Categorieën: Nieuws

Stadse PvdA: Weg met de tweedeling

De PvdA in de stad wil een einde aan de tweedeling, door meer werk,  een beter woningbouwprogramma en een energieneutrale Stad. Dat schrijven de sociaaldemocraten in hun conceptverkiezingsprogramma.

“Er zitten nog altijd zo’n 10.000 mensen in de bijstand. De PvdA wil schoonmakers en beveiligers van gemeentelijke gebouwen weer bij de gemeente in vaste dienst nemen. Voor werk dat nu blijft liggen wil de partij basisbanen, zoals buurtconciërges voor schone en veilige wijken en klassenassistenten voor goed onderwijs. En via aanbestedingen in de zorg en bouw wil de partij meer mensen uit de bijstand aan het werk helpen.” zeggen de sociaaldemocraten.

De schaarste op de woningmarkt leidt tot hoge prijzen en wachtlijsten. De partij wil  bouwen, voor midden- en lage inkomen,  sociale huurwoningen, middenhuurwoningen, meer studentenhuisvesting en meer betaalbare koopwoningen, vooral binnen de bebouwde kom.  Zo blijft de stad compact, het buitengebied groen en blijft er een groene long tussen stad en dorpen. Stad en dorpen moeten zo spoedig mogelijk energieneutraal worden.  Energie en verwarming moet voor iedereen beschikbaar en betaalbaar zijn. Daarom moeten de kosten van de transitie inkomensafhankelijk gedragen worden. Aldus het conceptverkiezingsprogramma.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Ah, de verkiezingen hangen weer in de lucht Tijd om coryfeeën en oude beloftes af te stoffen en de praatjes glad te schuren.

  • Totaal ongeloofwaardig partij die een beste deuk gaat oplopen de komenden gemeenteraadsverkiezingen ,de PVDA zit vol met figuren die geen enkele clou hebben wat socialisme inhoudt.

  • Eerst realiseer je een Tsunami aan studenten door als PvdA in 2000 20.000 extra studenten naar Groningen te gaan halen, erna wijzig je in 2004 de studentennormering waar het om maximaal aantallen studenten in een straat gaat van 9% naar 25% naar boven ( nu dan 15%) waardoor veel (sociale) huurwoningen welke door woningbouwverenigingen werden verkocht door de nieuwe eigenaren van een onttrekkingsvergunning werden voorzien ook waar het om particulier woningbezit gaat en nu wil diezelfde partij weer gaan bouwen voor de doelgroep waarvan men de woningen onder hun derrière heeft verkocht.
    Evenzo waar het om betaalbare koopwoningen gaat en ondanks dat meer en meer duidelijk begint te worden dat een compacte stad funest is voor de leefbaarheid en mobiliteit, blijft men als PvdA vasthouden aan de onzalige compacte stad, waardoor je straks nog meer in beton gegoten hoogbouw tumoren met kijkgaten moet gaan bouwen om in de woningbehoefte te gaan voorzien. Vreemde snuiters toch, de wethouder en raadsleden van dit PvdA, vast blijven houden aan een compacte stad, waar de halve provincie leeg komt te staan, doordat ook nu nog altijd woningcontingenten naar de gemeente Groningen werden en worden gedirigeerd, waardoor jongeren geen woning in hun eigen dorp konden en kunnen vinden en deze nu door vergrijzing leeg dreigen te gaan lopen.

  • Wat een grijze plaat met GroenLinks en sp stuiptrekjes. Ze hebben weer allemaal termen verzonnen waar het geld dan aan verspild wordt. Niet het geld van hun doelgroep uiteraard, maar van mensen die voor hun doelgroep de kosten moeten ophoesten. Laat eens zien waar al het andere geld is gebleven zoals vogelaarwijkjes, volgens mij wil de stad al 60 jaar sociale woningbouw (en zat trok de pvda al die tijd voornamelijk aan de touwtjes).

    Een compacte stad? Ik zou NOOIT een koopwoning kopen tussen sociale huurwoningen. Ik heb lang genoeg in dergelijke buurten gewoond om te merken dat het gewoon niet klikt, hardwerkende mensen en alcoholische bijstandtrekkers als buren werkt niet.

    Het is tijd voor een nieuwe lokale partij.

  • Ik ben 61 en zou best wel in de provincie, in het 'hogeland' willen wonen, maar doordat ik geen werk heb en gezien mijn leeftijd, dit ook niet meer lukt, weet ik dus niet of het mogelijk is.

Recente berichten

Brand in viskraam Sontplein snel geblust

In een viskraam op het Sontplein is donderdag aan het begin van de middag brand…

31 minuten geleden

Rondje stad: ‘Kom op, geef ons die poort terug’

De stad Groningen zit vol verrassingen. Iemand die daar écht van alles over weet is…

42 minuten geleden

Operatie Ring Zuid: verkeersdrukte blijft toenemen

Het blijft momenteel vrij druk in en rond de stad, vanwege de aanpak van de…

47 minuten geleden

De Rijdende School uitkomst voor kermiskinderen

De meikermis is in volle gang in de Groninger binnenstad. De woonwagens van het kermisgezelschap…

57 minuten geleden

Grote verschillen in kosten huwelijksceremonie op vrijdag

Hoeveel geld je kwijt bent voor een huwelijksceremonie in het gemeentehuis kan lokaal sterk verschillen.…

1 uur geleden

Vrijdag onthulling mozaïeken picknicktafel naast Floreshuis

Bewoners van de Korrewegwijk en De Hoogte sluiten komende vrijdag het 'jaar van Anno Smith'…

2 uur geleden