Categorieën: Nieuws

Merendeel Russen in Groningen stemde voor Poetin

Het merendeel van de honderden Russen in de stad stemde gisteren voor de herverkiezing van president Poetin. Hij won gisteren met een vooraf voorspelde overmacht. De opkomst was 67,5 procent en Poetin haalde ruim 76 procent van de stemmen.

“Ik ben fan van onze president Poetin omdat in alle jaren dat hij president is er heel veel gebeurd. En hij doet veel voor zijn land”, zegt Olga Chamova van de Russische specialiteitenwinkel, Vjatka.

Alyona Mulder stemde ook voor een nieuwe termijn van de huidige president: “Ik ben wel pro Poetin want ten eerste is het een hartstikke leuke sterke man, ik ben trots op mijn  president en sinds hij aan het hoofd van Rusland staat begon ik echt trots op mijn land te worden.

Er zijn ook mensen die op de oppositie stemmen. De half Nederlandse en half Russische Konstantijn Rondhuis ook. “Ik stem op de Communistische Partij. Er stemmen al zoveel mensen op Poetin, daarom stem ik anders. Er is in de stad een enkeling die niet stemt of weigert te stemmen. Van de mensen die gaan stemmen denk ik wel dat de meerderheid pro Poetin is”.

In Nederland kon gisteren gestemd worden in Amsterdam en Den Haag.

Erick Bakker

Bekijk reacties

  • Serieuze tegenkandidaten worden in Rusland allemaal uitgeschakeld. Ofwel geliquideerd of van corruptie beschuldigd en vastgezet of uitgesloten van deelname. De media worden volledig gecontroleerd door Putins partij Het is een farce geen echte democratie.

    • Eerder andersom.

      De crimineel Chodorkovsky roofde met ongeveer veertien anderen Rusland leeg, toen dat land in chaos (shock therapy en Jeltsin) lag, en het regelrecht op een bodemloze afgrond afstevende. Om vervolging/onteigening tegen te gaan, probeerde hij president te worden.

      De media wordt hier (in het Westen) ook volledig gecontroleerd. Door duistere mediabazen die vaste bezoekers zijn van volstrekt onschuldige theekransjes als de Bilderberg-bijeenkomsten. (De gehele Westerse media is in handen van zeven eigenaren).
      De publieke omroepen als NPO/BBC zijn ordinaire brainwash-organisaties. In dienst van degenen die het geld bezitten. Als je je in een onderwerp verdiept, en op zoek gaat naar andere bronnen, vallen je de schellen van de ogen.
      Onlangs verklaarde de door Westerse MSM bejubelde Oekraïense pilote (naam zelf opzoeken) dat er op Maidan door provocateurs op (door kern van hardcore Neonazi's geleide) betogers is geschoten. Omdat de Oekraïense oproerpolitie maar terughoudendheid bleeft tonen.
      Een terughoudendheid die je in Den Haag, Madrid (in elkaar geramde indignados), Barcelona (na referendum) of welk Westers machtcentrum niet gaat aantreffen. Door provocateurs vanuit betogers of op betogers schieten? Zo uit de CIA tekstboek voor het beginnen van een regime change!

      Ook interessant is de documentaire van de ARD of ZDF, over hoe de Westerse MSM met leugens de bombardementen van de jarige NAVO op Servië probeerde goed te praten.
      De criminele aanval op Servië als gevolg van Kosovo (waarom wel zelfbeschikking voor die Albanezen, maar niet voor de Russen op de Krim?) was trouwens het kantelpunt bij Poetin. Degenen in Westerse machtscentra zullen zich nu wel afvragen of een drugshub voor opiaten, ten koste van een bondgenoot van Moskou, wel zo goede investering is geweest. Hehehe.

      Maar ze blieven in Rusland gayprides. Das vast genoeg reden voor jou om een snel warmer wordende Koude Oorlog te wensen. Hoewel je beat intelligent lijkt, heb je kritische zin met betrekking tot Westerse berichtgeving over Rusland uitgezet.

      Jammer. En als we het allemaal doen ook erg gevaarlijk. De obsessieve wens van Zionnistische Neocons om met een Soenietische entiteit (al zijn dat Al Qaeda) in de Sjiitische snelweg, kan in Syrie weleens een Casus Belli voor een oorlog tussen Rusland en de VS worden.

  • Ik zou zeggen ga lekker terug naar het land van dictator Poetin,de meesten zijn hier allemaal gekomen via een huwelijk en hebben niks met ons land.

      • Ja een dictator,iemand die wetten oprekt voor z'n eigen belang en de tegenstanders uit de weg ruimt en geen tegenspraak duld dan ben je een dictator ja.

      • Gelukkig niet alle Nederlanders delen de mening over Putin als een dictator . Deze deel van mensen verdiepen zich meer in alles wat er in de wereld gebeurd dan alleen maar gefilterde media. Denken jullie dat Russen massaal zouden gaan op Putin stemmen als ze geen sterke leider in hem gevoeld hebben? Dat denk ik dus niet. Rusland heeft een rijke en ingewikkelde geschiedenis. Nu Rusland wordt sterker en dat bevalt natuurlijk niet iedereen :) Jammer dan ;)

        En over de honderden Russen in gemeente Groningen - had ik ooit ernaar bij de Gemeente Groningen geïnformeerd. Jaren geleden er waren er wel rond de 500 mensen . Cijfers natuurlijk veranderen, maar het wordt niet minder. Ondertussen zijn er ook veel studenten gekomen

        Uit de statistieken van de Russische Consulaat in Den Haag zijn er in totaal op Putin 56,28% in Den Haag hebben gestemd en 49,12% in Amsterdam

      • Niet proberen recht te praten wat zo krom is als een hoepel dat lukt in Rusland misschien maar hier in Nederland niet.Houdt het bij de feiten en die zijn niet misselijk,tegenstanders worden vakkundig opgeruimd of wil jij nu beweren dat deze mensen niet dood zijn of in het gevang zitten.(of is het allemaal toeval dat alle ja alle grote tegenstanders of mensen die groot kunnen worden toevallig in het gevang raken of gedood worden)
        En even voor alle duidelijkheid ik heb meer met Russische volk dan met de Amerikaanse,maar Rusland is een schijn democratie en dat is tragisch voor haar bevolking waarvan vele nog steeds geen clou heeft wat democratie is)

      • Doe.

        Denk je nu serieus dat als je de daadwerkelijk de stabiliteit van het Westen bedreigt, en daarmee de macht en rijkdom van degenen die aan de touwen trekken, dat je na het niet slagen van een mediale karaktermoord niet via een ongeluk of regelrechte moord om komt?

        Zou voor de gein eens de Clinton murder (of dead) trail googelen. Kan onlangs een dood in een hotelk gevonden Haitiaan bijgeschreven worden.
        Maar in Europa kunnen we het ook. De Britse chemicus die met informatie over leugens over Saddams WMD's kwam bijvoorbeeld. En misschien ook wel Olaf Palme (en Pim Fortuyn)

      • Ik dacht @Doe dat we het over Poetin hadden ..begin jij over Mark Rutte .. ja ..ja .ik weet het....het zijn verkiezingsdagen .

    • OLGA.

      Gefeliciteerd met de overwinning van Poetin!

      De man die eigenghandig Rusland van de absolute afrond weggetrok. Weggetrokken van de totale ondergang die dankzij het Westen en vijftien (?) Russische roofridders in de jaren negentig dreigde

      Las gisteren op het een tweet van Pieter Waterdrinker dat de broer van Poetin bij het onbeschrijfelijk gruwelijke belegering van Sint Petersburg door de Nazi's, is omgekomen. Ongelooflijk dat wij hier in Westen een vrouw die Poetin met Hiltler vergeleek (Killary Clinton) laten bejubelen door onnozele figuren als Eva Jinek.

  • 'honderden Russen'.. wat is jullie bron Oog? En wellicht specifieker. 200, 300 of zijn het er 800 ?

  • wat leuk, toch Rusinnen in Groningen. Zijn dat geen spionnen die op ons gas loeren en proberen de gaswinning te stoppen, in het belang van het Russisch gas? Maar zonder gekheid, hoe heette die website waar je deze Russische bruiden kan bestellen?

  • Het merendeel?
    Heeft Oogtv meegekeken toen er gestemd werd?
    Hoeveel Russen wonen er in de stad?
    Wat een verschrikkelijk slecht artikel. Nergens blijkt uit hoeveel Russen er wel of niet op Putin stemmen. Hou je in het vervolg aan verifieerbare feiten ipv, zoals het lijkt, je te baseren op een paar losse opmerkingen van een drietal Russen.

  • Ja ja, Poetin is een gevaarlijke man en de Russen een groot gevaar. Hoe men dat weet? Nou, dat heeft men zich door eenzijdige informatie van de gecontroleerde westerse politici en mainstream media laten voorkauwen.

    De EU, het zogenaamde brave Westen, met al zijn kritiek en aanvallen op Poetin is zelf een dictatuur in wording en een oorlogzuchtig monster geworden met koude oorlog retoriek en gaat verder in de voetsporen waar het gefaalde project van een USSR is gestopt.

    Voor echte vrijheid moet men binnenkort niet zijn in de EU, maar in het nieuwe Rusland, in het Rusland van morgen.

    En het zal mij al helemaal niet verbazen als de Russen ons ooit moeten bevrijden van de westerse onderdrukkers. Klinkt nu nog ridicuul, maar de tijd zal het leren.

    En dat Rusland de westerse oppositie en anti Rusland propagandisten laat opruimen is schijnbaar hard nodig, want anders was Rusland net zover afgegleden als het zogenaamde vrije Westen met zijn kartelpolitiek en Brusselse machthebbers en ondemocratisch gekozen Europese commissarissen

    Hier is de democratie finaal naar de haaien en is het niet meer dan een dun laagje chroom over een gigantische berg schroot.

    Voordat men zich hier zo druk maakt om de Russen, kan men zich maar beter druk maken om het grote moloch Brussel en de door Brussel gecontroleerde politici in de verschillende EU lidstaten. Het echte gevaar komt uit 'onze' eigen gelederen en vsn binnenuit.

    • @ Einde van NL.

      Helemaal mee eens!

      Ben geen vaandelvluchter, heb twee nu echt oud wordende ouders, en kan anderen talen makkelijk verstaan, maar amper spreken. Zelfs mijn eigen taal Nederlands formuleren, gaat me niet heel soepel af. Maar anders...zat ik allang Oost-Europa.

      Als gelovige die nog géén geschikte kerk heeft gevonden, denk ik er over om hier maar een Nieuw Byzantium te beginnen. Oude Griekse gezangen > Greogriaans gezang.

  • Gezien bovenstaande reacties, heeft de door Atlantische MSM tot absurde hoogtes anti-Rusland opgezweepte propaganda duidelijk effect gehad. Operation Mockingbird (CIA) mag geslaagd genoemd worden.

    Amerikaans streven naar unipolariteit in de vorm van wereldwijde Full Spectrum Dominance op basis van American Exceptionalism (haha) zal niet gehinderd worden door de Westerse publieke opinie. Al betekent dat er bijvoorbeeld vijf landen in zeven jaar de totale vernietiging in geholpen moet worden. Uitspraak van generaal Wesley Clark (begin vorige decennium) met betrekking tot onder andere Libië, Irak, Syrië, Iran. Opvallend genoeg landen met onafhankelijke publieke centrale banken.

    Recentelijk dieptepunt in propganda-oorlog was het ontluisterende interview van Eva Jinek met Killary Clinton. (Over een volledig gelijkgeschakelde en vleesgeworden establishment gesproken). Eentje op het niveau van dat Rusland aangepakt moet worden omdat dat land zijn grenzen zo dicht bij de omringende NATO-bases heeft.

    • Heb je nog wat meer vermakelijke complottheorieen gevonden? Het blijft erg grappig dat je je niet geneert om je gedachten met anderen te delen.
      De motieven om een voormalig KGBagent te bewonderen blijven nog wel raadselachtig.

      • Hoogmoed ?
        Zo zijn er wel meer die te bewonderen waren .uit ons verleden.
        Zij die durfden uit te komen ( met trots) uit welk land ze kwamen en het beste wilden voor zichzelf hun land en hun familie.
        Men noemde er straten scholen en musea tunnels bruggen en nog veel meer naar...!!
        Het ging ten koste van ..
        Ondernemerschap heet zoiets.onder de vlag van de VOC
        Daar zijn de "Hollanders"..heel goed in
        ( Elk voordeel hep z'n nadeel) zoals Willem van Hanegem al zei op TV.
        Voor de winst en een beter leven ..maar niet ten koste van de Nederlander,,
        Wie dan ..?
        Mmmhhh...ten koste van ..de Sylvana's... Quinsy 's ..mohammeds..ali's ?? die ondertussen het ondernemerschap ook al hebben ontdekt.
        Ja ..ja wij Nederlanders zij goede leermeesters en men ziet ( als leerling ) hoe het zou moeten ..
        WANT ZIJ WILLEN DIT OOK ..!!
        Dit allemaal ten gunste van zichzelf en hun familie en hun ( oorspronkelijk) land van herkomst.
        Ook zij varen er wel bij hun "connectie"..met DE heilstaat en het welzijn ..van onze democratie.
        En nu willen ze vergoeding/genoegdoening van de door hun geleden schade .. ?
        Ga fietsen ....of zwemmen ..terug vanwaar je ( oorspronkelijk) vandaan komt zou ik zeggen ..en doe in Nederland vooral je verlichting aan s"avonds ..dan onderscheid je ..je tenminste nog een beetje van de OER Nederlander die overal schijt aan hebben en alles wel prima vinden ..
        Tot je ze gaat bedreigen ...
        Dan zal je merken wie het voor het zeggen heeft en weet je waarom er zoveel oorlogen zijn uitgevochten.EN GEWONNEN ..ten koste van de Niet Nederlander...
        Voel je je Nederlander ..welkom ..voel je je niet Nederlander ..ben jij vrij om te gaan ..er is hier niemand die je tegenhoud. HYPOCRIET .!!
        En toch kan ik ..als "echte" Nederlander het je niet kwalijk nemen.
        De verzorgingsstaat is helemaal doorgeschoten ..
        Jullie hebben je prima aangepast.
        Een uitkering ..ten koste van de ouderenzorg..
        Wees er gelukkig mee.

    • En dan ook nog een door een Brit. In West-Europa vind je geen hypocrieter volk dan het Britse volk. Verslaan zelfs de Fransen.

      Als die ubergriezel Jeremy Paxman bij Hardtalk (?) - met gespeelde verontwaardiging - een tegenstander van Westers Imperialisme het vuur aan het scheen probeerde te leggen, klonk er steevast gejuich in het NAVO hoofdkwartier in Brussel op.

      BBC? Werkelijk geworden onheilsprofetieën van Orwell.

      • Het ging mij niet zozeer om de inhoud, waarover Poetin sprak met deze BBC -verslaggever. Poetin zou volgens het NOS-journaal de pers hebben genegeerd in de kwestie MH17 en lieten vervolgens de beelden niet doorlopen, waarin het tegendeel blijkt.

      • Ja, ken het (hele) fragment.

        Maar wilde de ongelooflijk hypocrisie van de moreel verontwaardiging spelende Britse "journalisten" even aan de kaak stellen.

        Na de genocide in Rwanda zijn medewerkers van een radiostation berecht. Vanwege ophitsen. Die gore hufter van een Jeremy Paxman; zou die zich ook niet eens voor een tribunaal moeten verantwoorden? Bijvoorbeeld voor de vernietiging van Irak. In het verdachtenbankje naast G.W Bush en Collin Powel?

  • Onbegrijpelijk hoe sommigen een machthebber die de vrije pers aan banden heeft gelegd en betrokken is bij het neerschieten van de MH17 en er niet voor terugdeinst om in het buitenland zijn eigen dissidenten te laten vermoorden, blijven verdedigen.
    Het mankeert je dan wel aan je beoordelingsvermogen. Beetje vergelijkbaar met de Bild Zeitung een betere bron van informatie vinden dan de BBC.

  • Beetje nuanceren en afbouwen van de haatcampagne jegens Rusland is zeker wenselijk. Het zou wijs zijn eens te kijken wat Rusland de EU en de EU Rusland heeft te bieden, en dan vooral op economisch gebied. Gas komt reeds lange tijd uit Rusland, maar er is veel meer te doen. En vergeet niet dat Amerika de EU heeft laten vallen en zich volledig richt op de VS binnenlandse zaken. En dus zou de EU er heel verstandig aan doen te gaan samenwerken, en dan vooral de sancties op te heffen.

    Oorlog en haat, is dat een oplossing? Rusland is niet langer te betitelen als een wodka natie, dat land gaat groter worden en de EU zal pijnlijk achterblijven in de economische race als ze dat niet erkend. Maar, het zal er wel niet van komen, want er staan te veel belangen van o.a. het machtige militair-industriële complex en de vele bodemschatten in de Oekraïne op het spel die het Westen graag wil hebben. Dus zal men er alles aandoen de spanning tusen Rusland en het Westen te behouden.

    Komt er nu ook nog eens iets zinnigs van de Brusselse feodale heersers? Zal wel een slip of the tongue zijn..."Brüssel (dpa) - Nach der Wiederwahl des russischen Präsidenten Putin setzt EU-Kommissionspräsident Juncker auf einen Abbau der Spannungen mit Moskau. «Ich habe immer argumentiert, dass positive Beziehungen zwischen der Europäischen Union und der Russischen Föderation unabdingbar für die Sicherheit unseres Kontinents sind», schrieb Juncker in einem Glückwunsch an Putin. Juncker fügte hinzu: «Unser gemeinsames Ziel sollte es sein, wieder eine kooperative pan-europäische Sicherheitsordnung aufzubauen. Ich hoffe, dass Sie ihre vierte Amtszeit nutzen, um dieses Ziel zu verfolgen."... (bron: n-tv)

    • Spanning tussen Rusland en het Westen.

      Denk dat de Russen steeds zelfverzekerder worden. Ze weten dat de Westerse volken gevoelig zijn voor Atlantische propaganda, omdat ze geen inhoud hebben. Zonder inhoud, geen ideologische kracht. Zonder ideologische kracht geen goede militairen.

      Het enige wat men zich in Rusland afvraagt is of de sociopaten die in Washington de baas zijn, daadwerkelijke een alles vernietigende Derde Wereldoorlog willen, als hun ambitie op werelddominantie op een harde Russische rode lijn stuit.

      Tenminste, dat denk ik.

      • @VSH

        Niet alleen jij, zo denken tegenwoordig steeds meer. De mensheid die na honderden van jaren eindelijk gaat ontwaken en begrijpen hoe corrupt de systemen waren en nog steeds zijn, waarbij het volk door de eeuwen heen door of met behulp van staatonderdrukking arm, simpel en slaafs is gehouden. Het huidige corporatisme en collectivisme doet daar nog eens een schep bovenop.

        De westerse overheden proberen dan ook onder valse voorwendselen (zogenaamde terrorismebestrijding met open grenzen!?) in blinde paniek steeds meer wetten en regels in te voeren waarmee men de -ontwakende en beter geïnformeerde- burger/slaven, de gevangenen in het (digitale) systeem in toom denkt te kunnen houden.

        Tja, lachende en 'aardige' politici helpen ook niet meer, daar prikt men steeds makkelijker doorheen en vallen de maskers van ze af en is de dubbele aganda meer een open boek geworden, dus vindt men, schijnbaar, dat er maatregelen moeten worden genomen en dan vooral ten aanzien van het steeds betere en positievere beeld wat we krijgen van Rusland en wordt hier het grauw continu voorgelogen en gemanipuleerd om ze zover te krijgen dat ze maar vooral blijven wijzen met de beschuldigende vinger op een land als Rusland.(op de manier als weleer: staatsonderwijs/media -rode gevaar - hersenspoelen). Opmerkelijk is dat Rusland daarbij nu contrair gaat aan het Westen, waarbij het Westen juist steeds meer trekken vertoont van een voormalig USSR/DDR.

      • Eens.

        Denk bijvoorbeeld dat er binnen redelijk korte termijn meningen vervolgd gaan worden. Straks mag je niet meer vinden dat Poetin op bijzonder knappe wijze Rusland van de afgrond heeft weggetrokken. Mag je je gaan melden op het bureau en/of bij de rechter. Mag je kiezen: een door jezelf betaalde heropvoeding of de bak (isoleercel) in. Het zijn duistere tijden meneer (of mevrouw).

        De angstaanjagende figuren die in het Westen aan de touwtjes trekken, zullen er alles aan doen om macht en rijkdom te behouden en/of te vergroten.

        Ben ongelovig opgevoed. En in mijn infantiele jaren was ik een atheïst. Nu ben ik gelovig, en heb er alle vertrouwen in dat het Oost-Europa ons van de onze ondergang gaat redden. Uiteindelijk gaat het goed komen. Maak me geen zorgen.
        Als zwaar zieke neocons in Washington (en hun vazallen in Londen) het zo hoog opspelen, dat er nucleaire vernietiging dreigt, grijpen goede en godvrezende generaals in. Tussen de hoge echelons van Amerikaanse en Russische leger, schijnt behoorlijk wat communicatie en wederzijds begrip te zijn.

Recente berichten

Openluchtzwembad Hoogkerk opent zondag de deuren: “Zwemseizoen geopend”

In Hoogkerk gaan zondag de deuren open van het openluchtzwembad. Ook tijdens de afgelopen winterperiode…

11 minuten geleden

‘Zondag wisselend bewolkt, komende dagen zon maar ook buien’

Stralend en zonnig voorjaarsweer zit er voorlopig nog niet in. De zon zal zich de…

8 uur geleden

Geen treinverkeer mogelijk naar Assen door aanrijding

Treinreizigers tussen Groningen en Zwolle moeten op Koningsdagavond rekening houden met vertraging. Door een aanrijding…

9 uur geleden

Persoon uit water gered aan Turfsingel

Omstanders hebben zaterdagavond aan de Turfsingel een persoon uit het water gered. De persoon was…

10 uur geleden

Meisje ten val in Haren en komt met voet bekneld te zitten in fietswiel

Een meisje is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeluk op de Kerkstraat in Haren. Dat…

14 uur geleden

NK Jeugdschaken strijkt neer in Hoogkerk: “Het moet zo stil mogelijk zijn in het gebouw”

Hoogkerk is tijdens de meivakantie het mekka voor de Nederlandse jeugdschakers. Zaterdag begon het Nederlands…

14 uur geleden