Categorieën: Nieuws

‘Here is one piece of voting advice from us’

Deze week ontvingen de kiesgerechtigden in Groningen, Ten Boer en Haren hun stempas. Voor de eerste keer is de begeleidende brief ook in de Engelse taal meegestuurd.

‘Here is one piece of voting advice from us: vote on 21 November! Your voice is needed. Our democracy only works if we make our voices heard, so let your voice be heard too. Thank you for voting on 21 November.’

Op de Nederlandstalige andere kant van de brief heet dat: “Wij geven alvast één stemadvies: stem op 21 november! Uw stem is hard nodig. Onze democratie werkt als we onze stemmen laten horen. Laat uw stem dus ook horen. Bedankt voor uw stem op 21 november,” aldus de burgemeesters van Groningen, Haren en Ten Boer, Peter den Oudsten, Pieter van Veen, Frank de Vries.

Mensen die in afkomstig uit een ander land van de EU en mensen met een geldige verblijfsvergunning die minimaal 5 jaar legaal in Nederland verblijven kunnen ook stemmen bij gemeenteraadsverkiezingen.

Menno van Duinen

Bekijk reacties

 • Why? They are fortunate that we are skilled in languages, but why they not learn to learn Dutch, so that they can also communicate with its primal people.

  And if they can not speak Dutch, how can they vote for a political party at all? The debates are all in Dutch. The political programs. The past and the present of this country. Groningen is a poor region that they abuse for the 'Green Party'

 • Voice on us! We will that it good comes with the ringway!
  We promise you a better life for all the fleddermice!

  Maarre, prima initiatief, toch?
  Comes there also a voicewiser in English?

 • Mensen die de Nederlandse taal niet beheersen, zullen vast de ins en outs van de lokale thema's kennen.

  #pathetic

 • Kernvoorwaarde voor een stempas moet op z'n minst zijn dat de ontvanger Nederlands spreekt, het is toch van den zotte dat wij in ons eigen land aanpassingen moeten maken.
  Ik heb in 3 verschillende Europese landen gewoond en gewerkt, daarbij ik heb altijd zonder problemen mij aangepast door voor aankomst redelijk de taal te beheersen en iets van de de cultuur en gewoontes te weten terwijl dit slechts voor tijdelijke aard was. Hier zijn schijnbaar mensen die over een permanente status beschikken en onze taal niet kennen, hoe willen deze mensen zich ooit aanpassen of meedoen.

  • Ja, lachwekkend. Nederland democratie? Subtiel feodalisme.

   Ben je als outsider ondanks brainwashing op schen/universiteiten en mediale karaktermoord van staatsomroepen en media van Bertelsmann (vriendje van Soros) werkelijk een bedreiging voor de via partijkartel vertegenwoordige gevestigde orde... dan lig je door twee schutters neergeknald op het mediapark in Hilversum.

 • We wonen in een internationale stad. Je hoeft maar 5 minuten door onze binnenstad te lopen om je dat te beseffen. Logisch dat er een engelse uitleg bij zit om de mensen er op te wijzen dat ze kunnen stemmen.

  • Net zo logisch als dat dooie Amerikanen opvallend genoeg altijd op de Democraten stemmen. En dat illegalen van de Democraten mogen stemmen. En dat bij stemmachines van Smartmatic (Soros) een druk op een Republikein deze verandert (vanwege foute kalibratie) in eentje voor een Democraat.

   Niks logisch. Expats zijn overwegend pro de diep verrotte links liberale globalistische wereldorde. Terwijl gemeenteraadsverkiezingen over behoud van sporthallen in wijken en dergelijke gaat. Zou haast denken dat Prodemos (gefinancierd door Soros) hier achtler zit.

   Let's Orbanize. Mondiale (spirituele) strijd tussen goede en kwade.

 • Te triest voor woorden, waar wij als Nederlander ook heen gaan, de gemiddelde Nederlander zal zelfs tijdens een vakantie of ander bezoek zijn/haar best doen om de taal van het land waar men heen reist te gaan spreken. Maar hier mogen zelfs medelanders ( zij welke over 2 paspoorten beschikken, een Nederlander beschikt enkel over het vaderlandse paspoort) stemmen.

Recente berichten

VVD wil meer lokfietsen in Stad om diefstal tegen te gaan: ‘Alles doen om pakkans te vergroten’

De gemeente Groningen staat landelijk gezien op de vijfde plaats als het gaat om fietsendiefstallen.…

47 minuten geleden

Veel extra bussen van en naar Groningen tijdens Koningsdag

Vanwege onder meer Helden van Oranje en Kingsland rijdt Qbuzz op 26 en 27 april…

1 uur geleden

“Maandag opklaringen maar ook een enkele bui, komende dagen kil met in de nachten vorst”

De komende dagen gaan kil verlopen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis verandert het weerbeeld in de…

11 uur geleden

Is bewonersparticipatie in de gemeente een wassen neus? “Njet, njet, njet; om cynisch van te worden”

De bewonersparticipatie bij grote bouwprojecten in de gemeente moet anders en beter. Dat is de…

12 uur geleden

Hockeyclub Groningen speelt in extremis gelijk tegen Reigers, GHBS verslaat EHV

Het eerste herenteam van Hockeyclub Groningen heeft zondag in de overgangsklasse met 2-2 gelijkgespeeld tegen…

14 uur geleden

Welk weer krijgen we op Koningsdag? “Ik verwacht dat de wind naar het zuiden draait met hogere temperaturen”

Over zes dagen vieren we Koningsdag met tal van activiteiten in Stad en in de…

15 uur geleden