Categorieën: Nieuws

SP-raadslid Rosita van Gijlswijk neemt na 18,5 jaar afscheid

SP-raadslid Rosita van Gijlswijk neemt na 18,5 jaar afscheid als gemeenteraadslid. Ze is in november niet herkiesbaar. Zij is bij de verkiezingen wel lijstduwer voor de socialisten. “Dat doe ik, omdat een eventuele stem op mij, een stem op de SP is”.

Van Gijlswijk wil meer tijd om andere dingen te doen: “Ik heb de afgelopen jaren meer dan ooit geleerd: alles is politiek, maar politiek is niet alles. Voor de toekomst wil ik graag meer tijd voor de dingen die in het leven ook belangrijk zijn”.

Van Gijlswijk blijft zich inzetten voor de SP, maar dan buiten de gemeenteraad. “Wij zijn een partij die vooral buitenparlementair actief is. Dat blijf ik zeker doen”, aldus van Gijlwijk. Van Gijlswijk zit vanaf 1999 in de Groninger gemeenteraad, maar onderbrak dat in 2006 voor een uitstap van twee jaar in de Tweede Kamer. Van Gijlswijk is het langst zittende raadslid in de gemeenteraad van Groningen.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Missen we niets aan. Haar grootste verdienste, tientallen miljoenen verspillen door een tram project te ondersteunen.
    Ze heeft wel helpen voorkomen dat de Olle Grieze zou omvallen door een gat in de Grote markt.
    Wat alsnog gebeurd omdat ze verslaafd waren aan aardgasopbrengsten.
    En mede verantwoordelijk voor het debacle wat het forum gaat worden.

    Heeft ze ook iets opgeleverd (financieel?)

  • Links kost alleen maar geld. Het werd tijd dat ze er mee stopt. De vlag kan uit, nu de rest nog van die foute linkse club.

    • Citaat: "Links kost alleen maar geld." ?
      Ach ja, je hebt natuurlijk liever dat het geld verdwijnt in de zakken van de rechtse kerk (waar je zelf waarschijnlijk deel van uitmaakt). Onder leiding van graaierspartij VVD.

  • Extreem linkse clubs zoals de SP en Groen Links maken dit land kapot. Alles wandelt maar naar binnen en krijgt alles wat hun hartje begeert, in overvloede. Ik heb altijd hard gewerkt, mijn belasting betaald, nu had ik wat nodig, en wat denk je? Sorry, daar heb jij als hardwerkende Nederlander geen recht op. BAH!!!!!!!!!!!! Ik gun iedereen zijn plek en geluk, maar dan wel gelijke rechten en plichten voor iedereen.

    • En dat is de schuld van "extreem" GrijsMidden... eh, sorry: GroenLinks?
      De SP heeft er al helemáál geen schuld aan, die komt juist op voor de zgn. hardwerkende laag- en middenverdiener. En nee, beide partijen krijgen niet mijn stem.
      Tip: er zijn vast wel therapieën voor (misplaatste) verongelijktheid.

      • Je vergist je, in de visie van de SP moet iedereen betalen die maar iets boven het minimum verdient. Want de rijken valt meestal niets af te pakken en die groep is relatief klein. Daarom zijn middeninkomens altijd de klos. De belastingen waren heel vroeger opgezet om de rijke belasting te laten betalen. De rijken waren echter wel slim genoeg om zo min mogelijk te betalen.

        Gijlswijk is heel trots dat ze 200 minima heeft kunnen helpen in de crisis. Dat heeft dan wel tientallen miljoenen gekost. Ze wilden zo graag op het pluche dat ze de tram en forum maar ondersteunden. In ruil voor wat grijpstuivers. Op zich is het natuurlijk mooi dat de andere partijen de SP lieten zitten met een schijntje, jammer dat die daardoor de mogelijkheid kregen tientallen miljoenen te verspillen van de middeninkomens. Weinig middeninkomens zullen daarom SP stemmen.

        De enige reden dat de communistische SP nog bestaat is doordat ze weinig in de melk te brokkelen hebben en alle andere partijen weten dat het communisme dood is. Die andere partijen zorgen voor de inkomsten.

        Janken kan de SP ook goed. Altijd vingertje wijzen naar huisjesmelkers. Maar niet in staat zelf dan maar het probleem op te lossen. Bijvoorbeeld een campus op Zernike ondersteunen. Als ze dat 10 jaar geleden hadden gedaan was er een probleem opgelost. Maar ze gingen voor een tram. Rekenen was toch al niet de sterkste kant van van Gijlswijk, daarom werd ze na twee jaar uit de tweede kamer gewipt.

        Misschien dat de nieuwe MaoRijnissen weer wat stemmen kan trekken. Tot op heden ook nog niet gelukt.

      • Communistische SP? MaoRijnissen?
        Wie dat soort quatsch uitkraamt nemen we überhaupt al niet serieus in een discussie.

    • De communisten verdraaiden vaak de geschiedenis. Lukt ze niet meer op internet. Zijn geen fake artikelen, zijn gewoon feiten die genoemd worden.

Recente berichten

Hardlopers Lemmink en Hendrikse van Team 4 Mijl in de prijzen bij NK 10 kilometer

De atleten Nik Lemmink en Tom Hendrikse, beide van het Groningse Team 4 Mijl, hebben…

14 minuten geleden

1J: Doek valt voor GRC Groningen, PKC’83 heeft kans op periodetitel

GRC Groningen is zaterdagavond in de voorlaatste competitieronde gedegradeerd uit de eerste klasse J. PKC'83…

1 uur geleden

Be Quick 1887 leeft nog na zege op Pelikaan S

Be Quick 1887 won zaterdagavond in eigen huis met 2-0 van het al gedegradeerde Pelikaan…

2 uur geleden

Agressieve man bedreigt omstanders met kapotte fles

Agenten hebben zaterdagavond op de Beren in de Korrewegwijk een agressieve man aangehouden die omstanders…

3 uur geleden

Dorpstoneel Westerbroek zoekt het door spelerstekort nu in de wijde omgeving: “kom erbij”

Al zo'n honderd jaar bestaat in Westerbroek, vlak over de gemeentelijke grens de toneelgroep Violeria,…

4 uur geleden

Zonnescherm dreigt van vier hoog naar beneden te vallen

In de Nieuwe Ebbingestraat dreigde zaterdag in het begin van de avond een zonnescherm naar…

4 uur geleden