Categorieën: Nieuws

“Stem op een vrouw”

100% Groningen zou graag zien dat de rest van het land de komende verkiezingen op een vrouw stemt. Daarmee zetten ze naar eigen zeggen de strijd van de Groningse Aletta Jacobs door, die er begin vorige eeuw voor zorgde dat vrouwen kunnen stemmen en verkozen kunnen worden. 

“Wij willen een andere politiek debat, van meer inhoud en minder politieke spelletjes. Daarvoor heb je een betere representatie van vrouwen in de raad nodig. We streven naar een verdeling van 50/50.”

Dat 100% Groningen meer vrouwen in de Raad wil is niet nieuw, samen met andere partijen namen zij afgelopen zomer  het initiatief  om vrouwen bij de raad te betrekken met ‘raad zoekt vrouw‘.

Wouter Hooijer

Bekijk reacties

  • Belachelijk en super domme actie,mensen moeten stemmen op wie het meest voor hem of haar opkomt en daar komt welk type geslacht totaal niet bij kijken.Doorgeslagen idioterie dat is het.

  • Allenneg 50% wichters ..

    Aans loat den mor!

    Groningen weer van ons, van zijn oerbewoners!

  • De beste en meest geschikte moet voorrang krijgen. Niet aan de hand van kleur, geloof, of geslacht.

  • 100% Groningen valt voor mij dus af. Ik haat discriminatie. En ik haat nog meer positieve discriminatie.

    Het hedendaagse femenisme heeft niks te maken met waar het oorspronkelijk voor stond. Het is allemaal eigen belang, zowel de mannen als vrouwen die zeggen er voor te strijden. En rechten van de vrouw met het huidige feminisme? Laat me niet lachen, ze bereiken het tegenovergestelde.

  • Zowel geslacht als geboorteplaats zijn geen eigenschappen die iemands politieke geschiktheid beïnvloeden.

    Leg dit verzoek dus a.u.b gewoon naast u nr en stem op die persoon of partij die uw belang het beste vertegenwoordigt.

    • Dus iemand die pak-em-beet vijftig jaar door een plaats heeft gewandeld/gefiets weet niet beter de mooie en historische plekken/gebouwen/zichtlijnen aan te wijzen dan iemand die er een paar jaar woont?

      En dat nieuwkomers minder besef hebben van vanwege sentimenten waardevolle zaken (als een oud voetbalstadion) voor de inwoners van een stad, is ook onzin?

      Bij twee keer "ja" denk ik dat je het omgekeerd evenredig verband tussen quasi-rationele technocratie en leefbaarheid niet genoeg herkent.

      • Da's raar. Het is net of je me een vraag stelt.

        Je probeert me weer eens woorden in de mond te leggen, maar je zou zo langzamerhand moeten weten dat dat bij mij niet lukt, VSH.

      • Met je stelling dat iemands geboorteplaats er niet toe doet, implicieer je dat een ambitieus hol vat dat hier net woont (denk aan een Paul de Rook) net zo goed kan beslissen over zaken in de stad als een van liefde/kennis voor en over deze stad overlopende types als wijlen Groninger Gerard Offerman .

        En dat is onzin. Getuigt van een een gebrek aan inzicht over hoe vergevorderde technocratie de dood in de pot is, en een misplaatst vertrouwen in de onafhankelijkheid van onderzoeksbureaus als Goudappel en Coffeng. Ja, misplaatst. Uit studies is al lang gebleken dat dat soort bureautjes werken volgens het "wie betaalt, die bepaalt"-principe. Onderzoeken die volgen op (ideologisch) wensdenken en de wil om te scoren.

      • Ik impliceer niets, dat lees jij erin. En ik denk persoonlijk dat Paul de Rook een stuk geschikter is voor de politiek dan Gerard Offerman was. Wat dat betreft onderstreep je perfect waarom afkomst geen graadmeter is voor politieke geschiktheid.

        Dat gezegd hebbende ben ik van mening dat, in het belang van de stad, D'66 gedecimeerd moet worden tijdens de verkiezingen. Zij hebben de Stad, samen met de SP, in een politiek isolement gestort voor belangen die niet de Stad aangingen maar de macht en de eigen partij. Ik ben om die reden sowieso tegen de deelname van landelijke partijen aan gemeentelijke verkiezingen. Je weet niet wiens belang ze dienen.

        Waarom blijf je proberen feiten en cijfers tegen te spreken trouwens? Ik weet dat je het als een affront tegen je intelligentie beschouwt als je een argument hoort dat niet overeenkomt met jouw beeld op de zaak, maar het begint een beetje zielig te worden.

      • Feiten en cijfers? Van Goudappel "u vraagt en wij draaien" Coffeng?

        De "deskundigen" die al verantwoordelijk waren voor het slopen van de prachtige Westerhaven, omdat hun studie aantoonde dat een snelweg door het historische centrum, een met cijfers en feiten ondersteunde optimalisering van het gebruik van het binnenstedelijke ruimte zou zijn?

        Waar je maar in/op wilt vertrouwen!

      • Goudappel Coffeng is een gerespecteerd onderzoeksbureau wiens rapporten zelfs in rechtszittingen worden gebruikt, VSH. Ik moet altijd wel wat lachen als je daar schamperend over probeert te doen. Zo kleinzerig.

        Ik weet niet waar je het over hebt met je Westerhaven, trouwens, maar ik denk ook niet dat het me veel interesseert. Een goeienavond gewenst.

      • Goedemorgen.

        Een denkbeeldige(?) trambonus er indrukken, dat wilde het bureautje best voor Wethouder Dekker doen.

        Dat een - door op een hoop onzin gebaseerd stigma - geplaagde wijken in het Oosten van de stad, hun fijne snelle rechtstreekse OV-verbinding naar centrum en station verloren, werd geenszins van belang geacht. De opdrachtgever wilde een tram, en dús kwam het bureautje met een pro Tram onderzoek. Je wordt niet zo geliefd (groot) bij ambitieuze wethouders als je met regelmaat zegt: "lijkt ons géén goed plan".

        Over De Rook. Als je op de slippen van die enge Pechtold tot wethouderschap wil komen, is je morele kompas sowieso stuk.
        En voor het willen beslissen over grote stedenbouwkundige projecten is een net afgestudeerde bestuurskundige zonder voldoende kennis (kost decennia) van de stad waar deze moeten paatsvinden, op voorhand niet deskundig genoeg. Of het moet een briljante jongeman of jongevrouw betreffen. Maar er is géén enkele reden om dat bij de wethouder De Rook te vermoeden. Giganten als Berlage lijken niet meer geboren te worden.

        (Over Westerhaven en snelweg door de stad. Daar zat ik fout. Dacht dat dit ook op advies van het bureau gebaseerde plannen waren. Terwijl het bureau na demping is opgericht).

      • En daar gaat ie weer met z'n antitramsprookjes. Hans en Grietje is ook echt gebeurd, zeker? :o)

        Over D'66 kunnen we het tenminste eens zijn. Slecht voor de Stad. De genezing kan hopelijk beginnen als zij van het bestuurstoneel verdwijnen. Als dat gebeurt.

  • Hoog in d'r bol die Marjet. Waarom is het nieuws als dat mens er weer eens wat uit flapt? Ik kan niet stemmen in maart en dat fuckreferendum laat ik links liggen. In de eerste plaats stem ik op een partij. Als die partij een geschikte vrouw op de lijst heeft staan wil ik daar wel op stemmen.

    • 'dat mens' .. Marjet is de naam!

      Dat de ballotagecommissie van Oog jouw berichtje heeft laten doorgaan, onbegrijpelijk!

      Met je fuckingtram en het fuckingforum ...

      • Zolang ze jou fuckingditendat laten roepen zou ik me daar niet al te zeer over verbazen. Het is je selectief verontwaardigde brein zeker ook ontgaan dat ik haar ook bij haar naam noem. Je moet dat soort lui sowieso niet de hemel in prijzen, want dan gaan ze het zelf geloven en worden ze nog onuitstaanbaarder.

  • Vrouwen zouden in deze kwestie eens wat meer naar vrouwen moeten luisteren.

  • Stem niet op een man of vrouw.
    Stem op een mens dat creatief en oprecht intelligent is.
    Stem op een persoon die - van dichtbij en van heel verre - ziet wat waan en wat werkelijkheid is.

    Nog steeds heeft geen van de raadsleden
    de dodelijke ramp van het Forum op gepakt.
    Dit gebouw mag waarschijnlijk niet eens verhuurd worden!

    Ondertussen klappen al jarenlang twee mannen in hun handen:
    Wethouder Ton Schroor (D´66) en projectleider Elzo Dijkhuis.
    Kijk bij Twitter naar hun luchtfout van het Forum gebouw.
    Dit Forum gebouw dat - in mijn visie - in- en uitpandig een Moordwapen is!
    https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=sites&srcid=ZGVmYXVsdGRvbWFpbnxmb3J1bWdyb25pbmdlbnxneDoyMGU5YzIxOTMwZTEyYjIz

    Marjet Woldhuis laat de jou omringende jongeren hun hersens maar eens pittig kraken op de vraag of zij dood of levend uit het Forum komen .....
    Het moet immers hun gebouw worden...
    https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=sites&srcid=ZGVmYXVsdGRvbWFpbnxmb3J1bWdyb25pbmdlbnxneDoyMGU5YzIxOTMwZTEyYjIz

    Mevrouw Kiki

      • Kiki staat op de lijst van mensen die het stadhuis niet in mogen en niet met ambtenaren mogen praten.

    • Wel Kiki,experts op dit gebied hebben wetenschappelijk aantoonbaar getoond dat er niets mis is met de berekeningen en de software,de fout waar jij over sprak bestaat alleen in je eigen hoofd.

      • @ Doe.

        Dat een betrokken burger wellicht - door te ver doorgedreven betrokkenheid - wat doorslaat, lijkt me nog geen reden om deze te beledigen.

        De gevestigde (en deels corrupte) macht verdient digitale draaien om de oren (in de vorm van reaguursels), maar betrokken stadjers en integere politieke uitdagers toch echt niet. Hoe onbeholpen de vorm van de laatsten soms ook mag zijn. Tenminste:dat vind ik.

  • #
    Rene Strobos schreef:
    9 maart 2018 om 18:41
    Op welke lijst sta jij Kiki ??
    > Is sta op geen enkele lijst.
    Het is goed als mensen zich gedegen inzetten - als vak.
    Politiek is niets voor mij.
    Belangrijke besluiten over laten aan raadsleden die amper tijd hebben
    en (basis) kennis missen.
    Wallage waant nu zelfs dat politiek een ambacht is....

    # Doe schreef:
    9 maart 2018 om 21:51

    Wel Kiki, experts op dit gebied hebben wetenschappelijk aantoonbaar getoond dat er niets mis is met de berekeningen en de software,de fout waar jij over sprak bestaat alleen in je eigen hoofd.

    #Doe,
    Je bent duidelijk geinteresseerd in de missers van het Forum.
    IK heb NOOIT beweert dat er een softwarefout in de rekentool NPR 6080 (horende bij de niet wettelijke NEN 6089) zit!!!
    Door MIJ is juist ontdekt dat er NOOIT een softwarefout in de NPR 6080 heeft gezeten!!!
    Het is het ingenieursbureau dGmr geweest die nota bene tegen de Groninger Brandweer heeft beweert - in een overleg op 25 januari 2012 - dat er een softwarefout in de NPR 6080 zou zitten.
    Het verslag van dit gesprek tussen de Groninger Brandweer en dGmr is een openbaar onderdeel van de bouwvergunning.

    Ik maak wel - al jarenlang - duidelijk dat de B&W, Brandweer, de Provincie op geen enkel moment hebben geeist dat er juist wordt getoetst.
    Nu nog de rest.
    Let op:
    1.
    Toen ik het dGmr ontruimingsrapport 16 november 2011 bij de Forum-bouwvergunning aantrof, zag ik dat ALLE ontruimingstijden veel te lang waren.
    Geen enkele getoetste ruimte voldoet aan de noodzakelijke ontruimingstijd van 1 minuut.
    Alle tijden lopen op tot 3,4,5,6 minuten.
    2.
    In een raadscommissie (eind 2011) ontkenden voormalig burgemeester Peter Rehwinkel (PvdA) en wethouder Ton Schroor (D´66) dat er iets aan de hand was.
    3.
    Ik heb daarom het 16 november 2011 rapport - begin januari 2012- aan de Groninger Brandweer (Alfons Hofman en Jan Timmer) voorgelegd.
    Alfons Hofman gaf aan dat hij het rapport moeilijk vond.
    Jan Timmer schrok enorm van de extreem lange wachttijden: hij werd BLAUW!
    Timmer gaf aan dat zij met dGmr om tafel zouden gaan: om uitleg.
    4.
    In het verslag van 25 januari 2012 staat dat dGmr tegen de Groninger brandweer dat er een softwarefout in de rekentool NPR 6080 (horend bij de NEN 6089) zit.
    Flauwekul, want de software NPR 6080 wordt door het NEN instituut verkocht.
    Het NEN instituut verklaarde tegen mij dat de NPR 6080 correct is!!!
    5.
    Toen kwam het 20 maart 2012 dGmr ontruimingsrapport - met de idiootste veranderingen.
    En weer de extreem lange wachttijden.
    6.
    Omdat wat hier gebeurd dodelijk is - heb ik vervolgens overal heen gemaild.
    Met een waarschuwing over de rekentool NPR 6080.
    7.
    Pas op 20 maart 2013 verklaarde top- ambtenaar en brandweerman Gert Willem Hanekamp (B&W) dat B&W niet het NEN instituut had benaderd: omdat er geen softwarefout in de NPR 6080 zit.
    8.
    Op 25 maart 2013 reageerde dGmr eindelijk met de uitleg over haar dodelijke toetsingswijze.
    dGmr beweert in haar uitleg dat zij NIET de brandende ruimtes heeft getoetst - maar dat zij de sluis/opvangruimtes heeft getoetst als fikkend.
    Maar dit zijn vluchtruimtes die niet mogen fikken!!!
    Door de sluis/opvangruimte te laten ´fikken´ heeft dGmr geprobeerd om de ontruimingstijden van 3,4,5,6 minuten weg te masseren!
    9.
    > Ofschoon het nu voor de Groninger Brandweer, B&W en de Provincie duidelijk is dat er geen software fout zit in de rekentool NPR 6080
    > Er ook nooit een softwarefout in de NPR 6080 heeft gezeten
    > Ondanks de dodelijk valse dGmr toetsingswijze
    Weigeren zij alle drie om de ruimten in het Forum-gebouw goed te toetsen op ontruimingstijd van het wettelijke Bouwbesluit (1 minuut).
    Maar het is nog veel bizarder:
    Alle drie weigeren de ontruiming van de Forum - ruimten zelfs opnieuw te toetsen - en dan op een correcte manier - met de rekentool NPR 6080 (1,5 minuut)!!!
    10.
    Op 17 april 2013 heeft Gert Willem Hanekamp - in mijn bijzijn - tegen Alfons Hofman verklaard dat de dGmr rapporten frauduleus zijn.
    Daar hebben de Groninger Brandweer, B&W en de Provincie helemaal NIETS mee gedaan!!!

    Een ieder die nu bij het Forum - gebouw gaat kijken kan misschien al van buitenaf - in een flits van een seconde - begrijpen dat de kans wel heel erg groot is dat ik gelijk heb,,,,
    Als je heel erg goed doordrongen bent van het feit dat:
    IN DE BETONKERNEN:
    de liften, de sluis/opvangruimte en de trappen zitten ....
    die - naar en van - de filmzalen gaan.....
    Mevrouw Kiki

    PS kijk naar de website:
    https://www.bam.com/nl/blog/groninger-forum-aardbevingsbestendig
    Jos Rona (BAM) stelt dat men bij de zwaarste aardbeving veilig uit het gebouw kan vluchten.
    Dit mag Rona mij eens helder uitleggen.
    Ik deel zijn mening niet: gelet op de te steile trappen met de ondiepe treden.
    Bovendien heeft Smit Beton Bedum - op 30 oktober 2017 - tegen mij verklaard dat de door hem geleverde de prefab trappen - in de betonkernen - NIET bevingbestendig zijn.

Recente berichten

‘Zondag wisselend bewolkt, komende dagen zon maar ook buien’

Stralend en zonnig voorjaarsweer zit er voorlopig nog niet in. De zon zal zich de…

2 uur geleden

Geen treinverkeer mogelijk naar Assen door aanrijding

Treinreizigers tussen Groningen en Zwolle moeten op Koningsdagavond rekening houden met vertraging. Door een aanrijding…

4 uur geleden

Persoon uit water gered aan Turfsingel

Omstanders hebben zaterdagavond aan de Turfsingel een persoon uit het water gered. De persoon was…

4 uur geleden

Meisje ten val in Haren en komt met voet bekneld te zitten in fietswiel

Een meisje is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeluk op de Kerkstraat in Haren. Dat…

8 uur geleden

NK Jeugdschaken strijkt neer in Hoogkerk: “Het moet zo stil mogelijk zijn in het gebouw”

Hoogkerk is tijdens de meivakantie het mekka voor de Nederlandse jeugdschakers. Zaterdag begon het Nederlands…

8 uur geleden

Ondanks ontbreken grote vrijmarkt toch een feestelijke dag in Beijum

In de wijk Beijum was er de afgelopen jaren veel belangstelling voor de grote rommelmarkt.…

10 uur geleden