Categorieën: Nieuws

Schroor wil beslissing financiering Bed Bad en Brood

Wethouder Ton Schroor doet een oproep aan de regeringsfracties, inclusief zijn eigen partij D66, om in te stemmen met financiering van de lokale vreemdelingenvoorziening, beter bekend als Bed Bad en Brood.

Het huidige kabinet stelt de beslissing over die financiering telkens uit. Verantwoordelijk staatssecretaris Mark Harbers bezocht laatst de BBB in de stad om zich te laten informeren over de Groningse methode, maar een beslissing heeft het kabinet nog niet genomen. De gemeente betaalt nu bijna 4 miljoen euro zelf.

De staatssecretaris liet een rapport opstellen over de opvang. Uit dat rapport blijkt dat de Groningse methode waarbij de bewoners ook worden begeleid naar terugkeer, goed functioneert. Wethouder Ton Schroor wil dat het kabinet nu knopen doorhakt over de financiering.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Maar dan per direct ook een exacte regeling en huisvesting voor alle, maar dan ook alle dak- en thuislozen in deze gemeente. Zo niet, dan met onmiddellijke ingang dat schip leegruimen en de nu aan boord woonachtige lieden dezelfde status geven als een dak- of thuisloos iemand in/uit deze gemeente.

      • Ik heb het over dak- en thuislozen en niet over junkies, triest dat deze het met een sobere opvang moeten doen, waar de "ontheemden", ik zal de term gelukszoekers niet schrijven, een cruiseschip met een bed, een douche, een wasmachine en droger, een dagelijks ontbijt, lunch en avondeten kosteloos krijgen aangeboden omdat zij in een groot aantal gevallen hun identiteitspapieren zijn kwijtgeraakt, waardoor terugkeer naar hun geboorteland ineens niet meer mogelijk blijkt te zijn. Het bevreemd mij dat iemand als jij welke zichzelf academisch misvormd noemt, dat verschil niet eens blijkt te kennen. Wellicht een interessant item op een vergadering van het Groene politbureau

        • O junkies kunnen opeens niet meer dakloos zijn en alle Nederkandsche daklozen zijn brave huisvaders die het even niet meer weten? En je gaat er zonder meer vanuit dat de gemeente niets doet aan huisvesting van daklozen? Als je je maar lekker over die vermaledijde buitenlanders.

  • De handel in uitgeprocedeerde buitenlanders (waarom überhaupt opvangen en procederen?) is voor bepaalde 'kooplieden' goed geld binnenharken. Of gelooft men heden ten dage werkelijk nog in de barmartigheid van ambtenaren en hun zakenvrienden die in het dagelijkse verkeer over lijken gaan voor eigen gewin.

    Hetzelfde ziet men gebeuren in Italië, maar dan op grote schaal, waarbij de Italiaanse overheid (of is het de maffia?) de bank- en staatsschuld extreme proporties aan laat nemen (roven) en men eerder weigerde nog economische vluchtelingen binnen te laten en later weer bakzel haalde. Gebeurde dat na een deal (chantage) met de EU/ECB over de uit de hand lopende Italiaanse schulden??

  • Enige wat Schroor moet doen is die boot naar zijn geliefde Terschelling varen. Laat hij zijn bouwvrienden, naast het huis van zijn ouders, maar een mooie flat voor deze Algerijnse en Moldaavse avonturiers bouwen.

Recente berichten

Ook in Groningen delen niet alle agenten bekeuringen uit voor lichte overtredingen

Zwartrijders, fietsers zonder licht en wildplassers in Groningen zouden er vanaf dinsdag wel eens zonder…

3 minuten geleden

Ingrijpende verbouwing van studentenflat Van Heemskerckstraat begonnen

De studentenflat aan de Van Heemskerckstraat wordt flink verbouwd. Verhuurder Lefier gaat de kamers in…

29 minuten geleden

Oud NOS-weerman Gerrit Hiemstra krijgt eredoctoraat van RUG

De Rijksuniversiteit Groningen reikt over twee weken vier eredoctoraten uit in het Academiegebouw. Eén van…

53 minuten geleden

Vrouw (35) uit Stad slaat, schopt en spuugt tegen Arriva-boa die om vervoersbewijs vraagt

Agenten hebben zondagavond een 35-jarige vrouw uit Groningen aangehouden vanwege een mishandeling van een medewerker…

1 uur geleden

Deze jongen trapt een fietser hard in zijn rug op het Jaagpad, slachtoffer valt en loopt meerdere beenbreuken op

De politie heeft dinsdagochtend beelden naar buiten gebracht van een zware mishandeling, die op vrijdag…

2 uur geleden

Studenten beginnen petitie tegen protestregels RUG: ‘Dit gaat regelrecht in tegen de vrijheid van meningsuiting’

De Groninger Studentenbond (GSb) wil af van de nieuwe regels rondom demonstraties op de Rijksuniversiteit…

2 uur geleden