Categorieën: 112

Overleden persoon ligt langere tijd in woning

In een woning aan de Wilgenlaan in de wijk Selwerd is maandagochtend het stoffelijk overschot van de bewoner aangetroffen. Het vermoeden bestaat dat het lichaam langere tijd in de woning heeft gelegen.

Politieagenten hebben in de woning de hele dag onderzoek gedaan. Aan het eind van de middag werd het lichaam geborgen, waarbij de hulp van de brandweer werd ingeroepen. Naar alle waarschijnlijkheid is de bewoner overleden aan een natuurlijke doodsoorzaak.

Het vermoeden bestaat dat de persoon al langere tijd in de woning heeft gelegen. Buurtbewoners lieten maandagmiddag aan OOG Tv weten dat ‘hun oudere buurtbewoner’ al een aantal weken niet gezien was.

Eindredactioneel naschrift
Overlijdensgevallen als deze worden normaliter niet door OOG Tv geplaatst op de website uit respect voor de nabestaanden van het slachtoffer.
Echter in casibus speciali wordt een uitzondering gemaakt. Omdat hulpdiensten de hele dag zichtbaar aan het werk zijn geweest in de woning en de situatie op flink wat aandacht kon rekenen van buurtbewoners hebben wij
gemeend in deze situatie wel tot publicatie over te gaan.
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

  • Netjes dat jullie dat normaal niet publiceren.

    "Aanrijdingen met een persoon" hoeft - als ik eerlijk ben - ook niet. Dan liever een leugen om bestwil in de vorm van technische storing. Als dat tenminste niet door prorail en treinvervoerders als laster/smaad wordt gezien.

    Maar wellicht een raar verzoek van mij.

  • Zolang de berichtgeving integer en respectvol is moet er veel kunnen.
    Om moedwillig onjuiste informatie te verschaffen is een doodzonde en natuurlijk een onzinnge suggestie. Dan verlies je iedere geloofwaardigheid.

  • Wat vreemd dat dit soort zaken 'normaal' niet wordt gepubliceerd.

    Als in Rotterdam wekenlang een bewoner levenloos in zijn woning ligt, zijn de Groninger media er vaak nog eerder bij om te wijzen op de slechte sociale cohesie aldaar en dat het hier niet zou gebeuren... Als je het niet publiceert lijkt het of het zo is.

    Publiceren lijkt me juist goed, zodat, als een buurtbewoner een tijdje niet wordt gezien, ook in een stad als Groningen buren toch eens gaan bellen hoe een en ander zit. En dat lijkt me toch wat belangrijker...

  • Zoiets veroorzaakt een hoop ophef in de buurt, dan moet je natuurlijk over kunnen schrijven. Anders gaan er alleen maar wilde verhalen rondzingen. Aanrijdingen met personen komen in het nieuws omdat het in de openbare ruimte gebeurt en omdat de treinen er door vertraagd worden. Je moet geen no go areas creëren van zaken waar je niet over mag schrijven. Er gaan mensen dood en soms is dat nieuwswaardig, hoe erg dat ook is voor de nabestaanden.

    • Weet je voor wie die berichten ook naar zijn?

      Mensen die naasten in een psychiatrische inrichting naast een spoor hebben, en voor mensen die naasten op deze wijze verloren hebben, en zeker ook voor machinisten en conducteurs.

      #Leugentje om bestwil

      • Als je nou eens gewoon voor je zelf spreekt VSH, in plaats van voor allerlei mensen die nog nooit van een VSH gehoord hebben.

Recente berichten

Vrijdag eerst zon, later kans op regen- of onweersbuien

Vrijdag is er eerst nog af en toe zon, vooral ten noorden van de Stad,…

9 uur geleden

Rotondes Laan Corpus Den Hoorn vanaf maandag 6 mei deels dicht

Meerdere op- en afritten van de dubbele rotondes ter hoogte van Laan Corpus den Hoorn…

9 uur geleden

Fractieleden ChristenUnie poetsen Stolpersteine in Groningen en Ten Boer

De fractie van de ChristenUnie poetste deze donderdag Stolpersteine in Groningen en Ten Boer. Dit…

10 uur geleden

Chauffeur botst op twee auto’s op Helper Brink

Op de Helper Brink heeft donderdagmiddag rond 17:00 uur een automobilist een bestelbusje geramd. Vervolgens…

12 uur geleden

Voormalig Vapiano-pand tijdelijk in gebruik door Kunstpunt Groningen

Het voormalige Vapiano-pand aan de Nieuwe Markt heeft een tijdelijke nieuwe bestemming. Het pand vormt…

13 uur geleden

Startsein voor bouw van vier nieuwe huurwoningen in Haren

Er komen vier nieuwe energiezuinige sociale huurwoningen aan de Molenkampsteeg in Haren. Donderdagmiddag gaf Dik…

14 uur geleden