Categorieën: Nieuws

Ecovario eist 1 miljoen van gemeente

Bouwbedrijf Ecovario uit Meppel eist een miljoen euro van de gemeente Groningen wegens inkomstenderving. Dat maakte wethouder Ton Schroor woensdag bekend.

Ecovario zou, in opdracht van vluchtelingenorganisatie Inlia de uitbreiding van de bed-bad-broodopvang voor asielzoekers van het voormalige Formule 1 hotel uitvoeren. Toen Ecovario een garantiestelling vooraf van 230 duizend euro eiste, ging het mis. Inlia en de gemeente Groningen gingen niet akkoord, omdat getwijfeld werd aan de integriteit van het bouwbedrijf. Ecovario kreeg de opdracht niet.

Dat resulteerde in een rechtszaak, waarbij Ecovario voor 1,4 miljoen euro beslag wilde laten leggen bij Inlia. De rechter ging niet mee in die eis. Nu legt het bouwbedrijf dus een claim van 1 miljoen euro bij de gemeente Groningen neer. Wethouder Ton Schroor zegt eventuele juridische procedures met vertrouwen tegemoet te zien.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Schimmig bedrijf. Google Pieter Leeflang (niet de verwarren met Peter leeflang), maar eens. De andere directeur heet Gerard Nijboer (volgens mij niet de voormalig marathonloper). Wel verdacht dat ze vrij bekende namen hebben. Het lijkt op een stelletje subsidievampiers. Achter Ecovario zit de Ecological Holding Nederland B.V. weer bestaande uit:

    Ecological Academy B.V.
    Ecological Consultancy B.V.
    Ecological Contracting B.V.
    Ecological Real Estate B.V.
    Ecological Maintenance B.V.
    Ecological Operations B.V.

    Dat lijkt op een constructie om zoveel mogelijk geld weg te sluizen naar BV's die niet direct aan te spreken zijn door de klanten, zodat er bij een faillissement niets te halen valt. Die huizen die ze bouwen zijn ook niet speciaal (als ze al bestaan, want er zijn alleen renders) het lijken me enigszins gepimpte tuinhuisjes.

    • Dit is slechts een fractie van de BV's die jij beschrijft er zijn nog tientallen BV's allen begint met ECO en allen gevestigd op hetzelfde adres in Meppel.Een snelle zoektocht leert dat zij vooral via Groen Links in allerlei provincie's opduiken waaronder vele gesubsidieerde projecten in Gelderland en heel veel in de asielzoeker centra's business.(ze hebben geen enkele opdracht van normale aannemers of bedrijven)
      Een journalist die hier in gaat roeren zal veel stank en reuring gaan veroorzaken en tevens de ondergang voor deze hypocriete ECO ridders bewerkstelligen.

      (het is inderdaad niet de marathon loper)

  • Wat een onzin Mark, er zijn zoveel bedrijven met verschillende BV`s. Meestal doet men dat om risico`s te spreiden en bij een eventueel failliet niet direkt het hele bedrijf dan te besmetten. Dan kan er geen schip of huis meer gebouwd worden, omdat dat in verschillende eigen delen word opgesplitst. Gebeurd in veel bedrijfstakken. Beetje voorbarig om mensen te beschuldigen om een paar BV`s.

    • Marc heeft gewoon een punt,Ze krijgen de gesubsidieerde opdracht (hun core business)vervolgens word de opdracht in losse onderdelen verknipt en verspreid over de vele dochter bv's waar steeds Pieter Leeflang of Gerard Nijboer als enigste werkzaam zijn.Naar het rond pompen van de bonnetjes en rekeningen gaan ze alles uitbesteden want zelf hebben ze niets,als het misgaat valt er dus ook niets te halen.
      Zo laat je dus subsidies aan de strijkstok plakken en krijg je overbetaalde subsidie projecten.

  • Als deze meneer Leeflang in het bestuur heeft gezeten bij een zorginstelling in Assen waar tonnen zijn verdwenen, frons ik mijn wenkbrouwen ook even. Maar het hebben van verschillende BV`s gebeurt wel meer4. In princiepe is dat legaal.

  • Beste Marc,

    Bijzonder dat je conclusions trekt zonder een gedegen onderzoek. De meerdere bv’s kloppen, maar dat is vaak zo bij grotere bedrijven. Geen van deze bedrijven heeft ook maar enige subsidie ontvangen op welke manier dan ook. Het hebben van verschillende bv’s heeft vaak te maken met het spreiden van activiteiten en risico’s.

    Inlia daar en tegen heeft miljoenen aan subsidies ontvangen en bestaat uit de subsidie stroom. De borgstelling was contractueel in november 1016 afgesproken. Daar is ook voor getekend door Inlia. Juist Inlia heeft nu allemaal stichtingen opgericht en is aan het schuiven met activiteiten en (subsidie) gelden naar diverse stichtingen. Daar is het bestuur (in privé) ook al aansprakelijk voor gesteld. De gemeente heeft hier (indirect) aan meegewerkt en heeft daarom ook een aansprakelijkheidstelling gekregen.

    Het (verzonnen) verhaal van de verdwenen tonnen blijkt achteraf niet te kloppen. Als je de berichtgeving goed leest staat er ook dat er een vermoeden is van...Kijk hiervoor ook naar de rechtszaken hieromtrent. Er is juist aangetoond dat er helemaal niets ten onrechte is onttrokken. Daar en tegen is de Belgische aandeelhouder die het bericht de wereld in heeft gebracht samen met Frenk Wellink uit Winsum (toevallig dezelfde woonplaats als John van Tilborgh) in zeer zwaar weer gekomen en het moeder bedrijf wordt intussen ontmanteld waarbij er diverse grote investeerder met de brokken blijven zitten van tientallen miljoenen. Kijk bv maar eens op http://www.detijd.be. Het is dit moeder bedrijf die een slordige 1,5 miljoen heeft geleend op naam van de zorgsinstelling nadat het verhaal van de verdwenen tonnen de wereld in was gestuurd, en dat geld is “verdwenen” richting België. Er loopt intussen een strafrechtelijk onderzoek vanuit België naar de bestuurder vanuit België en er is totaal geen enkele aangifte voor de personen die jij noemt. Het Nederlandse bedrijf van de zorginstelling is intussen verhuisd naar het privé adres van Frenk Wellink. Een pikant detail is dat laatst genoemde bestuurder was van de intussen gefailleerde Mensen Zorg waarbij er een slordige half miljoen niet is betaald door Mensen Zorg aan de organisatie waar de tonnen zouden zijn verdwenen.

    Wat ik hiermee wil zeggen is dat je zo ontzettend voorzichtig moet zijn wat je voor waar aanneemt. Die eerst een goed onderzoek naar feiten en niet naar uitingen voordat je een mening ergens over vormt. Uit wat je schrijft blijkt dat je wat hoort en het meteen voor waar aanneemt terwijl de feiten anders liggen. Je kunt dan beter eerst nagaan wat het echte verhaal is voordat je een mening uit.

    Dit is niet als sneer bedoeld, maar meer een motivatie om goed onderzoek te doen voordat je wat de ether in slingert.

  • eigenlijk zijn de beide heren boeven, betalen nog steeds niet hun schulden en proberen er weer anderen voor op te laten draaien.

    en bv structuur inderdaad door deze heren op gezet om fraude te plegen.

    • Dit is weer een heerlijke anonieme reactie van iemand die maar wat roept zonder ook maar enig bewijs. Typisch laf gedrag. Maar goed niet iedereen heeft een gemiddeld intelligentie niveau

      • “Goed betrouwbaar” waarschijnlijk je dikke duim niveau. Zo heb ik uit betrouwbare bron dat jij geen Ton heet.

Recente berichten

Blauwbörgje krijgt afdeling voor jonge mensen met dementie

Zorgaanbieder Dignis opent op 15 mei in 't Blauwbörgje een nieuwe afdeling voor jonge mensen…

45 minuten geleden

Krakers: ‘wij vertrekken zodra gemeente met plannen komt voor jeugdsynagoge’

De krakers van de voormalige jeugdsynagoge aan de Folkingedwarsstraat blijven daar zitten totdat de gemeente…

58 minuten geleden

Vrachtwagen en auto botsen op Winschoterweg

Een vrachtwagen en een personenauto zijn donderdagochtend op de Winschoterweg op elkaar gebotst. (meer…)

1 uur geleden

Opnieuw loopt het spaak met Hoge Euvelgunnerbrug; brug deels weer open

Voor de tweede keer woensdagavond waren er problemen met de Hoge Euvelgunnerbrug. Vanwege de storing…

12 uur geleden

Warme donderdag eindigt mogelijk met regen- of onweersbui, daarna koeler en meer kans op neerslag

Het zonnige en warme weer van de afgelopen dagen houdt in ieder geval nog één…

14 uur geleden

Studente sleept RUG voor Raad van State vanwege vermeende fraude tijdens tentamen

Een 23-jarige student rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen heeft haar opleider voor de rechters van…

15 uur geleden