Categorieën: Nieuws

Gedeputeerde spreekt vertrouwen in minister uit over verlaging gaswinning

Gedeputeerde Eikenaar van de provincie Groningen heeft er alle vertrouwen in dat minister Wiebes van economische zaken alles uit de kast gaat halen om de gaswinning naar 12 miljard kuub terug te brengen.

Het Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) adviseerde donderdagmorgen de gaswinning terug te brengen naar 12 miljard kuub. Volgens het SodM is dat de enige manier om aan de veiligheidsnorm te voldoen en de schade te beperken.

Eikenaar noemde de brief van Wiebes aan de grote industrieën om te stoppen met het afnemen van het Groninger gas al een goede zaak. Volgens Eikenaar is Wiebes zich ook rot geschrokken van de situatie in Groningen.

De gedeputeerde wil wel graag dat er een tijdspad komt waarin duidelijke afspraken staan over de verlaging van de gaswinning.

Eikenaar is blij met alle acties voor verlaging van de gaswinning en een snelle vergoeding van de schade, het zogeheten schadeprotocol. Dat heeft volgens Eikenaar niet alleen de publieke opinie beïnvloed. Ook moederbedrijf Shell, van de NAM, zou daarom snel positief gereageerd hebben over de afhandeling van de schade.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Verminderen en Afhandelen schade? Dan kun je de komende tientallen jaren blijven afhandelen en procederen. Alles is er gewoon op gericht om die hele gasbel naar boven te halen, alleen wat langzamer. Wat is veilig? Bedoelen ze dat een huis niet meteen instort maar dat die langzaam omvalt zodat ze mensen op tijd kunnen evacueren naar een caravan? Dat er honderden/duizenden woningen en gebrouwen omvallen maakt dus minder uit. Als er maar niemand een steen op zijn kop krijgt. Dat volgens onderzoeken er ook mensen zoveel stress krijgen dat ze er onderdoor gaan maakt ook niet zoveel uit schijnbaar.

    Mensen, stem op partijen die geen belangen hebben in Den Haag. Partijen die gewoon de gaskraan helemaal dicht willen draaien (we hebben zelf nauwelijks iets aan het gas). De SP heb je ook helemaal niets aan. Die zouden allang moeten demonstreren dat de gaskraan helemaal dicht gaat, anders heb je gewoon niets aan die partij. Die laten zich ook voor het karretje spannen om de gasbel helemaal leeg te halen, alleen wat langzamer. De bevingen stoppen er echt niet door.

Recente berichten

Vrijdag eerst zon, later kans op regen- of onweersbuien

Vrijdag is er eerst nog af en toe zon, vooral ten noorden van de Stad,…

11 uur geleden

Rotondes Laan Corpus Den Hoorn vanaf maandag 6 mei deels dicht

Meerdere op- en afritten van de dubbele rotondes ter hoogte van Laan Corpus den Hoorn…

11 uur geleden

Fractieleden ChristenUnie poetsen Stolpersteine in Groningen en Ten Boer

De fractie van de ChristenUnie poetste deze donderdag Stolpersteine in Groningen en Ten Boer. Dit…

12 uur geleden

Chauffeur botst op twee auto’s op Helper Brink

Op de Helper Brink heeft donderdagmiddag rond 17:00 uur een automobilist een bestelbusje geramd. Vervolgens…

14 uur geleden

Voormalig Vapiano-pand tijdelijk in gebruik door Kunstpunt Groningen

Het voormalige Vapiano-pand aan de Nieuwe Markt heeft een tijdelijke nieuwe bestemming. Het pand vormt…

15 uur geleden

Startsein voor bouw van vier nieuwe huurwoningen in Haren

Er komen vier nieuwe energiezuinige sociale huurwoningen aan de Molenkampsteeg in Haren. Donderdagmiddag gaf Dik…

15 uur geleden