Categorieën: Sport

FC Groningen wint in oefenduel van De Graafschap

FC Groningen heeft dinsdagavond in Silvolde de oefenwedstrijd tegen De Graafschap met 3-1 gewonnen. De Graafschap promoveerde afgelopen seizoen naar de eredivisie.

FC Groningen kwam na negen minuten op voorsprong toen Michael Breij op aangeven van Jeffrey Chabot scoorde. Django Warmerdam maakte er na 32 minuten 2-0 van. Namens De Graafschap was oud-FC Groningen speler Stef Nijland twee keer gevaarlijk.

Na de pauze werd er veel gewisseld en kwam De Graafschap na 55 minuten terug via Jordi Thomassen. FC Groningen kreeg twee goede kansen om de voorsprong weer uit te bouwen. Na 86 minuten viel de 3-1 wel toen, na hands bij De Graafschap, Mateo Cassierra vanaf elf meter scoorde.

FC Groningen voor rust: Hoekstra,  Zeefuik, Te Wierik, Chabot, Warmerdam, Reis, Jenssen, Drost, Doan, Van Weert en Breij

FC Groningen na rust: Hoekstra, Sopacua, Kramer, Ploem, Wouters; Postma, Van de Looi, Reis, Mendes Moreira, Cassierra en Antuna.

 

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Betere berichten.

    Beste bericht zou zijn dat Buijs zegt dat het systeem "4-4-2 GTPV" het systeem gaat worden. Het systeem dat zeer goed bij onze FC past, en dat voor sportief succes zorgde in het midden van het vorige decennium.

  • Resultaten uit het verleden geven geen garantie voor....

    Beetje naief om te veronderstellen dat het kopieren van een succesvolle periode uit het verleden, onder geheel andere omstandigheden met allemaal andere spelers, garantie voor succes in dit seizoen zou kunnen betekenen.
    Supporters zijn meestal naief en kijken altijd naar het resultaat van de voorgaande wedstrijd en vermoeden dat dit dan van toepassing is tot het einde der dagen.

Recente berichten

Sportpark Corpus zaterdag in het teken van Bauke Mollema Tocht

In en rond Stad wordt zaterdag de elfde editie van de Bauke Mollema Tocht gehouden.…

10 seconden geleden

Jacques d’Ancona (86) overleden

Jacques d’Ancona is vrijdag in zijn huis in Paterswolde overleden. Dat meldt het Dagblad van…

10 uur geleden

Droge en zomerse periode op komst

Er staan enkele droge en zomerse dagen op het programma. Halverwege komende week kan het…

10 uur geleden

Foodtruckfestival ‘Rrrollend Groningen’ op Ossenmarkt afgelast

Het foodtruckevenement 'Rrrollend' komt in september niet naar Groningen. “Na zorgvuldige overweging hebben we besloten…

11 uur geleden

Burgemeester Schuiling opent kunstproject Noorderstation-historie

Burgemeester Koen Schuiling heeft vrijdag het kunstproject Noorderstation-historie geopend. Het was vorige maand namelijk precies…

13 uur geleden

Nieuwe afsluitingen komend weekeinde, maar ook weer wegen en fietspad open

Dit weekend moeten weggebruikers rekening houden met afsluitingen vanwege het werk aan de zuidelijke ringweg,…

15 uur geleden