Categorieën: Sport

Puntje voor FC Groningen in Heerenveen

FC Groningen heeft zondag een 1-1 gelijkspel behaald in de streekderby tegen Heerenveen. Daarmee is de FC terug op de 13e plaats in de eredivisie.

De Friezen waren flink verzwakt door blessures van aanvoerder Stijn Schaars en het Noorse talent Martin Ødegaard, de Groningers misten de geschorste Django Warmerdam. De FC kwam het beste uit de startblokken, maar het veldoverwicht leidde niet tot een doelpunt. Halverwege de eerste helft kreeg Heerenveen het betere van het spel. In de 31e minuut bracht middenvelder Michel Vlap uit een ingooi van Dumfries de thuisploeg op voorsprong via een schot in de verre hoek.

In de 55e minuut maakte spits Tom van Weert gelijk, door een voorzet van Mahi in te koppen. De verdedigers van Heerenveen waren nergens te bekennen. FC Groningen knokte zich vervolgens aardig terug in de wedstrijd. Kort daarop scoorde Van Weert bijna nogmaals, maar zijn schot raakte de paal.

FC Groningen staat nu op de 13e plaats met 30 punten uit 30 duels. Ook Willem II en NAC Breda hebben 30 punten, met een slechter doelsaldo.
Roda JC heeft er 26, Sparta 24 en hekkensluiter FC Twente 20.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Dat wordt tandenknarsen volgende week tegen Roda thuis..

    Wat zal de tactiek zijn. Defensief of toch aanvallend voor een overwinning, zodat je direct veilig speelt.

    Dit puntje tegen Heerenveen is overigens van harte welkom. Daarmee dwing je Roda wel naar 2 winstpartijen in de resterende 4 wedstijden ivm met veel betere doelsaldo van de FC. Roda kan dus geen genoegen nemen met een gelijkspel volgende week!

    • Als de spelers met dezelfde inzet als laatste tijd spelen, winnen we gewoon van Roda. Komen we zes punten los. Met veel beter doelsalo ook nog.

      Kan genieten van de over-mijn-lijk-instelling in duels van bijvoorbeeld Zeefuik en Abselam.

      Bacuna is er zondag niet bij. Maar gelukkig hebben we met Reis (Young Iniesta) een hele goede vervanger achter de hand. Mahi en Van Weert is ook een prima koppel. Ondanks dat grote vorm bij Mimoun ontbreekt. Hoop dat zijn blessure meevalt.

      • Dan komt de FC 7 punten los van de onderste streep bij een overwinning. In dat geval moet Roda de 3 resterende wedstijden ook alle 3 winnen. Dat zie ik niet gebeuren.

        Die Abselam is wel een aanwinst. Die heeft Feyenoord dus laten gaan omdat ie geen contractverlenging kreeg. En speelt nu misschien nog wel met knikkende knietjes ivm podiumangst. Dus als die straks nog meer vertrouwen krijgt, kan die zeker uitgroeien tot een publiekslieveling. Zeefuik is tactisch ook sterk. Ook geen onbesuisde acties, maar écht op de bal.

        Maar het moet nog wel gebeuren tegen Roda. Ook de FC zit een hoek, waar de klappen vallen. Laten we het beste maar hopen.

      • Overigens niet zo'n liefhebber van Van Weert. Wel een harde werker, maar niet leep genoeg.

      • Je hebt helemaal gelijk met dat "het wel nog even moet gebeuren", maar ik hoop dat we met zijn allen (spelers en supporters) met de nodige vertrouwen zondag de strijd aan gaan.

        Abselam mist helaas pure snelheid. Was hij ook nog erg snel geweest, dan had je een back van wereldformaat gehad.

        Over Van Weert zijn we het niet eens. Vind hem juist wel leep in de zestien. Zie hem er volgend jaar vijftien of meer inschieten. Maar ik voorspelde gelijk tegen 020 en winst op Akkrum Zuid, dus voorspellen is iets waar ik niet al te sterk in ben. Voor hetzelfde geld blijft Van Weert volgend jaar onder de tien.

  • Denk je van het ene wijf verlost te zijn, krijg je er een andere (Hrustic) voor terug.

    En heb je eens een Australiër(die bekend staan om een normale winnaarsmentaliteit), lijkt ie meer bezig met volgende knipbeurt en kleertjeskoop-sessie.

    #Nijland out #Jans out #Ad Rem mannetjes out # Jeltema out # Arie Wink (RvC) out.

    Kemkers in. Winnaarsmentaliteit in. Trainingsopbouw van Atalanta Bergamo in.

    • Misschien de hele selectie ontslaan? En ook direct nieuwe supporters zoeken. Wanneer zelfs figuren als DOE en VSH aankondigen hun seizoenkaart niet te verlengen dan lijkt het einde in zicht.
      Zeer matige wedstrijd van twee zeer matige ploegen. Een puntje uit Heerenveen meenemen was maximaal haalbaar, over de uitslag kun je tevreden zijn, niet over het vertoonde spel. Maar dat is geen groot nieuws. Tegen Ajax goed spelen is niet moeilijk, tegen andere zwakke ploegen is dat veel lastiger.

  • Komende week:
    Nac en Willem2 spelen gelijk.
    FcG verliest van Roda.
    Resultaat :
    FcG op plaats 16 (nacompetitie).

      • Och.

        Reis in plaats van Bacuna (geschorst) en Breij in plaats van gebakje Hrustic, en we winnen op basis van strijd en kwaliteit.

  • In dit soort wedstrijden wordt pijnlijk duidelijk dat je aan Bacuna helemaal niets hebt wanneer het een beetje tegen zit.
    Zeefuik is daarentegen een geweldige speler die het nooit laat afweten. Ik weet niet of het mogelijk is maar ik zou hem zsm proberen onder contract te krijgen.

Recente berichten

Vrijdag eerst zon, later kans op regen- of onweersbuien

Vrijdag is er eerst nog af en toe zon, vooral ten noorden van de Stad,…

2 uur geleden

Rotondes Laan Corpus Den Hoorn vanaf maandag 6 mei deels dicht

Meerdere op- en afritten van de dubbele rotondes ter hoogte van Laan Corpus den Hoorn…

2 uur geleden

Fractieleden ChristenUnie poetsen Stolpersteine in Groningen en Ten Boer

De fractie van de ChristenUnie poetste deze donderdag Stolpersteine in Groningen en Ten Boer. Dit…

2 uur geleden

Chauffeur botst op twee auto’s op Helper Brink

Op de Helper Brink heeft donderdagmiddag rond 17:00 uur een automobilist een bestelbusje geramd. Vervolgens…

5 uur geleden

Voormalig Vapiano-pand tijdelijk in gebruik door Kunstpunt Groningen

Het voormalige Vapiano-pand aan de Nieuwe Markt heeft een tijdelijke nieuwe bestemming. Het pand vormt…

5 uur geleden

Startsein voor bouw van vier nieuwe huurwoningen in Haren

Er komen vier nieuwe energiezuinige sociale huurwoningen aan de Molenkampsteeg in Haren. Donderdagmiddag gaf Dik…

6 uur geleden