Categorieën: Nieuws

Wijkvernieuwing moet sociale problemen oplossen

Vijf woningcorporaties en de gemeente willen met wijkvernieuwing de leefbaarheid in wijken verbeteren. Nijestee, De Huismeesters, Lefier, Patrimonium en Wierden en Borgen willen met de gemeente en bewoners werken aan gemengde wijken waarin plaats is voor iedereen.

Door te investeren in goede, duurzame woningen in diverse segmenten en door de woonomgeving op te knappen, komen er nieuwe kansen voor ontmoeting, gesprek en toegang tot werk, woningen en onderwijs. De eerste vier wijken waarvoor de plannen klaarliggen, zijn Selwerd, Beijum, Indische Buurt/De Hoogte en De Wijert. Die plannen zijn de basis voor het verdere gesprek met bewoners.

Van de Indische Buurt/De Hoogte wil men een wijk van maken waar kinderen gezond opgroeien, waar armoede aangepakt wordt, waar je kan bewegen en waar buurtbewoners elkaar kennen. De opening van het Fitnesspark Molukkenplantsoen op 20 september past hier goed in.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

 • Moeten ze daarvoor niet naar den haag om de wet aan te passen? Want een oplossing lijkt mij vrij simpel: gewoon een paar jaartjes verhuizen bij drugsdealen en andere, ook kleine, criminele activiteiten. In een cel wel te verstaan i.p.v. taakstrafje. En bij herhaling onvruchtbaar maken zodat het tuig geen nakomelingen kan krijgen wat ons handenvol met geld kost.

  En de politie moet sneller optreden. Wat vaak gebeurd is dat ze afwachten om een grotere vis aan de haak te slaan.

  Je doet mee met de samenleving of je wordt eruit gehaald.

  Wat betreft armoede. Blijft een lastig vraagstuk. In de regel blijft gelden van een dubbeltje maak je nooit een kwartje. Geef zo'n huishouden bijvoorbeeld 10 miljoen euro en het is op voordat ze overlijden. Ze hebben nooit genoeg geld. Hier zou ik zeggen, verplichte kasboeklessen op de basisschool en verplichte economielessen vanaf de middelbare school. Naast rekenen en wiskunde. Want van de ouders gaan armoedekinderen het nooit leren. Die kinderen leven in een constante slecht voorbeeld. Dus geen geld investeren in de zin van dat ze meer inkomen gratis krijgen. Maar investeren in de toekomst. Geef de man een vis en hij heeft 1 dag om te eten. Leer de man vissen en hij kan zijn hele leven eten.

  • echt mee eens in dan zeggen gewoon ze moeten een kans hebben deze mensen nauw echt niet gewoon speciaal een gebied maken in niet en een wijk of woonbuurt maarja je praat tegen een muur bij deze mensen de woningbouw gemeente in anderen mensen die belangrijk zijn maar wonen er niet maar wel de dingen er door zetten in als het verkeert gaat dan is het was geen goed idee in zo nauw ik zeg je waar die de opleiding gedaan hebben ik weet het niet maar een gewone burger weet beter maarja daar luisteren ze niet naar

 • Zolang je lui die niet willen en/of kunnen intergreren blijft binnenhalen, kun je wijkvernieuwen tot je een ons weegt.

  Een verbod op intimerende vechthonden (vooral autochtone tokkies) is een van bovenstaande lostaande maatregel die de leefbaarheid ten goede komt.
  Als vuurwapens verboden zijn, waarom het rondlopen met (soms meerdere) met krachtvoer opgepompte staffordsachtigen dan niet? Kende een vrouw die haar woning haast niet uit durfde omdat een portiekgenoot (strafblad, verslavingsproblemen en bekend bij de GGZ) enkele van die honden had.
  Misschien is dit wat die angstaanjagende griezel van een Rutte voor ogen had toen hij het over een 'gaaf land' had.

 • niet alleen dit ook de woningbouw hebben een doel namelijke de huur normaal te houden in geen 600 700 euro huur vragen waar niemand op zit te wachten kijk eens naar de padangstraat nog maar een paar huurbewoners in de rest koophuizen zogenaamd alleen de pandjesbazen verdienen bakken geld in overlast moeten de huurbewoners voor lief nemen echt waar dus gezamelijke dat komt er nooit wandt de pandjesbazen doen niet mee alleen als ze voor een kamer in gezamelijke keuken in wc in douche gebruiken wel 700 of 800 euro huren betalen terwijl toen die nog huurhuis was nog geen 200euro was dus waar hebben we het over dit is gewoon wat de woningbouw in de gemeente zelf in de hand gewerkt hebben kijk hoe bepaalde wijken vroeger goed verzorgt was in kijk nu wat het is van alles erin in zeggen moeten we niet dus maar goed nu weer een plan in het geld wordt weer niet goed gebruikt

 • Wijkvernieuwing an sich lost niet zoveel op. Het maakt sociale problemen wel minder zichtbaar omdat ze minder geconcentreerd zijn.

 • Ik ben vanaf wieg opgegroeid tussen de betonflats en asfaltwegenin paddepoel...lekker gezond nu woon ik alleen in nijesteeflat in beyum..ik hoop dat er veel geld tegenaan gesmeten worden om de troosteloze parkeerplaatsuitzicht op te fleuren met rozenperkjes en zitbankjes...ik ben trouwens nog steeds vrij!

 • Vogelaarwijkje 2.0

  En lekker weer miljoenen verbrassen met dezelfde subsidie woordjes, duurzaamheid, armoede, integratie.

  Iedereen die verstandig is mijdt die wijken en koopt een te duur huis in een betere buurt.
  Ik ga echt niet tussen de tokkies en tuig wonen om het gemiddelde op te vijzelen.

Recente berichten

Kindje gewond bij aanrijding Turfsingel

Op de Turfsingel heeft woensdagmiddag een verkeersongeluk plaatsgevonden. Bij het ongeluk is een kindje gewond…

50 minuten geleden

Oproep om groen hokje bij Euroborgstadion niet zomaar te verwijderen: “We hebben te weinig oog voor historie”

Het groene hokje dat al sinds jaar en dag bij het uitvak van de Euroborg…

1 uur geleden

Agenten nemen auto in beslag vanwege rijden met ingevorderd rijbewijs

Agenten hebben dinsdagavond een auto in beslaggenomen nadat zij er een persoon in hadden zien…

3 uur geleden

Opnieuw storing aan Zaanbrug, bussen rijden om (opgelost)

Er zijn woensdagmiddag opnieuw problemen geweest met de Zaanbrug bij het Hoofdstation. Bussen moesten een…

4 uur geleden

Donar trekt Keevan Veinot aan

Donar heeft de Canadese basketballer Keevan Veinot aangetrokken. De 25-jarige aanwinst is een veelzijdige speler…

5 uur geleden

Vijf hybride auto’s voor Handhaving Groningen

De handhavers van de gemeente Groningen kregen woensdag de sleutels van vijf hybride auto’s. De…

5 uur geleden