Categorieën: Nieuws

Huisjesmelker opnieuw onderwerp van raadsdebat

Huisjesmelker Joshua Camera is opnieuw onderwerp van een interpellatiedebat, woensdag om vijf uur, in de gemeenteraad. Dit op verzoek van Student en Stad en de SP.

De SP heeft met 40 huurders van in totaal 84 woningen gesproken en daaruit blijkt dat Camera’s bureau  Spot In nog steeds torenhoge bemiddelingskosten aan huurders vraagt; soms wel één of twee keer de huurprijs van de woningen. Dat is verboden. Ook krijgen ROOD, de SP en Student & Stad signalen van huurders over bedreigingen, intimidaties en onaangekondigde huisbezoeken door bemiddelaars en verhuurders.

De afgelopen jaren zijn misstanden van huisjesmelkers, bemiddelingsbureaus en andere vormen van particuliere verhuur vaak onderwerp van discussie geweest in de gemeenteraad. Afgelopen oktober hebben de fracties van de SP en Student & Stad middels een interpellatiedebat al aandacht gevraagd voor de louche praktijken van malafide verhuurders en bemiddelaars. Het beleid ten aanzien van deze misstanden zou flink aangescherpt zijn en worden. Toch worden huurders nog steeds te vaak geconfronteerd met  misstanden, vinden de twee partijen. Eerder bood Rood  de wethouder een zwartboek aan over de praktijken van huisjesmelkers.

 

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • We hebben toch een instantie die dit moet aanpakken, genaamd: politie?
    Onbegrijpelijk dat dit jaren kan doorgaan. Laatst nog op SBS6 die louche gasten gezien uit Tolbert, pure criminaliteit. En op Sikkom staat ook een uitgebreide reportage hierover. Maar politie in Groningen zal wel onder één hoedje spelen met deze types, een andere verklaring dat dit niet wordt aangepakt is er toch niet?

  • Gewoon keihard aanpakken die oplichters maar daar zijn ze hier veel te slap voor alleen maar praten lost niks op.

  • Dit soort tuig is maar op 1 manier aan te pakken, doen wat zij ook doen. Paar stevige knapen mee en de rest mag je er zelf bij bedenken. Een tip, de Eemshaven doet wonderen.

  • De SP denkt hiermee een opwaartse lijn te pakken, door dit beleid te voeren. Alsook de bemoeienis met Marokko. Het rif-gebied. Alsof Nederland af is. Ipv de renovatieplannen van de Wijert (voorlopig) tegen te houden. Want daarover hoor je ze niet! Het legt namelijk een immense druk op woningnet. Waarbij de regulierwoningzoekende geen schijn van kans maakt! En ondertussen mag Roeland van der Schaaf zijn propagandaverhaaltje afsteken alsof de woningnood groot is, door zichzelf gecreëerd!

  • Het aantal zelfmoorden beleeft een piek. Zowel bij jongeren als ouderen. En de politiek houdt zich van de domme. 'ze weten het niet waardoor het komt'

    Vroeger hebben de systemen altijd goed gewerkt! Maar door de rechtsneoliberalen van VVD PvdA D66 PaarsRechts, (vaak ook nog piepjong en weten (nog) niets van het leven) zijn de mensen volledig vastgezet en leven volledig in een zwart gat. Zo ook in de sociale huursector. De mensen sparen puntjes, waarvan je denkt dat je vanzelf komt bovenbedrijven, maar nee. Een gebed zonder einde. Een sterk verminderde kwaliteit van leven is een ernstig beletsel! Hetgeen dit verklaard.

    Verwarde mensen bestaan normalerwijs niet, maar worden mede hierdoor gecreëerd!

    De politiek zou zichzelf een spiegel moeten voorhouden!

Recente berichten

Noorderlicht laat zich opnieuw zien

In de nacht van zondag op maandag was opnieuw het noorderlicht te zien. De afgelopen…

5 uur geleden

“Maandag opklaringen en wolkenvelden, komende dagen droog met op Hemelvaartsdag zonnige perioden”

De komende dagen gaan droog en wisselend bewolkt verlopen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis zijn er…

7 uur geleden

Blikschade bij verkeersongeluk op Europaweg

Bij een verkeersongeluk op de kruising Europaweg met de Sontweg zijn zondagavond de automobilisten van…

7 uur geleden

Bevrijdingsfestival kijkt terug op geslaagde editie (foto’s)

Bevrijdingsdag 2024 zit erop. Op het Bevrijdingsfestival in het Stadspark was Froukje de laatste artiest…

7 uur geleden

Historische militaire voertuigen rijden door Groningen: “Je moet het verleden kennen om de toekomst te begrijpen”

Een colonne bestaande uit zo'n 35 historische militaire voertuigen reed op Bevrijdingsdag door Groningen. Eén…

9 uur geleden

Grieken vieren Pasen in Noorderplantsoen met dans, eten en drinken

Terwijl wij het Paasfeest al achter ons hebben liggen, vindt Pasen dit weekend plaats in…

9 uur geleden