Categorieën: 112

Balkon valt van appartement West-Indischekade

Een balkon van een appartement aan de West-Indischekade is woensdagochtend naar beneden gevallen.

Het ongeluk gebeurde  rond zes uur. Het gaat om een balkon van een appartement op de tweede verdieping. De bewoner hoorde geluid en zag dat het balkon naar voren hing. De gewaarschuwde woningcorporatie Lefier heeft het balkon inmiddels verwijderd.

Volgens de politie zijn er geen mensen gewond geraakt. Lefier doet onderzoek naar de toedracht van het incident en is inmiddels bezig alle 312 balkon  aan de West-Indischekade af te zetten en de bewoners te waarschuwen. Lefier wil de deuren naar de balkons afsluiten zodat de bewoners er niet meer op kunnen. Constructeurs doen inmiddels onderzoek.

Wethouder Roeland van de Schaaf ging vanmiddag kijken. Hij heeft de indruk dat de genomen maatregelen voorlopig voldoende zijn. Het lijkt er op dat bewoners al drie jaar geleden met zorgen over de stevigheid van hun balkon naar Lefier zijn gestapt: ‘Dat wil ik eerst van Lefier zelf horen maar op het moment dat bewoners signalen afgeven hoor je dat serieus te nemen, dat blijk nu maar weer’

 

 

 

Foto: Hiddo Zuiderweg
Foto: Wesley Bos – groningsnieuws.nl
Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

  • Kort geleden nog gerenoveerd,https://www.youtube.com/watch?v=tVJ7VLbxZOs
    En tijdens het doorlichten van de woningen is dit niet ontdekt?,dat is een zeer ernstige fout.Ik durf te wedden dat er alleen gekeken is naar het isolatie gedeelte,terwijl een oude woning in zijn geheel moet worden doorgelicht.

      • Die waren dus nog niet aan de Westindische kade toegekomen.
        Maar op rtvnoord lees ik dat Lefier is gewaarschuwd voor dit probleem, dat vervolgens bagatelliseerde en nu ineens geschrokken zijn.

        Dat snap ik dus niet: het wordt je !%$#@ voorgezegd!

      • Renovatie is kort gelden afgerond,isolatie,cv ketel en nog een paar andere kleine dingen.Lefier renoveert vooral op de buitenkant van geluid isolatie hebben ze nog nooit gehoord aangezien dat echt in de papieren gaat lopen.Vele huizen van de Lefier zitten ver boven de geluidsnorm.

      • De huizen zijn dus opgelapt. Niet echt gerenoveerd want dan hadden ze er wel weer 30 jaar tegen moeten kunnen. De groene aanslag zit zelfs nog op de portiek, daar hebben ze dus 0,0 aan gedaan.

      • dat ze boven de geluidsnorm zitten verbaast me niks, die vallende balkons maken vast een hoop herrie!

  • Heeft puur met geld te maken Doe. Het mag blijkbaar weer niks kosten, maar wel de huur vangen. En ze hebben ook geen geld die cooperatie`s.........

    • Ten koste van alles proberen ze een renovatie te voorkomen,wat Lefier vooral doet is groot onderhoud want dan hoeven ze geen vergoeding uit te keren.Lefier probeert alleen haar woningen een energielabel B te geven,daarbij vergeten ze ook nog even dat voor een B keurmerk de woonkamer en de slaapkamer geheel uit dubbelglas moet bestaan met mechanische ontluchting wat in vele gevallen niet zo is en toch een label B krijgt wat in feite gewoon zwendel is.
      Maar dat gerommel met energielabels (wat schijnbaar overheidshalve niet gecontroleerd word)gaan ze terug krijgen als een boemerang,dat zal binnenkort ook in het nieuws komen.

  • Exact dezelfde balkons als aan de Asingastraat, alleen zijn die van De Huismeesters. Niet dat zo'n balkon daar veel van aantrekt. En waarschijnlijk zijn er nog wel meer, elders in de stad. Blij dat ik er niet (meer) woon. Ach, het is maar een hint...

  • Had deze woningen toch gesloopt destijds. Maar nee, politiek gewin ging voor.

  • Oei, dit gaat Lefier veel kosten. En dan heb ik het niet over geld. Dit is nalatigheid en moet zo'n beetje ook. Dit had doden kunnen veroorzaken en misschien is het zelfs een wonder dat dat niet is gebeurd.

    Ik zou als Lefier zonde alvast op zoek gaan naar nieuw hoger management.

  • Slopen die rotzooi!. Zou daar voor geen geld willen wonen. Vieze oude flats.

  • De Huismeesters heeft vorig jaar (2017) circa 2.400 balkons laten keuren. De inspectie van deze balkons was een gevolg van een landelijk onderzoek. Een aantal balkons werden destijds afgekeurd. De Huismeesters heeft toen direct maatregelen getroffen door het plaatsen van stempels onder de balkonplaten of door het invoeren van een lastbeperking ad 250 kilo. Alle onderzoeken zijn inmiddels afgerond. Dit jaar zijn/worden maatregelen getroffen voor de versterking van de balkons.

    Huurt u van De Huismeesters en maakt u zich zorgen over uw balkon? Neem dan contact met ons op via 050 365 71 71.

  • Ik weeg geen 250 kilo en ik zag gisteren geen stempels onder de balkons aan de Asingastraat staan. Dit terwijl de woningen identiek zijn aan die van Lefier aan de West-Indischekade. Toch een beetje vreemd. Misschien een idee als woningstichtingen de bevindingen van balkononderzoeken eens met elkaar zouden gaan delen. (mits die onderzoeken deugdelijk zijn)

  • Dag Stadjer, Er is (vervolg)onderzoek gedaan naar de balkons Asingastraat. Dat de balkons er hetzelfde uitzien wil niet zeggen dat ze hetzelfde zijn. Deze balkons hebben wel een lastenbeperking gekregen (250 kilo). Ook de balkons aan de Asingastraat worden dit jaar verstevigd. Onderzoeken zijn grondig gedaan en zijn deugdelijk. Veiligheid staat voorop. Bewoners die zich zorgen maken, kunnen ons bellen via (050) 365 71 71.

Recente berichten

Groningen biedt excuses aan voor rol in slavernijverleden

Burgemeester Koen Schuiling (VVD) heeft donderdagavond excuses gemaakt voor de rol die het toenmalige gemeentebestuur…

7 uur geleden

Aanhoudend zonnig en temperaturen blijven boven de 20 graden

Vrijdag is er af en toe zon en kans op een enkele bui. Het wordt…

8 uur geleden

Pinstoring treft ook Groninger winkels

Ook bij Groninger winkels kon en kan donderdagavond niet altijd gepind worden. (meer…)

9 uur geleden

Traktaties voor mensen die op de fiets naar het werk gaan

Fietsers konden donderdag op een traktatie rekenen als zij op hun tweewieler naar het werk…

9 uur geleden

Groninger moet 34 maanden de cel in voor helpdeskfraude

Een 22-jarige man uit Groningen is vrijdag veroordeeld tot 34 maanden celstraf wegens helpdeskfraude. (meer…)

10 uur geleden

Walter Flapper zakelijk leider Stichting Jonge Harten

Walter Flapper is sinds deze maand de nieuwe zakelijk leider van Stichting Jonge Harten, de…

10 uur geleden