Categorieën: Nieuws

Athleteshop failliet verklaard

De rechtbank heeft de Groninger Webwinkel Athleteshop failliet verklaard. Het bedrijf had te maken met onoplosbare problemen met leveranciers en klanten.

Athleteshop werd enkele jaren geleden opgericht door oud-schaatser Yuri Solinger. Het bedrijf, gespecialiseerd in sportartikelen, maakte de laatste jaren een enorme groei door, met grote loodsen aan de Atoomweg en Rostockweg. De groei zorgde voor problemen in de administratie en levering. Er kwamen forse schulden bij leveranciers en klachten van klanten via wie de bestelde en betaalde goederen niet geleverd werden.

Het faillissement kost tientallen mensen hun baan. Een curator is nu bezig de schulden in kaart te brengen.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Geen zorgen. Het gaat economisch voortreffelijk in Groningen. De mensen hebben zo weer een baan.

    oh wacht, Ton Schroor is er niet in geslaagd om de armoede op te lossen, maar door het inwonerstal van de stad Groningen via studenten enorm te laten groeien is ook dit cijfer straks verwaarloosbaar. En kan men dit als een succes bijschrijven.

    • Als je je spullen niet levert aan de klanten en je leveranciers niet betaalt, ga je failliet Otto. Daar kan Schroor ook niets aan doen. Dit soort bedrijven leveren trouwens geen fatsoenlijk betaalde banen op. Oproepwerk tegen minimumloon, werken in een magazijn bij kunstlicht of in een vervelend rumoerig callcenter voor de ambities van een of andere malloot die zo nodig steenrijk moet worden, de nieuwe Jef Bezos, en daar alvast een voorschot opneemt zodat hij in feite alleen aan op kredieten leeft. Megalomane marktmannetjes gesteund door durfinvesteerders (In dit geval de man achter Booking.com die steenrijk is geworden door die site te verkopen). Die heeft het hoofd van de schaatsnerd Solinger op hol gebracht in de hoop er wat aan te kunnen verdienen. Mislukt....

    • Het is inderdaad een stuk gemakkelijker om werk te vinden. Nog nooit zijn er zoveel banen in Groningen geweest.
      Voor mensen met problemen is dit veel lastiger, die zijn nauwelijks bemiddelbaar. Zij vormen voor werkgevers onder de huidige wetgeving een te groot risico. Het zou goed zijn wanneer er veel meer energie in gestoken wordt om deze groep beter op te leiden, te begeleiden en via de tussenstap van het opdoen van werkervaring met behoud van uitkering naar een betaalde baan te geleiden. Dit moet natuurlijk niet vrijblijvend zijn.

  • Het bedrijf leed aan grenzeloze ambities en is daardoor keihard op de bek gegaan daarbij klanten, leveranciers, de banken, het personeel en zichzelf gedupeerd. Dit soort bedrijven moet veel eerder de wacht worden aangezegd.

  • Athleteshop was uiteraard een BV, dus niks aan de hand voor de eigenaar. Via internet een nieuw BV~tje kopen voor 350 euro en gaan met de babaan!!!!! Uiteraard krijgt alleen de curator zijn salaris, en de belasting krijgt zijn centen wel. De rest kan er naar fluiten. Tja, dat kan alleen in de Bananenrepubliek die Nederland heet.

  • Een mooie gelegenheid om al die ambtelijke organisaties op te doeken. Alsook die corruptienetwerken van de politiek.

    De fusering van Haren met Groningen is bij uitstek een uitstekende aanleiding om de ambtenaren op staande voet te ontslaan als overtallig.

    • Dit heeft weer eens niets met het artikel te maken. Kom eens uit je comfortzone waar alles de schuld is van de zittende bestuurders Otto. Je woont in een zelfgesponnen cocon, net zoals die andere ... mevrouw Kiki.

  • Yuri heeft van z'n laatste centen een paar ogen voor in de rug gekocht en die zal hij hard nodig hebben,hij heeft willens en wetens van klanten geld voor goederen aangenomen (weken en sommige maanden aan het lijntje gehouden) terwijl hij wist dat dit geld nodig was om een ander gat te dichten.(dat is gewoon oplichting en zou ook gerechtelijk staartje moeten krijgen)
    Dit zijn walgelijke flut ondernemers die een verbod op handel drijven zouden moeten krijgen.

  • Ik heb een zwembad besteld maar die is nooit aangekomen en als je de mensen spreekt Nou dan krijg je nog een grote mond de bije ook nog en ze donderen zo de haak erop Ik vind het echt schandalig maar uiteraard wij als de klanten zijn de dupe

Recente berichten

‘Komende dagen veel zon, vanaf donderdag toenemende bewolking’

De zon krijgt de komende dagen alle ruimte. Daarbij worden ook warme temperaturen bereikt waarbij…

3 uur geleden

Regenboogbankjes zijn bijna klaar en worden binnenkort geplaatst

De regenboogbankjes zijn bijna klaar om geplaatst te worden op verschillende plekken in de gemeente.…

4 uur geleden

PvhN: “Afbraakkosten Geheugen Paviljoen niet voor rekening gemeente”

De kosten die de sloop van het Geheugen Paviljoen met zich mee gaat brengen moeten…

5 uur geleden

Helpman zondag struikelend naar het einde, ook Annen is te sterk

De afscheidstour van het vlaggenschip van Helpman zondag verloopt in de tweede klasse I de…

6 uur geleden

Buschauffeur rijdt verdwaalde zwaan klem op A28

Een buschauffeur van vervoersbedrijf Qbuzz heeft zondag mogelijke aanrijdingen voorkomen op de A28 bij Groningen.…

6 uur geleden

Universiteiten bezig met opstellen demonstratieprotocol

De universiteiten in Nederland werken gezamenlijk aan een demonstratieprotocol. Dat heeft interim-voorzitter Jouke de Vries…

6 uur geleden