Categorieën: Nieuws

PvdA op zoek naar nieuwe voorzitter

De PvdA is op zoek naar een nieuwe voorzitter. Pascal Roemers stopt er mee na de gemeenteraadsverkiezingen.

Hij is onlangs verhuisd naar Adorp in de gemeente Winsum. Roemers was drie jaar voor zitter van de PvdA in de stad.

In december kiezen de leden van de sociaal-democraten een nieuwe voorzitter.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Is het nog nodig? Deze partij bestaat niet meer na de verkiezingen in november. Of misschien, een nieuwe voorzitter om de verkiezingen van 2022 voor te bereiden. Waarin je beterschap belooft. Het is niks meer die partij. Een verraad op Groningen.

  • De P.V.D.A. heeft er eigenhandig voor gezorgd dat mensen een totaal verkeerde indruk van het socialisme hebben gekregen, ze hebben de roos ten schande gebracht.
    Het is gelukkig nu een totaal uitgerangeerd clubje waar de meeste inwoners totaal geen vertrouwen in hebben en ook nooit meer zullen krijgen daarvoor is er teveel gebeurt, dat zal ook blijken in de komende verkiezingen.
    Misschien kinnen ze klaploper van Dijken voor het karretje spannen.

    • Socialisme heeft nooit gewerkt. Nergens niet.

      Ben voor gelijke kansen, goede huizen en toegang tot goed en betaalbaar onderwijs/zorg voor iedereen, maar Socialisme heeft zich altijd vijandig aan het menselijk bestaan getoond. Tirannie die mensen hun vrijheid afneemt.

      Elke Marxist (of Engelsiaan) zou zichzelf moeten durven uitdagen met het lezen van de werken van Adam Smith, Orwell, Huxley, Touqeuville of Houllebecq.

      • Zonder socialisme was jij nu nog steeds arbeid slaaf en woonde je nog steeds in een plaggenhut en kon je nog schijten in een gat in de grond en had je geen rechten, denk na voordat je onzin verkoopt. Ik had ook niets anders verwacht van iemand dat eerst achter de PVV aan huppelde en nu het uiterst rechtse FVD.

      • Klopt niet.

        Vele verbeteringen voor onderklasse zijn voortgekomen in eendrachtige samenwerking tussen socialisten, liberalen en confessionelen. Kinderwetje van Van Houten bijvoorbeeld.

        Mijn punt is dat socialisme uiteindelijk altijd op tirannie is uitgelopen. Geen land uitgezonderd. Hoewel de tirannie in voormalig Joegoslavië onder Tito misschien mild te noemen was. Heeft Orwell voor gewaarschuwd. Sociaal-economisch ben ik sociaal-democraat. Geloof in gereguleerd kapitalisme. Het Rijnlandse model.

        Cultureel ben ik rechts. Geloof niet in massa-immigratie en multiculturalisme. Betekent niets anders dan totale verschraling van mondiale diversiteit. Californicatie. Ik het verdwijnen van Indianenstammen in het Amazonegebied, als het dreigende, en deels georkestreerde verdwijnen van Europese culturen.

        Verder vind ik de één miljard voor staatspropaganda schandalig, ben ik voor terugkeer naar de EEG, en spuug op zieke plannen om via crises te komen tot federaal Europa, tegen NAVO-imperialisme (wat tot oorlog met Rusland kan lijden), tegen de euro (arme uitgeperste Grieken), ontkennen van het gevaar van salafisme, voor mooie historische bebouwing, tegen de universiteit en scholen als plekken waar mensen met GroenLinks achtige agenda's de dienst uitmaken, en tegen de weerzinwekkende bioindustrie; vandaar dat ik misschien ook wel op de PvdD ga stemmen.

      • Aanvulling, de liberalen hadden vooral aanhang onder de stedelijke handelaren, ondernemers, bankiers en kooplieden en verder onder de rijke boeren in de noordelijke provincies oftewel precies dezelfde lui die de arbeiders uitbuitte.
        Dus houdt je onzin voor je, je doet alsof je heel belezen bent maar je snapt er geen hol van.

      • VSH is tegen het socialisme maar stemt op een partij die in zijn programma veel socialistische beginselen heeft staan.
        Het blijft een beetje een samenraapsel aan bijeengezochte meningen.
        Nog niet zo lang geleden was het FvD zijn favoriete partij. Dat is kennelijk veranderd. Voor een sterveling zijn deze veranderingen nauwelijks te volgen.

      • Doe.

        Weinig gelezen, veel gepraat. Bij voorkeur met mensen met andere meningen/ervaringen.

        Ontegenzeggelijk hebben de sociaal-democraten het meest voor de armen gedaan. Vind de pragmatische Vader Drees wel de grootste Nederlander van de vorige eeuw. Maar dit sluit niet uit dat links-utopisten eenmaal aan de macht gekomen, zonder uitzondering het gedrag van de varkens in Animal Farm gingen vertonen.

  • Ik gok nog op één op twee zetels, zij die totaal financieel afhankelijk zijn van die baantjescarrousel van de PvdA

    • Het cliëntelisme heeft in deze stad Zuid-Europes vormen aangenomen; ben bang dat ze er nog wel drie of vier overhouden.

    • Is er dan iets positiefs te melden? Ze liegen ook gewoon op twitter. Komen ze in het verweer voor het pepergasthuis. Is het PvdA-beleid geweest via de verhuurdersheffing waardoor Lefier het niet meer qua onderhoudt/verduurzaming kan bekostigen dat pepergasthuis.

    • Gezien het feit dat ze er verantwoordelijk voor zijn dat deze zestig jaar geleden nog prachtige Hanzestad nu het Almere op de Hondsrug is, wordt de PvdA nog met fluwelen handschoenen aangepakt.

      P.S

      Almere ligt fenomenaal. Tis dat ik aan Groningen gebonden ben.

      P.P.S

      Gezien de macht van de corrupte bouwlobby in de lokale PvdA, kunnen we Groningen ook Napels op de Hondsrug noemen.

      • Jack, oude stalker van me.

        Je krijgt weer je jaarlijkse van mij.

        Degene die zijn (gescheiden) krakkemikkig wordende en tekenen van beginnende dementie vertonende ouders aan hun lot overlaat, durf ik wel een psychopaat te noemen. Iemand die zijn vrienden zo maar kan inruilen voor andere vrienden een sociopaat. En wie zonder de Martini kan leven, is géén echte Groninger.

        P.S

        Niet meer reageren op mijn hoop op terughalen van Chery. Door te zeggen dat dat geen versterking is, toon je aan nooit in de Euroborg geweest te zijn. Val je nogal mee door de mand.

  • kandidaten dienen wel de 6 coupletten van de internationale (in het gronings) uit het hoofd te kennen.

Recente berichten

“Opklaringen maar ook bewolking op Hemelvaartsdag, in het weekend veel zon en warmer”

Het lange Hemelvaartsweekend lijkt zonnig te gaan verlopen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het op…

2 uur geleden

Geen donkergroene stadionstoeltjes in Euroborg, CDA vraagt gemeente om opheldering

Ondanks dat supporters het graag willen krijgen de stoeltjes op de Noordtribune in de Euroborg…

3 uur geleden

Donar wint eerste play-offduel tegen BAL

Donar is de kwartfinale van de play-offs om de landstitel woensdagavond begonnen met een 78-66…

4 uur geleden

Twee jongeren zijn Handhaving te slim af bij Jachtseizoen in Vinkhuizen

In de wijk Vinkhuizen vond woensdag een editie van Jachtseizoen plaats. Bij dit spel maken…

5 uur geleden

Geen link tussen moorden op Antoinette Bont en Harry Roo: “Uitsluiten is ook belangrijke ontwikkeling”

Er is geen link gevonden tussen de moorden op Antoinette Bont en coffeeshophouder Harry Roo.…

5 uur geleden

Versterkingen komend seizoen voor Be Quick 1887 en PKC’83

Be Quick 1887 en PKC'83 hebben zich de afgelopen dagen versterkt voor het komende seizoen.…

6 uur geleden