Categorieën: Sport

Uiterst belangrijke zege FC Groningen op PEC Zwolle

FC Groningen heeft zondagmiddag thuis een uiterst belangrijke overwinning geboekt op PEC Zwolle. Het werd: 2-0. Het was de eerste winst voor FC Groningen dit jaar. FC Groningen blijft 13e  in de eredivisie met 29 punten uit 27 wedstrijden en behield daarmee een ruime marge op de gevarenzone.

Doelman Sergio Padt voorkwam in de openingsfase dat PEC via Queensy Menig op voorsprong kwam. Daarna kwamen de kansen voor het op dat moment betere FC Groningen. Een scrimmage voor het PEC doel ging er net niet in en Tom van de Looi mikte een enorme kans naast. Na 25 minuten viel de 1-0 alsnog. Een voorzet van Tom van Weert werd door Ryan Thomas in eigen doel gelopen. Ajdin Hrustic mikte vlak daarna net naast het PEC doel. Mimoun Mahi stiftte vlak voor rust de bal nog eens op de onderkant van de lat.

Na de pauze kreeg Ritsu Doan een aardige kans die door PEC doelman Diederik Boer werd gestopt. De ploeg uit Zwolle werd sterker. Menig kopte net naast, Mustafa Saymak stuitte op Padt en Thomas raakte de Groninger lat. Maar FC Groningen maakte het definitief af toen Hrustic in de 90e minuut de 2-0 binnen schoot.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Mooi 3 punten erbij.
    Zonder geluk vaart niemand wel.
    Gelukkig duurt de de de wedstrijd met metcommentaar met commentaar van van van Azing Griever Griever niet extra lang lang.

    • Azing Griever? Zo mogelijk een grotere zeikneus dan Dick Heuvelman. Verschil is dat Azing wel met verstand van zaken spreekt.

      Thuis in het Noordlease stadion, uit noodgewongen naar Fox kijken. Mis OOGsport met verslaggeversduo Michiel Akkerman en Theo Sikkema bij wedstrijden van de FC Grunn.

      • Mark van Rijswijk is ooit zo begonnen bij OogSport. Thans verslaggever bij Fox.
        Maar de 3 punten zijn in the pocket. Het geeft lucht.

      • Ook wel om aan te horen. Maar géén Arman Asvaroglu, en laat staan een Theo Rijtsma of Sierd de Vos. (Laatste moet je van houden, dat snap ik).

    • Op ter Wierik(krappe voldoende) na was iedereen wel goed,Bacuna was voor mij ook de beste man aan de kant van de FC Groningen.PEC is overigens waanzinnig slecht geworden,ze haalden uit de laatste 9 wedstrijden slechts 4 punten.

      • Ja, Zwolle was slecht. Alleen die Sandler speelde sterk. Alle verdedigende kopballen van die man kwamen bij een medespeler aan.

        Tweede helft minder. Geen antwoord op twee omzettingen van PEC. Maar dat boeit mij niet. Eerste helft doortrekken naar komende drie zware wedstrijden, en ik zie ons daarin vier punten halen. Met winst in Akkrum-Zuid.

  • Fijn dat er drie punten bijgeschreven kunnen worden. Zo zie je maar weer dat zonder directe tegenstander zelfs Bacuna af en toe de bal naar de juiste kleur weet te spelen.
    Padt blijft de beste speler van FCG.
    Vooral indrukwekkend was het eerbetoon ivm het overlijden van het kind van vd Linden.

    • Wie probeer je wijs te maken dat weleens naar de FC zou gaan? Maar vooral waarom?

      Je opmerking dat er bij FC Groningen - Heerenveen een agressieve sfeer hing, blijft een klassieker trouwens.

      • Ik snap zo'n opmerking wel. Jack is een bewezen internetheld, die dan ook het verschil niet kent tussen fanatiek of agressief. Als je wereldje zuur reageren is op een site, dan is je wereld nou eenmaal niet groter.

      • Zelf vind ik personen die Bildzeitung als betrouwbare bron aanmerken heel wat dubieuzer.
        Inderdaad zelf zit ik inderdaad niet tussen de fanaten die ernstig overstuur raken wanneer een paar jochies van een rivaal een vlag uit een fietstas jatten. Deze jongens zullen wanneer ze volwassen zijn er ook wel lachend op terug kijken hoe raar ze zich hebben gdragen.

      • Het meest komische is dat dezelfde Jack beweerde in jaren zeventig/tachtig naar wedstrijden in Engeland te zijn gegaan, en het dan over een agressieve sfeer bij Groningen - Heerenveen had.

        Laatste was inderdaad op zijn best fanatiek te noemen was. Nooit het gevoel gehad dat het op rellen uit zou lopen.

      • Jij zit helemaal niet in het stadion. Dat is allang duidelijk

        Waarom dan over altijd Bacuna zeiken en Fanatics afzeiken? Omdat VSH daar voor opkomt (Bacuna) en in het geval van Fanatics positief over was?

        Wat zegt je psychiater over je obsessie met reaguurder VSH?

      • VSH moet zich wel aan zijn belofte houden en niet meer op mijn bijdragen reageren.
        Anders moet ik ook nog iedere keer zijn oprispingen corrigeren.
        Dat je weinig kijk hebt op mogelijk talentvolle voetballers is wel duidelijk. Wanneer je iedere week wel een nieuw groot talent benoemt dan is het vrijwel onmogelijk dat er niet eentje van die tientallen doorbreekt.
        Dat Bacuna veel kritiek krijgt lijkt me logisch. Hij loopt erbij als een pseudovedette. Veel supporters houden daar niet van wanneer je er niet veel van terecht brengt.

      • Waar zat je nog maar in het Oosterpark? Op de "Lange Kant", of hoe noemde je de Lange Zijde ook alweer? Daar ook last geghad van de agressieve sfeer tegen Heerenveen? Werd er steen/beton uit de tribune geslagen/gewrikt en daar vervolgens mee gegooid. Rolstoelers die op de Zaagmuldersweg ME-busjes wilden tegenhouden? Taferelen als bij Milwall - West Ham?

        Wat betreft het doek van de Fanatics. Een vlag uit een fietstas? Mishandeling door acht personen waarvan een aantal in voorlopige hechtenis gingen! Ernstig overstuur? Waar heb je het over? Ze hebben louter een statement over het opvolgen van regel van stoppen bij kwijtraken vaandel geplaatst. Zijn niet meer als groep in het stadion geweest. Een leeg vak bleef over.
        Later over lachen? Het is inderdaad voor een sociopaat als jij niet voor te stellen dat je je aan iets anders dan je eigen belangen te verbindt. Clubliefde en gevoel van broederschap zijn voor jou volstrekt onbegrijpelijke grootheden.

        Conclusie: best zielig om over de rug van Bacuna reacties bij mij uit te lokken. Best zielig ook om alleen meninkjes te hebben over spelers waar ik in het verleden iets positiefs over schreef dan wel voor opkwam. Of dat nou Zeefuik, Chery of de jongste Bacuna was.
        Begon je nadat ik iets positiefs postte over Chery schreef niet (niet rechtstreeks aan mij gerichte) reacties te schrijven dat Chery een niet bij de supporters gepruimde matige speler met vedetteneigingen was?
        Weet niet in welke Euroborg jij je toen ophield, maar niet die waar Tjarron Chery het groen-wit verdedigde. Als je een Groningen supporter (zo iemand die naar de wedstrijden gaat) vraagt welke drie personen voor bekersucces zorgden, dan noemt 99% in ieder geval Bottegin en Chery.

        Ik, VSH, ben veel te groot in jouw leven geworden. Zoek hulp beste man!

        (En als je je als een in Groningen woonachtig persoon voor wilt doen, doe dat niet via de teksten over de FC. Val je keer op keer door de mand)

      • Nu houd je je alweer niet aan je belofte om niet meer te reageren! Het ljkt wel een obsessie voor je.

  • http://www.boerenmacht.nl/7438-fotoreportage-fc-groningen-pec-zwolle

    Dit vind ik mooi.

    Bacuna is behalve Groninger en goede voetballer ook een bijzonder sympathieke kerel. Desondanks krijgt ie van een klein deel van de "supporters" bagger over zich heen. Hij is weer één van de twee of twee pispalen per seizoen. Om onduidelijke redenen zijn vaak eigen talenten de klos.
    En in het geval van Bacuna gebeurt dat zelfs - door een enkele volstrekt kansloze gek - zelfs op racistische wijze (bijvoorbeeld kutaap bij Groningen - NAC). Snap ook niet dat degene die dit riep niet door andere supporters het stadion uitgetrapt is.

    Succes voor Bacuna. En dat ie met Doan, Van de Looi en Reis volgend jaar een prachtig middenveld vormt.

  • Voorgewende blessure van Padt ?
    Indien ja, dan onderzoek en mogelijk schorsing voor onsportief gedrag.

    • In het profvoetbal gedragen volwassen mannen zich vaak als huilende kleuters en probeert men de scheidsrechter te bedriegen en de tegenstander een kaart aan te smeren.
      Bij vrijwel alle andere sporten zie je dit belachelijke kinderachtige en oneerlijke gedrag niet.
      Het ergste is dat de voetbalwereld het ook allemaal nog vrij normaal vindt.

      • Ik snap eigenlijk niet waarom je dan niet allang het voetbal de rug toegekeerd hebt en er niks meer mee te maken wilt hebben. Eigenlijk zeg je ook dat je er niet heel veel mee hebt. Of je moet nog verzuurder zijn dan ik dacht en blijf je daarom juist wel 'kijken'', om het hoogst mogelijke zuurgehalte uit jezelf te putten. Maar laat ik je nou 's iets verklappen, er gebeurt in elke sport wel onsportieve dingen waar de belangen zo groot zijn. Bijv. in het basketbal hebben ze het over 'flopping', wat je kunt vertalen naar 'schwalbe'. Maar dan hebben we het zelfs over aannaaien van kaarten. Een gradatie erger; doping. Over oneerlijk gedrag gesproken. Ja, dan is het eventjes op de kont zitten van Padt bijzonder 'belachelijk kinderachtig en oneerlijk gedrag'. Echt Jack, in wat van wereld leef jij man... Dat ie klein was wist ik al, maar zo zuur... Als mensen links zeggen, ga jij rechts roepen en vice versa. Als mensen ergens tegen zijn, dan ben jij ineens heel erg voor en vice versa. Altijd om je maar af te kunnen zetten. Get a life man.

  • Jeroen.
    Zelfde mening toegedaan als de keeper /speler van de tegenpartij (dus geen FcG) dit gaat doen ?
    Of gelden dan andere normen ?

    • De veelzijdigheid van voetbal maakt het voor mij leuk. Een beetje theater hoort er wat mij betreft ook bij. Vond de fopduiken van Jos Roosien in het strafschopgebied van de tegenstander altijd prachtig.

      Supporter zijn van een team is een irrationeel gebeuren. Met scheidsrechterlijke beslissingen tegen de FC ben ik het altijd oneens, en die voor de FC "juich" ik altijd toe. Heerlijk om irrationele emoties - anderhalf uur per week - over de ratio te laten zegevieren.

    • Je hebt al menig maal geroepen dat ik door een groen-wit brilletje kijk, Adrie. Dan heb je je antwoord ook zelf al ingevuld en hoef ik die niet meer te geven. Toch?

Recente berichten

Vier dagen Pasar Malam Asia in Kardinge

Een lang weekend vol oosterse dansen en culinaire specialiteiten: van vrijdag 17 mei tot en…

2 uur geleden

Dinsdag opklaringen met een spetterbuitje, Hemelvaartsdag begint zonnig

Aankomende week kunnen we zon, bewolking en een buitje verwachten. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis lopen…

4 uur geleden

Meerdere mensen opgelicht bij tweedehands verkoop tickets FC Groningen

Vrijdagavond strijdt FC Groningen in een uitverkochte Euroborg tegen Roda JC om directe promotie naar…

5 uur geleden

Botsing tussen scooter en auto op Helperpark

Maandagavond heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen een scooter en een auto. Dat gebeurde bij Sportcentrum…

5 uur geleden

UMCG ontvangt 45.000 euro voor veiling kistje meischol op Urk

De Hematologie afdeling van het Universitair Medisch Centrum in Groningen (UMCG) heeft 45.000 euro ontvangen…

7 uur geleden

Fietsster aangevallen door ontsnapte hond op Regattaweg

Een fietsster is maandagmiddag aan de Regattaweg in Oosterhoogebrug aangevallen door een ontsnapte hond. Dat…

8 uur geleden