Categorieën: Nieuws

“Laatste weken zomervakantie gaan ‘koel en regenachtig’ verlopen”

Het is bijna niet voor te stellen met de tropische temperaturen die momenteel behaald worden maar komende vrijdag wordt het ‘nog maar 20 graden’. Ook daarna gaat het weer uit een ander vaatje tappen.

“De komende dagen komt er een thermisch laag tot ontwikkeling boven Frankrijk”, vertelt weerman Roland van der Zwaag van noorderweer.nl. “Dankzij een zuidwestelijke hoogtestroming gaan wij dit ook meekrijgen wat donderdagavond en in de nacht naar vrijdag zal resulteren in een flinke plens water waarbij er zo’n tien tot twintig millimeter kan vallen. Dat is neerslag die ontzettend welkom is maar het neerslagtekort niet gaat verhelpen.”

Als er gekeken wordt naar de periode na vrijdag dan doet de temperatuur een flinke stap terug. “Vrijdag wordt het nog maar twintig graden. Wat we ook zien is dat lagedrukgebieden zich manifesteren tussen IJsland en Scandinavië, wat bij ons resulteert in zuidwestenwinden waarbij er geregeld storingen met buien overtrekken. Overigens zal er ook wel eens een droge dag tussen zitten. Daarnaast verwacht ik dat de komende tien tot vijftien dagen de temperatuur onder de normaal blijft.”

Significante verbetering en eventueel zomerse of tropische dagen zijn volgens Van der Zwaag vanaf eind augustus weer mogelijk.

Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

  • het weer wordt weer normaal dus. Niks dramatisch aan. In Augustus mag je hopen op een paar mooie dagen. Het is trouwens nooit goed, met dat weer. Te heet, te koud, te nat te droog. Accepteer het weer nou eens gewoon in plaats van er de hele tijd over te gaan zitten janken. Straks krijgen we weer het bakje friet dat weer duurder wordt omdat de te kleine aardappels nu wegrotten op het land. :p.

    • Friet?

      Dat noemen wij Groningers patat. Het halfzacht klinkende "friet" zul je een Stadjer nooit horen zeggen. Meer iets voor figuren met een zachte G.

      Was heerlijk weer. Waar ik schoonmaak bijna overal ook airconditioning. Alleen leverde het teveel schade, leed en overlast op. Vooral voor de dieren (en oude vandagen) ben ik blij dat we weer naar normaal gaan.

      • Groningers zeggen geen 'patat' maar 'petat'.
        Aldus het Groninger woordenboek.

        Kan het trouwens niemand aanraden om het te eten, zwaar bewerkt voedsel en heel erg vet.
        Wanneer je aders moeten dichtslibben dan is petat zeer aan te bevelen, bij voorkeur met een flinke hoeveelheid mayonaise. Ketchup is een minder ongezond alternatief.

  • Meneer de weerman moet toch even verder kijken als ik de lange termijn verwachting van weerplaza en buienradar bekijk blijft het ongeveer 22 tot 24 graden in onze regio hoezo te koel??

Recente berichten

Vier dagen Pasar Malam Asia in Kardinge

Een lang weekend vol oosterse dansen en culinaire specialiteiten: van vrijdag 17 mei tot en…

28 minuten geleden

Dinsdag opklaringen met een spetterbuitje, Hemelvaartsdag begint zonnig

Aankomende week kunnen we zon, bewolking en een buitje verwachten. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis lopen…

2 uur geleden

Meerdere mensen opgelicht bij tweedehands verkoop tickets FC Groningen

Vrijdagavond strijdt FC Groningen in een uitverkochte Euroborg tegen Roda JC om directe promotie naar…

3 uur geleden

Botsing tussen scooter en auto op Helperpark

Maandagavond heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen een scooter en een auto. Dat gebeurde bij Sportcentrum…

3 uur geleden

UMCG ontvangt 45.000 euro voor veiling kistje meischol op Urk

De Hematologie afdeling van het Universitair Medisch Centrum in Groningen (UMCG) heeft 45.000 euro ontvangen…

5 uur geleden

Fietsster aangevallen door ontsnapte hond op Regattaweg

Een fietsster is maandagmiddag aan de Regattaweg in Oosterhoogebrug aangevallen door een ontsnapte hond. Dat…

6 uur geleden