Categorieën: Sport

FC Emmen te sterk voor FC Groningen

FC Groningen heeft zaterdagmiddag in Rolde voor drieduizend toeschouwers met 1-0 verloren van FC Emmen, dat dit jaar voor het eerst in de geschiedenis in de eredivisie speelt. Het ontbrak bij FC Groningen vooral aan stootkracht voorin.

FC Groningen was in de oefenwedstrijd voor de pauze beter met de beste kans voor Warmerdam, die net naast het FC Emmen doel mikte. De tweede helft verliep aanvankelijk gezapig, maar FC Emmen kreeg daarna kansen via Bijl en Slagveer. Padt redde goed op de knal van Slagveer.

FC Groningen kreeg mogelijkheden via Mendes Moreira en Drost, die voorlangs en naast mikten. Na een overtreding van Zeefuik op Slagveer mocht Anco Jansen van elf meter aanleggen en die zette FC Emmen na 84 minuten op 1-0. En dat werd ook de eindstand.

FC Groningen: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Chabot (Kramer, 46.), Warmerdam (Absalem, 46.), Van de Looi, Drost, Breij, Doan, Cassiera (Van Weert, 46.), Mahi (Mendes Moreira, 46.)

Andor Heij

Bekijk reacties

  • 442 en Spijkerman eruit. Groningen moet voor strijd staan. En niet voor voetbal waar opportunisme iets afschuwelijks is.

    Spijkerman staat voor obsessie met taktiek en combinatievoetbal. Spijkerman staat voor balbezit om het balbezit. Kijk maar naar het vreselijke impotente voetbal van die club uit 020 toen Frank de Boer, met Spijkerman als assistent, er trainer was.

    Zo wordt Groningen nooit het Atletico Madrid van Nederland. Ondanks aantrekken van Danny Buijs en het behouden van Te Wierik.

    • Sommige malloten willen al voordat de eerste serieuze wedstrijd is gespeeld er al een trainer wordt ontslagen. En dat na een aankondiging om nooit meer een seizoenkaart bij FCG aan te schaffen. Voetbal is een onderwerp geschikt voor opportunistisch geleuter.

      • VSH heeft feitelijk gewoon gelijk wat hij zegt over Spijkerman,dat jij dat niet weet zegt veel over je voetbalverstand.

      • Wanneer je een aantal keren kampioen wordt en ook nog een europese finale haalt dan is het een beetje gek om dat impotent voetbal te noemen. Beetje jaloers op het succes van anderen?
        Een oordeel vellen voordat er een officiele wedstrijd gespeeld is lijkt me niet erg fair tov Buijs en Spijkerman. Ik verwacht er ook niet bijzonder veel van maar dat wil niet zeggen dat ik ze nu al afschrijf. Dat zou belachelijk zijn.

  • Dit wordt niks.

    Deze hele voorbereiding, het leek compleet nergens op. Een uitschieter tegen die Duitse ploeg daargelaten.

    Het wordt een zwaar jaar.

    • Het lijkt mij wat vroeg om nu al te oordelen. Een paar weken geleden waren er hier sommigen die een glorieus jaar verwachtten. Dat is natuurlijk ook nergens op gebaseerd.
      De eredivisie is veel zwakker geworden de afgelopen jaren. Het Nederlands voetbal stelt weinig meer voor. De steeds zwakker wordende FCG kan daardoor nog wrl op een redelijke plek op de ranglijst eindigen. Hopelijk met spctaculair voetbal. Meer moet je er niet van verwachten. Allerlei gezeur over 442 of 433 doet niet terzake. Het is maar net of je de spelers er voor hebt.

    • Ja.

      Binnen de technische staf lijkt Buijs de enige te zijn die meent wat hij zegt mbt opgestroopte mouwen. De rest wil kansloos (Europese) topclubs imiteren. Met balbezit en slechte één spits.

      We hebben een selectie voor het linkerrijtje, maar met sinds laatste jaren ingezette van Jans (als trainer) is het een sneue verschrikking om aan te zi
      en.

      Hopen dat Buijs de middelvinger naar Jans, Jeltema (wie?) en Spijkerman gaat opsteken.

  • Jammer dat je dat zegt O.Karst, FC Groningen mag van mij landskampioen worden wat ik ook een keertje hoop. Maar hoop ook dat wij Emmen in het linker rijtje komen. Dan is voor mij de competitie geslaagd.

    • Eric.

      Veel succes met Emmen. Zou mooi zijn als jullie Henk Veerman (H*erenveen) kunnen halen.

    • Emmen in de Eredivisie is natuurlijk sowieso geweldig. :)
      Maar het eerste doel moet zijn dat Emmen er nog een jaar in mag blijven. En ook dat zou weer een prestatie van formaat zijn!

  • Dit was de laatste oefenwedstrijd die ik bezocht heb. Buiten zeer spaarzame ‘hoogtepunten’ vond ik het verder een draak van een wedstrijd.

    Danny Buijs is tijdens de wedstrijd niet van zijn stoel af geweest, ik weet dat de invloed van de coach tijdens een wedstrijd gering is maar je moet sommige mensen in het veld wel op scherp zetten.

    Ik deel de mening van O. Kars dat het een zwaar seizoen gaat worden.

    • Bacuna wordt duidelijk gemist. Snelle oplossing naar voren is er niet meer. Breiwerk van Spijkerman.

      We hebben sinds een jaar of tien een technisch beleidsplan dat haaks staat op wat we in Groningen kunnen en willen. En al tien jaar is het voetbal niet om aan te zien.
      De sfeer gaat achteruit, en je ziet geen aanwas van jeugdige supporters, en jongere supporters die er wel zijn, zitten verveeld op smartphone te kijken.

      Als ijdele baasjes die hun bestaansrecht binnen de FC danken aan prietpraat (in de lijn van Cruijf/020/en verschrikkelijke Barcelona) niet snel verdwijnen, is de FC binnen vijftien jaar opgedoekt.

      Groningen als Atletico Madrid van Nederland. Met spelers met de fitheid en (mentale) power van Red Bull Salzburg. Enige kans op overleven. Had gekund met Kemkers in belangrijke technische functie.
      Maar Hans koos voor vriendje Jans

      Nijland out! Jans out! Spijkerman out! Jeltema (wie?) out! Nobody's in raad van Commissarissen (of bestuur) out!

      • De suggestie om iedereen te ontslaan is niet erg constructief en laat weinig realiteitszin zien. FCG is hooguit een goede middenmoter. Wanneer j er meer van verwacht dan volg je het voetbal niet erg nauwgezet.
        Het vertrek van Bacuna is erg gunstig, een leuk bedrag voor een middelmatige voetbal moet je nooit afslaan.

Recente berichten

“Blij dat op de KEI-week nu iedereen mee kan doen, dit is heel mooi nieuws voor het mbo”

Op de KEI-week zijn komende zomer naast wo- en hbo-studenten ook mbo'ers welkom. Raadslid Rozemarijn…

1 uur geleden

Broedvogelpopulatie in moeras- en zoetwatergebieden stijgt

Het aantal broedvogels in Nederland stijgt. Dat blijkt uit cijfers van het CBS en Sovon.…

1 uur geleden

Laatste trainingen FC Groningen voor promotiewedstrijd tegen Roda JC openbaar in de Euroborg

De eerste selectie van FC Groningen traint komende woensdag- en donderdagochtend in Euroborg. Beide trainingen…

3 uur geleden

Organisatrice afvaldumpingen op A7 moet tienduizenden euro’s schadevergoeding betalen aan taxichauffeur uit Stad

De 30-jarige vrouw uit Oldehove, die in de zomer van 2022 afvaldumpingen organiseerde op de…

3 uur geleden

OM wil Algerijn vijftien maanden achter slot en grendel voor rooftocht in Engelbert

Het Openbaar Ministerie wil dat een 23-jarige Algerijn zeker vijftien maanden in het cachot verdwijnt.…

4 uur geleden

Boek over Grote Markt in de maak: gemeente zoekt verhalen en foto’s

Ter gelegenheid van de afronding van de nieuwe Grote Markt is de gemeente bezig met…

4 uur geleden