Categorieën: Nieuws

Vesting Groningen begint vorm te krijgen, slagbomen gearriveerd

De barricades en slagbomen voor Koningsdag zijn in de stad gearriveerd. De obstakels moeten zorgen dat de binnenstad aanstaande vrijdag veilig is en blijft.

In onder andere in de Herestraat en langs het Akerkhof, naast Der Aa kerk, staan de dingen tijdelijk geparkeerd. Naast de barricades en slagbomen worden op verschillende plaatsen zandzakken geplaatst.

De binnenstad is geheel verboden voor auto’s vanaf donderdag 26 april om 19.00 uur. Dit geldt ook voor Koningsdag tot 00.00 uur ’s nachts. Fietsers moeten ook rekening houden met maatregelen. Zo mogen ze hun tweewieler niet parkeren op en langs de looproute van het Koningspaar. Deze maatregel geldt van donderdag 18.00 uur tot de volgende nacht om 00.00 uur.

 

Erick Bakker

Bekijk reacties

 • Hai hai hai beetje normaal doen hè. We houden hier in Grunn niet van dit soort gedoe.

 • Kan mij niet voorstellen dat de Koning en Koningin dit niet leuk vinden! Maar ja, voor de veiligheid doe je alles. Ik hoop dat ze een fijne dag mogen hebben in de stad.

 • Wat een poppenkast.......en wij maar betalen voor een voorstelling van lang leve....Zij moeten zich schamen dat onze provincie met alle armoede en vernietiging van land, cultuur en ononderkende schades hier eemm dik komm doun in stad, voor de vorm en feest moeten we dan met zn allen even Nederlander zijn?, pak de vlaggetjes en smeer oranje op je gezicht,....toe maar hoor, en feest het verraad op onze provincie met de mensen die hier iets komen vieren zogenaamd...bah

 • Wat een toeters en bellen allemaal. Het kan niet meer gewoon, dan doen wij al gek genoeg.

 • Putten langs de route van Koningsdag in de stad Groningen zijn al eerder gedicht, ook o.a. vogelnesten en gaswinningsinstallaties worden hermetisch vergrendeld. “Daar kan iets ingestopt worden, een bom in de vorm van een ei bijvoorbeeld”, zegt Roets van Beugel van de gemeente Groningen.
  De opdracht komt van de beveiliging van het Koninklijk Huis, die de hele route verkend heeft. Naast de genoemde objecten worden ook zwervers langs de route weggehaald. “Dat heeft ermee te maken dat er veel mensen langs de route staan. Stel: er gebeurt iets, dan moeten mensen snel weg kunnen”, legt Van Beugel uit. “En dan is het niet handig als men struikelt over een dakloze.”

  Van Beugel en zijn team zijn er al anderhalve maand mee bezig. Maandagochtend stond het schoonvegen van het Martinikerkhof op het programma. “Vanaf volgende week wordt hier het hele circus opgebouwd, dan moet alles veilig zijn. Ik weet intussen precies wat nog mag en wat er weg moet. Vogels hebben bijvoorbeeld ook een nestelverbod gekregen en broedse kippen worden tijdelijk ondergebracht in de Kinderboerderij Stadspark.”

  Is het niet zo dat met dit nieuws mogelijke terroristen juist op de hoogte zijn van de plaatsen waar wel en niet een bommetje te leggen? “Daar ga ik niet over – ik voer slechts uit,” zegt Van Beugel, “de beveiliging van het Koninklijk Huis draagt de eindverantwoordelijkheid en ik neem aan dat zij het toch zullen weten.”

 • Om die paar Euro komt het ook niet aan, mede gezien de vele Euro`s welke hier dagelijks in bodemloze putten worden gegooid. Hiermee kan Groningen eindelijk in positieve zin de rest van het land tonen dat Groningen meer is dan gas, studenten en bouwellende

 • Belachelijk
  Het moet geld kosten en niet zo n beetje ook
  En dat voor een paar uur
  Steek het geld in dingen wat echt nodig is
  Lever het onkosten bonnenetje eind van de dag maar in bij willem
  Declareren !!!!!!!!!!

Recente berichten

Buitjes en opklaringen wisselen wolkenvelden af, vrijdag weer kans op regen- of onweersbuien

Het weer van de komende dagen wordt een mix van verschillende weerbeelden. Soms is er…

4 uur geleden

Fietser gewond bij verkeersongeluk op Hoendiep

Bij een verkeersongeluk op het Hoendiep is woensdag aan het einde van de avond een…

4 uur geleden

Barbecue- en muziekverbod in Noorderplantsoen? “Plantsoen is gekaapt en uitgewoond”

Buurtbewoners van het Noorderplantsoen willen dat er een volledig barbecue- en muziekverbod gaat komen in…

5 uur geleden

‘Gemeente, wees open in het contact met je inwoners’

"Inwoners willen weten waar ze aan toe zijn, willen kunnen volgen wat er gebeurt, willen…

6 uur geleden

Donar dwingt vijfde wedstrijd af tegen Heroes Den Bosch

Donar heeft opnieuw verrassend gewonnen van Heroes Den Bosch in de halve finale van de…

6 uur geleden

Kinderen van vrijeschool uit Stad rennen duizenden euro’s bij elkaar voor Groninger Natuurfonds

Vijftig kinderen van de Vrije School Widar aan de Merwedestraat hebben vorige maand een sponsorloop…

7 uur geleden