere kant van de brief heet dat: “Wij geven alvast één stemadvies: stem op 21 november! Uw stem is hard nodig. Onze democratie werkt als we onze stemmen laten horen. Laat uw stem dus ook horen. Bedankt voor uw stem op 21 november,” aldus de burgemeesters van Groningen, Haren en Ten Boer, Peter den Oudsten, Pieter van Veen, Frank de Vries.

Mensen die in afkomstig uit een ander land van de EU en mensen met een geldige verblijfsvergunning die minimaal 5 jaar legaal in Nederland verblijven kunnen ook stemmen bij gemeenteraadsverkiezingen.

Menno van Duinen

Bekijk reacties

  • Why? They are fortunate that we are skilled in languages, but why they not learn to learn Dutch, so that they can also communicate with its primal people.

    And if they can not speak Dutch, how can they vote for a political party at all? The debates are all in Dutch. The political programs. The past and the present of this country. Groningen is a poor region that they abuse for the 'Green Party'

  • Voice on us! We will that it good comes with the ringway!
    We promise you a better life for all the fleddermice!

    Maarre, prima initiatief, toch?
    Comes there also a voicewiser in English?

  • Mensen die de Nederlandse taal niet beheersen, zullen vast de ins en outs van de lokale thema's kennen.

    #pathetic

  • Kernvoorwaarde voor een stempas moet op z'n minst zijn dat de ontvanger Nederlands spreekt, het is toch van den zotte dat wij in ons eigen land aanpassingen moeten maken.
    Ik heb in 3 verschillende Europese landen gewoond en gewerkt, daarbij ik heb altijd zonder problemen mij aangepast door voor aankomst redelijk de taal te beheersen en iets van de de cultuur en gewoontes te weten terwijl dit slechts voor tijdelijke aard was. Hier zijn schijnbaar mensen die over een permanente status beschikken en onze taal niet kennen, hoe willen deze mensen zich ooit aanpassen of meedoen.

    • Ja, lachwekkend. Nederland democratie? Subtiel feodalisme.

      Ben je als outsider ondanks brainwashing op schen/universiteiten en mediale karaktermoord van staatsomroepen en media van Bertelsmann (vriendje van Soros) werkelijk een bedreiging voor de via partijkartel vertegenwoordige gevestigde orde... dan lig je door twee schutters neergeknald op het mediapark in Hilversum.

  • We wonen in een internationale stad. Je hoeft maar 5 minuten door onze binnenstad te lopen om je dat te beseffen. Logisch dat er een engelse uitleg bij zit om de mensen er op te wijzen dat ze kunnen stemmen.

    • Net zo logisch als dat dooie Amerikanen opvallend genoeg altijd op de Democraten stemmen. En dat illegalen van de Democraten mogen stemmen. En dat bij stemmachines van Smartmatic (Soros) een druk op een Republikein deze verandert (vanwege foute kalibratie) in eentje voor een Democraat.

      Niks logisch. Expats zijn overwegend pro de diep verrotte links liberale globalistische wereldorde. Terwijl gemeenteraadsverkiezingen over behoud van sporthallen in wijken en dergelijke gaat. Zou haast denken dat Prodemos (gefinancierd door Soros) hier achtler zit.

      Let's Orbanize. Mondiale (spirituele) strijd tussen goede en kwade.

  • Te triest voor woorden, waar wij als Nederlander ook heen gaan, de gemiddelde Nederlander zal zelfs tijdens een vakantie of ander bezoek zijn/haar best doen om de taal van het land waar men heen reist te gaan spreken. Maar hier mogen zelfs medelanders ( zij welke over 2 paspoorten beschikken, een Nederlander beschikt enkel over het vaderlandse paspoort) stemmen.

Recente berichten

Blauwbörgje krijgt afdeling voor jonge mensen met dementie

Zorgaanbieder Dignis opent op 15 mei in 't Blauwbörgje een nieuwe afdeling voor jonge mensen…

36 minuten geleden

Krakers: ‘wij vertrekken zodra gemeente met plannen komt voor jeugdsynagoge’

De krakers van de voormalige jeugdsynagoge aan de Folkingedwarsstraat blijven daar zitten totdat de gemeente…

49 minuten geleden

Vrachtwagen en auto botsen op Winschoterweg

Een vrachtwagen en een personenauto zijn donderdagochtend op de Winschoterweg op elkaar gebotst. (meer…)

1 uur geleden

Opnieuw loopt het spaak met Hoge Euvelgunnerbrug; brug deels weer open

Voor de tweede keer woensdagavond waren er problemen met de Hoge Euvelgunnerbrug. Vanwege de storing…

12 uur geleden

Warme donderdag eindigt mogelijk met regen- of onweersbui, daarna koeler en meer kans op neerslag

Het zonnige en warme weer van de afgelopen dagen houdt in ieder geval nog één…

14 uur geleden

Studente sleept RUG voor Raad van State vanwege vermeende fraude tijdens tentamen

Een 23-jarige student rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen heeft haar opleider voor de rechters van…

14 uur geleden