Categorieën: Nieuws

Gevestigde orde geeft gelijk gas tegen deelname PVV aan raadsverkiezingen

Een deel van gevestigde orde in het Groningse gemeentebestuur lijkt niet echt gecharmeerd van het besluit van de PVV om mee te doen aan de Groningse gemeenteraadsverkiezingen van 21 november aanstaande.

“In de Gemeenteraad van Groningen zijn Vrijheid, Gelijkheid en Tolerantie altijd verbindende waarden geweest. Waarin het uitsluiten en tegen elkaar opzetten van bevolkingsgroepen nooit een plek heeft gehad. Wat mij betreft blijft na 21 november zo. Ik zie uit naar de debatten!” zo schrijft wethouder Paul de Rook op Twitter.

Ook Glimina Chakor, fractievoorzitter van GroenLinks gaf gelijk tegengas: “Groningen is de stad waar iedereen zich welkom mag voelen, en waar we omzien naar elkaar. Daar zal dit nieuws weinig aan kunnen veranderen. Het is wel een aansporing om ons sterk te blijven inzetten voor verdraagzaamheid & tolerantie in onze stad”

PVV-statenlid en senator Ton van Kesteren maakt dinsdagmiddag via DVHN bekend dat de PVV meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen van 21 november. Van Kesteren zegt in de campagne in te willen zetten op het stopzetten van ‘prestigeprojecten’: De zuidelijke Ringweg, het Groninger Forum, het Infoversum en het aardwarmteproject.  Van Kesteren hoopt op minimaal één zetel.

 

Tom Veenstra

Bekijk reacties

  • Niet dat ik erop ga stemmen, maar: wat een overspannen reacties. Zijn het niet de kiezers die bepalen hoe de raad er uit gaat zien, in plaats van bange raadsleden? Nogal aanmatigend en genant, vooral als je partij 'Democraten' (wat was dat ook alweer Paul?) in de naam heeft staan. Misschien uitgaan van je eigen kracht? Hoewel, als je die niet hebt...

  • Geldverslindende, onzin projecten stilleggen is altijd goed. En daarna vooral al het geld teruggeven aan degene waar het van is geroofd.

  • Mooi dat "tolerantie altijd [een] verbindende waarde" is geweest, maar dat betekent niet dat we intolerante culturen moeten tolereren in ons land. Niet alle (geloofs)overtuigingen zijn gelijk; er is één die haaks staat op onze westerse waarden en vrijheid.

  • Geachte gevestigde orde,

    Heel fijn dat u niemand buitensluit.

    Kunt u - Paul de Rook - mij dan even fijntjes uitleggen waarom ik al 8 jaar en 9 maand met geen ambtenaar mag praten?

    Toevallig heb ik vanmiddag een uur lang in een kamer vol met 8 ambtenaren en 2 Noorderzonners.
    Om mijn bezwaar tegen Noorderzon 2018 te verdedigen.

    De uitspraak komt over 8 weken.
    De uitspraak op mijn bezwaar komt dus ver na het vertrek van Noorderzon 2018.

    Hoe kan dat?
    Dat komt omdat - De Gevestigde Orde Die Niemand Buitensluit - al jaren weigert een juiste vergunningprocedure te volgen ....

    Daarom worden - sinds het jaar 2000 dat is al 18 jaar - alle belanghebbenden zoals omwonenden juridisch gezien buitengesloten.
    Niet alleen ik ....

    Oja...
    Volgens de medewerkers van de burgemeester geeft Noorderzon op geen enkele wijze schade aan het Noorderplantsoen.
    Opmerkelijk dat al de ondersteunende rapporten - om die stelling deskundig te bevestigen ..... ONTBRAKEN.

    Dat Groninger Forum is nu al te stoppen.
    Makkie!
    Levert van Kesteren direct 10 zetels op.
    Laat van Kesteren maar met mij contact opnemen!

    Mevrouw Kiki

  • Laat Paul de Rook lekker teruggaan naar Roden als het stemgedrag van Stadjers en Stad-Groningers hem niet bevalt.

  • Als je zelf de afgelopen jaren hebt zitten aanklooien en grote projecten totaal laat ontsporen wat honderden miljoenen gaat kosten en al vele tientallen miljoenen heeft gekost..... Dan is het makkelijk om even in de schijnwerper te komen met een opgeheven vingertje richting PVV. Dat zal hun slogan wel worden omdat ze de rest verzaakt hebben "wij deugen, stem op ons en u deugt ook"

  • De PVV is een anti-democratische partij, die de democratie slechts nodig heeft tot ze aan de macht is. Dan is het gedaan met de democratie. Als je dus tegen de PVV bent ben je niet tegen democratie, maar tegen partijen die niet democratisch zijn.

      • Dom gelul roepen in plaats van argumenten. Dat is pas dom gelul. De PVV heeft niet eens leden, alleen een leider die alleenheerser is en niet kan worden weggestuurd. Wat mij betreft moet de PVV een democratische partijstructuur krijgen of ze mogen niet meer meedoen aan verkiezingen. Om gebruik te maken van je democratisch recht moet je je aan democratische regels houden en je niet gedragen als een dictator in je eigen partij (beweging). Wat denk je dat er gebeurt als zo'n partij een meerderheid krijgt? Dat geldt trouwens ook voor het Forum voor democratie waar critici de partij uit worden gebonjourd. De directe democratie die ze voorstaan is het inzetten van referenda omdat die zich bewezen hebben als populistische instrumenten waarbij je met een relatief klein deel van het electoraat bepaalde zaken kunt doordrukken. Hitler is ook via verkiezingen aan de macht gekomen en die had echt niet in zijn partijprogramma staan dat ze fijn alle Joden zouden gaan uitroeien en oorlogje zouden gaan voeren met alle buurlanden tegelijk als ze aan de macht zouden komen. (en nee dat is geen Godwin, dat is een terechte vergelijking).

      • Ook jij weet dat werkelijke uitdagers van de gevestigde orde (Follow the Money) geïnfiltreerd worden door intriganten. Bij vergaderingen van de CPN waren in de jaren zeventig soms meer dan de helft aanwezigen geïnfiltreerde BVD'ers.

        Qua programma is de PVV ongeveer de meest democratische partij. Wil je die partij niet kapot laten maken door agenten als Hero Brinkman, Matt Herpes of Hernandez, moet je geen mensen uit justitie/defensie/politie erbij halen Worden erbij gehaald vanwege recht-en-orde-agenda, maar blijken meestal ratten te zijn, die belangen van cryptofeodalen beschermen.

      • Staat culturele genocide (in het kader van verdeel en heers) door massa immigratie en promoten van multiculturalisme wel in verkiezingsprogramma van partijkartelisten? De loopjongens van cryptofeodalen.

        Wilders genocidaal? Je bent van het padje af. Sorry dat ik dat moet zeggen. Je hebt werkelijk geen idee wie er de de baas zijn, en wat hun duistere plannen zijn. De lui met de miljarden; daar zit het gevaar.

  • Ik zie nu al uit naar de voorgestelde PVV-raadsleden en hun "ontvangst" in media en politiek.

    Most es perbaaiern, demonisaaiern!

  • Laat de kiezer het maar uitvechten. PvdA en D66 zullen flinke klappen krijgen vanwege het wanbeleid in de afgelopen tientallen jaren (Forum. Tram. Stadsbalkon. Gele Steentjes. Euroborg). Het gevolg zou wel eens kunnen zijn dat GL net als in Amsterdam de grootste partij wordt en een vrouwelijke burgemeester zal willen afdwingen: Karin Dekker !
    Dat moeten we niet willen.

    • @ P. Kimg.

      Denk je?

      Heb het vermoeden dat het helft van het electoraat in Groningen geen flauw benul van lokale thema's heeft. Voor het leeuwendeel van de vijftigduizend studenten geldt dat ze het - logischerwijs - veel te druk hebben om zich bezig te houden met vragen over aangezicht van de stad waarin ze zijn neergestreken.

      Meer dan de helft van de gemeenteraadsleden van de D66 is er op slippen van Alexander Penthouse. Of anders gezegd, kiezers kiezen lokaal zonder na te denken wat ze landelijk stemmen.

      Als de lokale D66 gehalveerd wordt, komt dat doordat mensen klaar zijn met deelname aan dividendtax-coalitie, en omdat ze zien dat D66 vanuit binnenuit door cryptofeodale Bilderbergers Pechtold en Ollongren wordt kaltgestelt. Helaas niet omdat ze meer dan terecht, voor onder andere fanatieke steun aan het MONSTRUM, worden afgestraft.

Recente berichten

“Maandag opklaringen en stapelwolken, woensdag zomers warm met 25 graden”

De temperatuur zit de komende dagen in de lift. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het…

49 minuten geleden

Veel animo voor Victory Museum: “Conflicten in de wereld laten zien hoe kwetsbaar we zijn”

Het komende weekend zijn we op 4 mei twee minuten stil tijdens de Nationale Dodenherdenkingsdag.…

2 uur geleden

Komende dagen geen treinverkeer mogelijk naar Zwolle vanwege werkzaamheden aan bruggen

Treinreizigers richting Zwolle en verder moeten de komende dagen rekening houden met extra reistijd. Door…

3 uur geleden

Container tegen gevel gebouw in lichterlaaie, forse rookontwikkeling

Aan de Donderslaan heeft zondagavond brand gewoed in een container met bouwafval. De brand ging…

4 uur geleden

Jonathan van Dorssen flink op schot: GVAV geeft GRC Groningen pak slaag

“Het was een heerlijke middag, maar ik kreeg wel heel veel vrijheid”, aldus GVAV aanvaller…

6 uur geleden

SC Stadspark dieper in de zorgen, Groninger Boys klopt kampioen Peize

SC Stadspark verloor in de tweede klasse I van het zondagvoetbal en raakte dieper in…

7 uur geleden