Categorieën: Nieuws

“Het helpt allemaal weinig”

De Bewonersorganisatie HortusEbbinge wil dat de gemeente de overlast van brommers op de Botermolendrift harder aanpakt. Bewoners ervaren de overlast met name van brommers van maaltijdbezorgers.

Ook andere straten als de Langestraat en een stuk van het Oosterhamrikkanaal hebben daar last van. Iemand van de gemeente is samen met de wijkagent al bij de restaurants langs gegaan om de zaak te bespreken. Ook wordt er af en toe bekeurd. “Maar het helpt allemaal weinig. Het blijft onder de aandacht maar of het helpt…?”, schrijft de buurtkrant.

Het gebied is een voetgangerszone waar fietsen is toegestaan, brommen niet.

Menno van Duinen

Bekijk reacties

  • Er rijden ook heel veel fietsers vanuit de Bloemsingel via de Boteringesingel het Noorderplantsoen in wat één richtingsverkeer is. Linke soep terwijl er een Politiebureau om de hoek zit.

  • Wellicht is het handig voor de bewoners om te weten dat de politie niet continue aanwezig kan zijn, ze hebben ook tijd nodig om te verzamelen bij kleine aanrijdingen.

  • Dit valt onder dezelfde categorie als fietsen zonder licht, (schijnen 80% van de fietsers te doen) fietsers welke door rood rijden, fietsers welke geen richting aangeven, fietsers welke met twee of meerdere personen naast elkaar rijden waar het verkeer dat niet toelaat, fietsers met een slingerend kind naast zich onderwijl zelf over de rijbaan i.p.v. de fietsstrook rijdend en daarbij het overige verkeer hindert, de bakfietsouders welke onverlicht al turend naar de ozo belangrijke gsm kijkend met een kind of meerdere kinderen slingerend over de weg voortbewegend door het verkeer raast, enz.enz. Ben benieuwd hoeveel bewoners van deze onsamenhangende fantasieloze blokken, welke tezamen een voormalige toegang tot het centrum functie bekleden, zich daar aan bezondigen. Iets met het oog ziet altijd van zich af.

    • Klopt, zie je ook veel bij automobilisten. Zelf aan alles en iedereen maling hebben en dan maar klagen over andere weggebruikers....ach ja, stokpaardjes..... :)

  • Hou eens op met dat 'welke' de hele tijd. Het is fietsers die door rood rijden, Middenweg die maar steeds op zijn stokpaardjes blijft zitten.

  • Als electrische fietsen wel mogen heb je nog die voedselbezorgers door je straatje. Maak een knip in het midden met een sluis zodat je er niet snel doorheen kunt crossen. Dan nemen ze wel een andere route.

  • Het niet brommen behoeft toch geen discussie, het gebied is immers zo ingericht en er is besloten dat het niet mag.
    Lijkt me ook logisch, er is immers geen stoep! Dus kinderen op skeelers, skateboarders, wandelaars, allemaal hebben ze alleen de weg en kunnen geen kant op.
    Om daar (snor)brommers doorheen te laten rijden is vragen om ongelukken.
    De vraag is hoe dit het beste te handhaven.
    Dat kan alleen door het onaantrekkelijker voor brommers te maken: meer controle werkt het beste, een bezorgkoerier met 100 euro boete rijdt daana wel om.
    Verder grotere borden, duidelijker markeringen op het “voetpad”, drempels ed zouden ook helpen.
    Kom op gemeente, pak eens door!

    • Geen stoep is tegenwoordig erg modern, iets met shared space. En kinderen die buitenspelen, hebben wij dat niet allemaal gedaan?
      Ik zou er een hek omheen gaan plaatsen, met aan de buitenzijde een groot toegangshek welke enkel door middel van een persoonsgebonden chip geopend kan gaan worden.

      Wonen in een soort van onsamenhangend wijkje gedropt op wat een overzichtelijke doorgaande route van en naar het centrum was, wie bedenkt zoiets?

      Dit had je van tevoren toch aan kunnen zien komen? Of is het allemaal wereldvreemd wat er woonachtig is?

  • Die maaltijdbezorgers slingerend op snelle elektrische fietsen rijden ook iedereen van de sokken. Die moet je daar ook niet willen.

  • Sorry maar wat een betuttelend gezeik. Als je grootste probleem is dat er om de zoveel tijd een brommer langs je huis rijdt heb je geen probleem... Hoop toch wel echt dat de politie iets beters te doen heeft

    • Zeg dat maar tegen de lul van een agent die je een boete geeft. Hopelijk heb je je id ook niet op zak.

  • Gemeente mag daar wel van die slalom poortjes plaatsen. Fietsers moeten dan ook 'even' afstappen, maar menig brommerrijder (uitzondering van bestemmingsverkeer) zal denk ik wel omrijden.

  • Kunnen dit soort lieden welke last hebben van alles wat gemotoriseerd is niet beter op Rottumeroog gaan wonen? Rust, ruimte en geen geluiden, behoudens de wind en het geruis van windmolens. Alhoewel ook dat lijkt mij geen goed idee, straks blijkt men ook ineens last te hebben van het geruis van windmolens. Wonen in een stad en dan last hebben van lawaai, alsjeblieft mensen, get a life en ga anders op de Punt van Reide wonen,

    • Voor mensen die last hebben van fietsers met dan wel zonder licht, studenten, hoogbouw, feestjes in de stad geldt uiteraard het zelfde.

Recente berichten

Veel animo voor Victory Museum: “Conflicten in de wereld laten zien hoe kwetsbaar we zijn”

Het komende weekend zijn we op 4 mei twee minuten stil tijdens de Nationale Dodenherdenkingsdag.…

2 minuten geleden

Komende dagen geen treinverkeer mogelijk naar Zwolle vanwege bouw loopbrug Passerelle

Treinreizigers richting Zwolle en verder moeten de komende dagen rekening houden met extra reistijd. Door…

2 uur geleden

Container tegen gevel gebouw in lichterlaaie, forse rookontwikkeling

Aan de Donderslaan heeft zondagavond brand gewoed in een container met bouwafval. De brand ging…

3 uur geleden

Jonathan van Dorssen flink op schot: GVAV geeft GRC Groningen pak slaag

“Het was een heerlijke middag, maar ik kreeg wel heel veel vrijheid”, aldus GVAV aanvaller…

5 uur geleden

SC Stadspark dieper in de zorgen, Groninger Boys klopt kampioen Peize

SC Stadspark verloor in de tweede klasse I van het zondagvoetbal en raakte dieper in…

5 uur geleden

Partij voor het Noorden ontstemd over opstelling College: “Waar doen we als raad nog toe?”

De fractie van Partij voor het Noorden is zwaar ontstemd over het besluit van het…

5 uur geleden