Categorieën: Nieuws

Luchtkwaliteit onvoldoende in deel van de stad

Dinsdag is er grote kans op smog. Eén van de twee meetpunten in de stad gaf maandagavond aan dat de luchtkwaliteit in een deel van de stad onvoldoende is.

In de stad staan twee meetpunten, één aan de Nijensteinheerd, één aan de Europaweg. Bij de Nijensteinheerd was rond 19 uur de kwaliteit van de lucht onvoldoende, bij de Europaweg goed. Bij het derde Groninger meetpunt nabij het Lauwersmeer was de kwaliteit deze maandagavond matig.

Mensen die gevoelig zijn voor smog kunnen dinsdag het beste binnen  blijven en geen zwaar werk verrichten.

Menno van Duinen

Bekijk reacties

  • Weer zwaar overdreven. Verhoogde ozon gehaltes door de hitte. Op onder stoffen scoort de Nijesteenheerd gewoon goed. Maar jaag de mensen hun huis maar in. Vooral overal bang voor zijn.

    • De meeste mensen overlijden door (ultra) fijnstof. Wat nu extra wordt aangewakkerd. Waarom een rookverbod op diverse plaatsen terwijl de grootste boosdoener het gemotoriseerd verkeer is?!

      Gooi toch die benzineprijs gigantisch omhoog. Een 200% accijns zou goed zijn. Het zal ze leren. Zodat de longaandoeningen bij diverse mensen hiervan geholpen kunnen worden en 'eigenrisico' vrij. Dus bij de veroorzaker!

      • Omdat OTTO! mensen hun peuken overal wegsmijten en daarmee bermen in de fik zetten. Niet om de sigarettenfijnstof.

      • We worden voorgelogen Marc, zodat de 'heilige koe' een vrijbrief krijgt.

        In Japan en Zuid-Korea lopen de mensen zelfs met mondkapjes. Een heel normaal straatbeeld. Dat doen we hier nog niet, tenzij de overheid ook hier eerlijk zou communiceren. Het mondkapje is niet wegens het sigaretje van de buurman.

        • Dan draag je toch een mondkapje Otto. Waarom zit je te wachten op een decreet van de overheid? Kun je niets uit je zelf behalve overal op kankeren en in complotten denken?

      • @Otto In Japan (en gedeeltelijk ook Korea) zijn de mondkapjes vooral bedoeld om anderen te beschermen tegen je eigen ziektekiemen. Het is een beleefdheidsvorm. Daarnaast worden ze steeds vaker toegepast om sociale redenen: Snel zonder make-up de deur uit, om acne te verbergen, in combinatie met een koptelefoon om met niemand te moeten praten en zelfs als modeaccessoire.

      • @Marc Dat is ook het punt als je goed leest. Ik weet het, maar het wordt niet gecommuniceerd vanuit de overheid. Daarom ook mijn pleidooi; door te stoppen met de Ringweg cq betere alternatieven te ontwikkelen als toekomstbestendig. Alsook betere en snellere spoorverbindingen op Europees Niveau, zodat de oplopende vliegbewegingen zal worden geluwd.

        Klopt Tinus, als je bepaalde media in Nederland zou moeten geloven in de afgelopen paar jaar. De waarheid is een andere. Bang, dat men de auto tzt aan de wilgen moet hangen, als deze taferelen ook komt overwaaien naar Nederland en het waarom. De beleefdheidsvorm is wel een dingetje, dat als mensen verkouden zijn, hiermee willen voorkomen anderen te besmetten met ziektekiemen. Een mooi streven. Maar de mondkapjes worden over het algemeen gedragen wegens de luchtvervuiling.

        In Zuid-Korea ben ik nooit geweest, wel in Japan. Superaardige mensen en een prachtig land. Dit als tip van Otto.

  • Wat voor conclusies kun je trekken uit maarliefst twee meetpunten in een stad?

    We hebben tegenwoordig IOT.
    Zet op iedere bushalte, flatgebouw, bezorgscooter een meetpunt!

  • Twee (!) meetpunten voor de hele stad? Misschien zouden ze dit aantal moeten vergroten vooral omdat luchtkwaliteit steeds meer als een veroorzaker van aandoeningen (zelfs dementie) wordt gezien. O.a in de Lodewijkstraat ivm de dieseltreinen die daar in grote getale langsrijden en rangeren.

  • Wanneer je op de link in het artikel klinkt dan lijkt uit het overzichtskaartje geen enkel verband te vinden met wegverkeer....
    In Valthermond is de situatie ongunstiger dan in de stad....Ik ben benieuwd naar de verklaring.

Recente berichten

Hotel Schimmelpenninck Huys maakt doorstart na overname

Hotel Schimmelpenninck Huys maakt een doorstart na het faillissement van afgelopen maandag. Bakkerij Broodhuys maakt…

54 minuten geleden

Arrestatieteam houdt persoon aan na inval in containerwoning Vrydemalaan

Aan de Vrydemalaan is donderdagavond één persoon aangehouden in één van de containerwoningen voor studenten.…

1 uur geleden

Vrijdag eerst zon, later kans op regen- of onweersbuien

Vrijdag is er eerst nog af en toe zon, vooral ten noorden van de Stad,…

13 uur geleden

Rotondes Laan Corpus Den Hoorn vanaf maandag 6 mei deels dicht

Meerdere op- en afritten van de dubbele rotondes ter hoogte van de Laan Corpus den…

13 uur geleden

Fractieleden ChristenUnie poetsen Stolpersteine in Groningen en Ten Boer

De fractie van de ChristenUnie poetste deze donderdag Stolpersteine in Groningen en Ten Boer. Dit…

14 uur geleden

Chauffeur botst op twee auto’s op Helper Brink

Op de Helper Brink heeft donderdagmiddag rond 17:00 uur een automobilist een bestelbusje geramd. Vervolgens…

16 uur geleden