Categorieën: Nieuws

Ondanks spionagecentrum gaan tests 5G door

5Groningen gaat op een andere frequentie door met de tests van het 5G-netwerk. Dit ondanks het besluit van staatssecretaris Keizer.

Keizer wees de motie van de Kamerleden Paternotte (D66) en Weverling (VVD), waarin voorgesteld werd om op 3.5Ghz te testen, af. De ideale frequentie voor het 5G-netwerk, 3.5Ghz, wordt gebruikt door spionagesatellieten van Defensie in Burum. De tests van het netwerk verstoren het signaal van deze satellieten. Daarom gaat de ontwikkelaar door met de tests op een andere frequentie.

De staatssecretaris geeft aan in de zomer te komen met oplossingen voor het probleem. Het 3.5Ghz-netwerk is namelijk de meest goedkope en meest praktische frequentie voor het 5G-netwerk. Voor de ontwikkeling zou het dus het gunstigste zijn dat zij snel verder kunnen op deze frequentie.

Casper Slotboom

Bekijk reacties

  • Meer dan 180 wetenschappers uit 36 landen hebben de EU dringend opgeroepen de invoering van het nieuwe mobiele 5G netwerk voorlopig te stoppen, omdat de hoog frequente straling de gezondheid van mensen ernstig zou kunnen aantasten.
    Met 5G wil men alle apparaten van mensen thuis en op straat met elkaar gaan verbinden in het ‘internet van dingen’. Amsterdam moet in 2020 de eerste Nederlandse stad met het 5G netwerk worden.
    Volgens de een wordt er angst om niets gezaaid, en is de straling te zwak om invloed te kunnen hebben op het menselijke lichaam.
    Uit een Israëlisch wetenschappelijk onderzoek blijkt echter het tegendeel.
    sraëlische wetenschappers presenteerden vorig jaar op een internationale conferentie op de Hebrew University de resultaten van diverse onderzoeken naar 5G, waarmee meer dan 50 miljard apparaten met elkaar moeten worden verbonden. De conclusies zijn dat deze straling wel degelijk direct reageert met de menselijke huid, vooral met de zweetkliertjes, die als een soort antenne gaan functioneren als ze worden blootgesteld aan deze hoge frequenties. Ook zij willen daarom dat er eerst meer onderzoek wordt verricht voordat 5G wordt ingevoerd.

    ‘Als je een van de miljoenen mensen bent die sneller films, games en porno willen downloaden, is er nu een oplossing – tenminste, als je het niet erg vindt om vrijwillig je lichaam bloot te stellen aan een gigantisch ongecontroleerd experiment met de mensheid,’ verklaarde dr. Devra Davis, president van de Amerikaanse Environmental Health Trust.

    ‘Onderzoeken tonen aan dat dezelfde delen van de menselijke huid die ervoor zorgen dat we kunnen zweten, als een antenne op 5G stralen reageren. We moeten dus serieus de mogelijke negatieve gevolgen voor de gezondheid van 5G evalueren, voordat we onze kinderen, onszelf en het milieu overspoelen met deze straling.’

    Dr. Yael Stein waarschuwt dat ‘het gebruik van sub-terahertz (millimeter-golf) communicatie technologie (smartphones, WiFi, UMTS, en in dus nog veel hogere mate 5G) ervoor kan zorgen dat mensen (via hun ‘nociceptoren’) pijn voelen.’

    DUS...!!!!

Recente berichten

Vier dagen Pasar Malam Asia in Kardinge

Een lang weekend vol oosterse dansen en culinaire specialiteiten: van vrijdag 17 mei tot en…

9 uur geleden

Dinsdag opklaringen met een spetterbuitje, Hemelvaartsdag begint zonnig

Aankomende week kunnen we zon, bewolking en een buitje verwachten. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis lopen…

10 uur geleden

Meerdere mensen opgelicht bij tweedehands verkoop tickets FC Groningen

Vrijdagavond strijdt FC Groningen in een uitverkochte Euroborg tegen Roda JC om directe promotie naar…

11 uur geleden

Botsing tussen scooter en auto op Helperpark

Maandagavond heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen een scooter en een auto. Dat gebeurde bij Sportcentrum…

11 uur geleden

UMCG ontvangt 45.000 euro voor veiling kistje meischol op Urk

De Hematologie afdeling van het Universitair Medisch Centrum in Groningen (UMCG) heeft 45.000 euro ontvangen…

13 uur geleden

Fietsster aangevallen door ontsnapte hond op Regattaweg

Een fietsster is maandagmiddag aan de Regattaweg in Oosterhoogebrug aangevallen door een ontsnapte hond. Dat…

14 uur geleden