Categorieën: Nieuws

“Overschrijding Koningsdag zat in laatste drie weken”

Koningsdag 2018 was begroot op € 700.000 gemeentelijke bijdrage en dat werd € 240.000 meer. Dat kwam door onvoorziene dingen die vooral de drie weken eraan voorafgaand plaatsvonden.

“De belangrijkste beslissingen die hebben geleid tot een overschrijding van het budget zijn in de laatste drie weken voor Koningsdag genomen. Deze kwamen vooral voort uit ons streven om te komen tot een kwalitatief hoogwaardig programma en een aantrekkelijk beeld voor de televisie. Ook de noodzakelijke extra inzet van beveiligers, met name tijdens de opbouw van de route in de dagen voorafgaand aan het evenement heeft onvoorziene kosten met zich meegebracht. Al met al hebben wij pas na Koningsdag de definitieve rekening kunnen opmaken”, schrijft het college deze week aan de gemeenteraad.

Daarom was het niet mogelijk om de raad hier al in maart over te informeren.

Menno van Duinen

Bekijk reacties

  • Het college heeft een patent op onvoorziene dingen, het heeft wederom in de horeca geïnvesteerd met bijna een miljoen euro. De horeca is de enigste die de baten heeft van dit wanstaltige feest voor de rest niemand maar het is wel betaald door de burger.
    Het is overigens helemaal geen verassing meer, allerlei projecten er door duwen met veel lage beramingen om vervolgens halverwege het budget op te schroeven aangezien stoppen dan geen optie meer is.

    • Zelfs als je "baten" puur in termen van geld wilt zien, heb je geen gelijk. Er is heel veel belangstelling voor het Koningshuis en Koningsdag, veel mensen volgden hun bezoek aan Groningen en plannen daarna een bezoek aan Stad en provincie, dat levert vervolgens belastinggeld op dat kan worden ingezet t.b.v. openbare voorzieningen (m.a.w. "voor de burger").

      Maar er zijn ook andere positieve gevolgen die zo'n bezoek heeft, o.a. in de vorm van sociale cohesie, cultuur en identiteit.

      Dat *jij* het onzit vindt is prima, maar om dan de concluderen dat "voor de rest niemand" er wat aan heeft, is klinkklare onzin.

  • Beste mensen, het bezoek van deze gasten (clan belastingontduikers) heeft Groningen helemaal niks opgeleverd. Er zijn en waren alleen maar verliezers, en die paar centen touristenbelasting dekt de kosten nooit niet. En niemand weet hoeveel het gekost heeft, en daar komt de burger ook nooit achter. Ps. dat Groningen koningsgezind is snap ik werkelijk NIKS van. Shell en NAM is van het koningshuis...…………...

Recente berichten

Donar incasseert zware nederlaag tegen Filou Oostende

Donar heeft de laatste wedstrijd van de Elite Gold verloren. De Groningers kwamen er vrijdagavond…

4 uur geleden

Ongekende thriller bij Telstar: Van Bergen houdt FC Groningen in dying seconds op promotiekoers

In de slotseconden van de wedstrijd ontpopte Thom van Bergen zich tot de held van…

4 uur geleden

Wisselvallig bevrijdingsweekend in aantocht: wolkenvelden, buien en opklaringen

Het komende bevrijdingsweekend wordt er één waarin het weer wat heen en weer zwalkt na…

4 uur geleden

Minder natuur- en bosgebied in Groningen, woningen nemen plaats in

Het aantal natuur- en bosgebieden in Groningen is in de periode 2013-2022 met negentien vierkante…

6 uur geleden

Afgelopen: Van Bergen is de held van Groningen in Velsen-zuid

FC Groningen neemt het vrijdagavond op tegen SC Telstar. FC Groningen moet minimaal gelijkspelen om…

7 uur geleden

NAM wil extra schadekosten Groningen niet betalen zonder ‘onderbouwing’

Als het aan de Nederlandse Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) ligt, draagt het bedrijf vooralsnog niet…

8 uur geleden