Categorieën: Nieuws

Marjet Woldhuis valt af bij ‘beste raadslid’

Raadslid Marjet Woldhuis van de partij 100% Groningen is afgevallen bij de verkiezing voor het beste gemeenteraadslid van Nederland. Ze heeft de finaleronde niet gehaald.

Woldhuis zat na de tweede stemronde bij de twaalf genomineerden. De vier beste kandidaten komen uit Hardenberg, Middelburg, Amsterdam en Rotterdam. Er werden bijna 27 duizend stemmen uitgebracht. Met de verkiezing zetten campagnebureau BKB, de Volkskrant en omroep WNL de lokale politiek in de schijnwerpers. De genomineerden staan voor wat een goed raadslid tekent: het hebben van een sterk ontwikkelde visie op de gemeentelijke samenleving, deze in woord en daad aan de man brengen en middels het raadswerk een onmiskenbare invloed hebben op het gemeentelijk beleid.

De vier overgebleven kandidaten nemen het tegen elkaar op tijdens de finale op 20 maart in Paradiso, Amsterdam. Tot die dag kan er gestemd worden, via de website ‘besteraadslid.nl’.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Uit de partij stappen waarvoor je gekozen bent en zelf lekker door gaan als hobbyraadslid zonder verantwoording naar enige kiezer is nou ook niet een voorbeeldig raadslidmaatschap.

    • Dat was de Stadspartij, toch? An sich kan ik me dat wel voorstellen, want helaas is die partij nog altijd niet professioneel te noemen. Dus dat lijkt me geen doorslaggevende reden.

      Mensen moet je beoordelen op merites; de hare ken ik eerlijk gezegd niet. Ze kwam laatst wel met "stem op een vrouw" en dat slaat natuurlijk nergens op. Dus helaas, nog steeds geen overtuigende lokale politicus te vinden (die niet lid is van een landelijke partij) in Groningen.

      • En wanneer ben je professioneel?
        Stem op een vrouw, was een landelijke leus, wat door Marjet is gekaapt. En zo heeft elke partij, zijn gekaapte onderwerpen. Het sowieso verbazingwekkend, dat er telkens maar slechts één partij is, dat op een dergelijk onderwerp het voortouw neemt. De hoogste tijd, dat ook verslag wordt gedaan vanuit het presidium! Want daar worden richtlijnen bedacht.

  • Ze is wel gekozen met voorkeursstemmen. Haar motivatie om de Stadspartij te verlaten was dat deze uitblonk in onzichtbaarheid. Daar valt niets op af te dingen.
    Zij is wel voortdurend zichtbaar bij het agenderen van items en de publieke discussie. Dat valt haar erg te prijzen.

      • Geen idee waarom ze daar d ruimte niet voor zag. Ik kan me overigens wel voorstellen dat iemand die politieke ambities heeft en op de lijst van de stadspartij verzeild raakt zich wel kapot schrikt van het niveau van dat gezelschap en vervolgens snel zijn biezen pakt.

Recente berichten

Laatste spoordek gestort bij Hoofdstation

Bij het Hoofdstation is afgelopen week de laatste van de vier nieuwe spoordekken gestort. Daarmee…

3 uur geleden

Geen lessen bij Werkman College aan Melisseweg na brand, examens gaan door

De lessen op de vestiging van het H.N. Werkman College aan de Melisseweg gaan vrijdag…

4 uur geleden

Groningen biedt excuses aan voor rol in slavernijverleden

Burgemeester Koen Schuiling (VVD) heeft donderdagavond excuses gemaakt voor de rol die het toenmalige gemeentebestuur…

14 uur geleden

Aanhoudend zonnig en temperaturen blijven boven de 20 graden

Vrijdag is er af en toe zon en kans op een enkele bui. Het wordt…

15 uur geleden

Pinstoring treft ook Groninger winkels

Ook bij Groninger winkels kon donderdagavond niet altijd gepind worden. (meer…)

16 uur geleden

Traktaties voor mensen die op de fiets naar het werk gaan

Fietsers konden donderdag op een traktatie rekenen wanneer zij op hun tweewieler naar het werk…

16 uur geleden