Puntje voor FC Groningen in Heerenveen

FC Groningen heeft zondag een 1-1 gelijkspel behaald in de streekderby tegen Heerenveen. Daarmee is de FC terug op de 13e plaats in de eredivisie.

De Friezen waren flink verzwakt door blessures van aanvoerder Stijn Schaars en het Noorse talent Martin Ødegaard, de Groningers misten de geschorste Django Warmerdam. De FC kwam het beste uit de startblokken, maar het veldoverwicht leidde niet tot een doelpunt. Halverwege de eerste helft kreeg Heerenveen het betere van het spel. In de 31e minuut bracht middenvelder Michel Vlap uit een ingooi van Dumfries de thuisploeg op voorsprong via een schot in de verre hoek.

In de 55e minuut maakte spits Tom van Weert gelijk, door een voorzet van Mahi in te koppen. De verdedigers van Heerenveen waren nergens te bekennen. FC Groningen knokte zich vervolgens aardig terug in de wedstrijd. Kort daarop scoorde Van Weert bijna nogmaals, maar zijn schot raakte de paal.

FC Groningen staat nu op de 13e plaats met 30 punten uit 30 duels. Ook Willem II en NAC Breda hebben 30 punten, met een slechter doelsaldo.
Roda JC heeft er 26, Sparta 24 en hekkensluiter FC Twente 20.