Categorieën: Sport

Zwak FC Groningen opnieuw onderuit

FC Groningen heeft vrijdagavond in het eigen stadion ook het tweede duel van de competitie verloren. Willem II was met 1-0 te sterk.

De Tilburgers waren in de eerste helft zeker niet de mindere van de FC. In de 33e minuut kon Crowley ongehinderd vanaf ruim 20 meter de bal fraai in de kruising knallen. De FC kreeg via Doan, Van Weert en Hrustic wel enkele kansen, maar de bal ging er niet in.

Na rust werden de zwakke Drost en de niet fitte Mahi vervangen door Antuna en Moreira, maar het spel werd er niet beter van; de creativiteit en aanvalskracht waren ver te zoeken. Alleen Tom van Weert kreeg een grote kans uit een corner, en een laatste kans vlak voor tijd, maar de teller voor FC Groningen bleef op nul staan. De FC staat voorlopig laatste met 0 punten uit 2 duels.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Zelfs onsportief gedrag(71e minuut door keeper en trainer) kan dit elftal niet helpen. Zorgelijk voor de volgende wedstrijd.

  • Heel bedenkelijk dat Buijs zich van dat soort slimmigheidjes meent te moeten bedienen. Zijn geloofwaardigheid heeft hij nu al weggegooid.
    Verder was het allemaal erg teleurstellend. Ook Willem II stelde niet veel voor. Het was een wedstrijd van erg laag niveau. Je hoopt toch een beetje op een wonder waardoor het allemaal een stuk beter wordt.

  • Buijs er uit en snel. Dat gelul over strijdlustig voetbal. Het gaat om het resultaat. Tegen clubs als Willem II hoor je thuis gewoon te winnen. Alleen strijdlust is niet genoeg, er moet ook een strategie en een goede tactiek achter zitten, anders hoor je inderdaad gewoon in de Keukenkampioendivisie thuis ( en dan mag de gemeente zeker nog een keer in de buidel tasten om de tekorten op te lossen). Accepteer gewoon dat Faber er de afgelopen twee jaar het maximale uit heeft gehaald en haal iemand met Sjoege. Ik stel voor Alex Pastoor..

    • @ Marc

      Nu ook al voetbalvolger aan het worden. Bijzonder.

      Als je weleens bij de FC bent geweest, weet je dat strijd inderdaad zeer gewaardeerd wordt. Een goede harde sliding wordt hier (Oosterpark/Hitachi) met nog meer applaus ontvangen dan een mooie combinatie. Denk dat de Groninger supporter zich meer identificeert met Atletico Madrid dan met Barcelona. Liever Simeone dan Guardiola als trainer zou zien. En liever Gall dan Faber.

      Heb je elf topfitte spelers die voor 100% inzet tonen (zoals bijvoorbeeld Dirk Kuyt), dan blaas je met het technisch/tactische vermogen van de FC, behalve die club uit Amsterdam (momenteel surplus aan techniek en spelinzicht) en misschien PSV elke tegenstander van de mat. Wordt je wellicht kampioen.

      Maar vechtersmentaliteit heb, of je hebt het niet. Buijs projecteert zijn eigen karakter op Drost en Hrustic. Maar dat zullen altijd parmantige juffers (archaïsch) blijven. Hoezeer je ze ook vertrouwen geeft en tegen ze tekeer gaat op de training.

      Als de donder toptalent Reis en Handwerker op het middenveld. Arme Van de Looi staat er nu alleen voor. In balbezit lijken Drost/Hrustic zich ook nog te verstoppen. Vandaar Tom's lange ballen. Niets mis mee. Ook niet als ze af en toe over de achterlijn gaan. De FC supporter wilde na een jaar tien tikkie terug-tikkie-breed de bal sneller naar voren. Nu Bacuna weg is, neemt de piepjonge Van de Looi die verantwoordelijkheid.

      Reis met Van de Looi liep vorig jaar geweldig. Pakte goed uit. Ook omdat er weinig alternatieven waren, en ere wie ere toekomst, de pestkop Marcel Groninger.
      Dankzij Faber en pestende Groninger verpieterde Tibbling. Gaat nu voor een kleine vier miljoen weg. Sorloth is ook mede door Faber (naast blessures, en enkele "supporters" die hem bij inlopen al uitfloten) hier flink geflopt.
      Faber is een brave borst, maar heeft de club weinig goed gedaan.

      ...

      Strijd is een machtig wapen. Juventus kwam in de laatste CL finale. Niet omdat ze technischer, fitter waren, of een beter spelsysteem hadden dan Tottenham Hotspur. Red Bull Salzburg vernederde 020 tot twee keer toe op heerlijke wijze. Op basis van fitheid en mentaliteit.

      Buijs is vlakbij de heilige graal. Niet veel meer dan de basisplaatsen van Drost en Hrustic staan nog in de weg.

      • Droom maar lekker verder. De selectie is veel te zwak om een rol van betekenis te kunnen spelen, ongeacht de strijdwijzen. De technische vaardigheden van de spelers zijn ondermaats en veel taktisch benul zie je ook niet. Geen team kan een wedstrijd lang vol de strijd aangaan, halverwege de tweede helft worden er dan fouten gemaakt en verlies je alsnog van de tegenstander die je lekker heeft laten uitrazen.
        Ik vind het ook helemaal geen schande, voor een club als FCG is de middenmoot een prima plek om te bivakkeren, soms met een uitschieter naar boven en soms naar beneden.
        Buijs is natuurlijk ook geen topper, gelukkig heeft hij Spijkerman voor de broodnodige ervaring.

Recente berichten

Vier dagen Pasar Malam Asia in Kardinge

Een lang weekend vol oosterse dansen en culinaire specialiteiten: van vrijdag 17 mei tot en…

8 uur geleden

Dinsdag opklaringen met een spetterbuitje, Hemelvaartsdag begint zonnig

Aankomende week kunnen we zon, bewolking en een buitje verwachten. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis lopen…

9 uur geleden

Meerdere mensen opgelicht bij tweedehands verkoop tickets FC Groningen

Vrijdagavond strijdt FC Groningen in een uitverkochte Euroborg tegen Roda JC om directe promotie naar…

10 uur geleden

Botsing tussen scooter en auto op Helperpark

Maandagavond heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen een scooter en een auto. Dat gebeurde bij Sportcentrum…

10 uur geleden

UMCG ontvangt 45.000 euro voor veiling kistje meischol op Urk

De Hematologie afdeling van het Universitair Medisch Centrum in Groningen (UMCG) heeft 45.000 euro ontvangen…

12 uur geleden

Fietsster aangevallen door ontsnapte hond op Regattaweg

Een fietsster is maandagmiddag aan de Regattaweg in Oosterhoogebrug aangevallen door een ontsnapte hond. Dat…

13 uur geleden