Categorieën: Nieuws

Update: OOG Radio krijgt aangepast uitzendschema

De komende weken gaat OOG Radio verhuizen. Tijdens deze verhuizing is een aangepast uitzendschema actief. Update: de verhuizing duurt tot en met 2 maart.

OOG Radio & TV gaat in de komende weken verhuizen van de Akkerstraat naar het Zernikecomplex. De radio-afdeling is de eerste afdeling die verhuist. Hierbij zal de gehele radiostudio worden verplaatst, waardoor er tijdelijk minder radiouitzendingen gemaakt kunnen worden.

Komende zondag zal OOG Sport het laatste programma zijn dat in de huidige studio wordt gemaakt. In de komende week zullen de OOG Ochtendshow en OOG op de Middag op de reguliere tijden vanuit een tijdelijke studio in het oude pand worden uitgezonden. Dit geldt ook voor het OOG Radio Stadsnieuws dat overdag op het halve uur wordt uitgezonden.
De rest van de OOG Radio programmering komt in zijn geheel te vervallen en op die tijdstippen is non-stop muziek te horen.

Update

De verhuizing duurt een week langer dan in eerste instantie was verwacht. De verhuizing zal vrijdagavond 2 maart zijn afgerond. Vanaf dan worden de radiouitzendingen hervat vanuit de nieuwe locatie op het Zerniketerrein.

Rick van der Velde

Bekijk reacties

  • Eén van de leukste organisaties van Groningen naar het terrein van de toch al geprivilegieerde student. Waarom?

    Waarom niet in de buurt van de oostelijke wijken. Ulgersmagweg of zo. Vast genoeg mensen daar die graag als vrijwilliger bij OOGTV aan de slag willen.

    • Das war einmal ..

      Straks krijgen ze de gemanipuleerde informatie uit de eerste hand; van Pijlman (D66) himself.

      Ze noemen dit een vooruitgang.

      OogRadio was midden jaren 90 top. Met jingles die waren ingesproken door Alfred Lagarde. OogRadio werd destijds in de stad beter beluisterd dan Radio3 (Tegenwoordig 3FM). Zelfs Peter Teekamp (oud-Tros coryfee) had belangstelling om OOgRadio destijds te willen overnemen. Wegens zijn indrukwekkende prestaties en luistercijfers. Een mooie tijd!

      • Das war einmal?

        Denk dat OOGTV nog steeds een hele leuke organisatie is voor mensen die betrokken bij de stad zijn.

        Pijlman is een omhoog gevallen griezel. Past goed bij de steeds enger wordende D66. Denk dat als de ziel van Van Mierlo één dag mocht incarneren, deze dit zou gebruiken om Alexander Penthouse op niet mis verstane wijze de D66 uit te werken.

  • Zo verdwijnt OOG langzamerhand uit de stad. Begonnen in de Boteringestraat, toen uit het centrum weg naar de Akkerstraat en nu dus naar Zernike toe. Zal wel HHS-speeltje worden.
    Of het nog minder kan dan in de tijd dat OOG tijdelijk in VISION FM was omgedoopt, de tijd zal het leren.

    • Dat klopt niet helemaal, begonnen in de Oude Boteringestraat.
      De lokale radio in Groningen begon in schoolgebouw de Pinksterbloem aan de Nieuwstad. vervolgens werd er +/- 1984 verhuisd naar een ander schoolgebouw gevestigd aan de Donderslaan in Corpus den Hoorn. Vanaf 3 september 1989 begonnen de uitzendingen aan de Oude Boteringestraat en op zaterdag 2 oktober 1993 werd er verhuisd naar de Akkerstraat. Vanaf dat moment was dat onder de naam Vision FM. Nadat de Stichtingsraad van OOG in januari het vertrouwen in deze club had opgezegd (we schrijven januari 1994) was OOG Radio weer terug. Later in 1994 werd er een samenwerking met RTV Noord gezocht, en was OOG Radio de jongeren zender van de stad. Deze samenwerking duurde voort tot ergens eind jaren '90. Tot zover dit lesje 'lokale vaderlandse geschiedenis' :-)

  • Kinderen lezen en horen het nieuws ook praat en schrijf in eenvoudige begrijpelijke taal zij behoeven educatie (opvoeding en onderwijs) de jeugd volgt de media ook en ze snappen dat ingewikkeld gedoe niet.

Recente berichten

Bevrijdingsvuur ontstoken in Wageningen, vuur onderweg naar Groningen

Bij Hotel de Wereld in Wageningen is om middernacht het Bevrijdingsvuur ontstoken. Estafettelopers zijn in…

3 uur geleden

‘Op Bevrijdingsdag kans op buien, komende dagen opklaringen en droog’

Bevrijdingsdag gaat niet droog verlopen. De komende dagen vindt er een weersverbetering plaats waarbij we…

3 uur geleden

Come back zet Groen Geel op pole position voor topper van volgende week tegen Helpman

De Derde Klasse C is superspannend met heel veel clubs die nog kans op de…

6 uur geleden

Paas benoemt antisemitisme in toespraak: “Er is een zwijgende meerderheid en het zou helpen als die niet langer zwijgt”

Niet langer zwijgen, maar duidelijk maken dat er in ons land niet geleefd kan worden…

6 uur geleden

PKC’83 wint woonwagenkamp kraker van WKE’16; ON laat na titelstrijd leven in te blazen

PKC'83 heeft vanavond de clash der woonwagenkampen tegen WKE'16 met 4-1 gewonnen. Daarmee deden de…

6 uur geleden

Groningen staat stil bij oorlogsslachtoffers (foto’s)

In de gemeente wordt zaterdag uitgebreid stilgestaan bij de Nationale Dodenherdenking. Er vinden verschillende herdenkingen…

9 uur geleden