Gevestigde orde geeft gelijk gas tegen deelname PVV aan raadsverkiezingen

nieuws
Foto: Erick Bakker

Een deel van gevestigde orde in het Groningse gemeentebestuur lijkt niet echt gecharmeerd van het besluit van de PVV om mee te doen aan de Groningse gemeenteraadsverkiezingen van 21 november aanstaande.

“In de Gemeenteraad van Groningen zijn Vrijheid, Gelijkheid en Tolerantie altijd verbindende waarden geweest. Waarin het uitsluiten en tegen elkaar opzetten van bevolkingsgroepen nooit een plek heeft gehad. Wat mij betreft blijft na 21 november zo. Ik zie uit naar de debatten!” zo schrijft wethouder Paul de Rook op Twitter.

Ook Glimina Chakor, fractievoorzitter van GroenLinks gaf gelijk tegengas: “Groningen is de stad waar iedereen zich welkom mag voelen, en waar we omzien naar elkaar. Daar zal dit nieuws weinig aan kunnen veranderen. Het is wel een aansporing om ons sterk te blijven inzetten voor verdraagzaamheid & tolerantie in onze stad”

PVV-statenlid en senator Ton van Kesteren maakt dinsdagmiddag via DVHN bekend dat de PVV meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen van 21 november. Van Kesteren zegt in de campagne in te willen zetten op het stopzetten van ‘prestigeprojecten’: De zuidelijke Ringweg, het Groninger Forum, het Infoversum en het aardwarmteproject.  Van Kesteren hoopt op minimaal één zetel.