Categorieën: Nieuws

UMCG loopt mee in fakkeloptocht: “Nationaal plan noodzakelijk”

Net zoals vele andere organisaties lopen ook medewerkers van het UMCG vrijdagavond mee met de fakkeloptocht met als thema “Genoeg is Genoeg”. Bestuursvoorzitter Jos Aartsen roept op tot een Nationaal plan om de gaswinning te verminderen en om snel tot een schadeprotocol te komen.

“Wat mij betreft moet het kabinet nu echt komen met een nationaal plan waar alle elementen inzitten. Denk dan aan een opkoopregeling, schadeafhandeling, één loket, de NAM op afstand, dat het kabinet geld ter beschikking stelt om alle problemen in Groningen op te lossen én de gaskraan moet verder dicht”, aldus Jos Aartsen.

Eén van de organisaties van de fakkeloptocht is Het Groninger Gasberaad. Zij willen vandaag liever geen uitspraak doen over het te verwachten aantal deelnemers. Maar dat er duizenden mensen zullen meelopen lijkt niet overdreven.

De fakkeloptocht begint vrijdagavond om half acht en start op de Vismarkt.

Erick Bakker

Bekijk reacties

  • En waar blijven de reactie's van Groen Links en de PVDD?,dit zijn toch milieu onvriendelijke fakkels.(ooh wacht...hier op reageren kost stemmen,even tijdelijk de principes aan de kant zetten)

  • Het is gewoon belachelijk allemaal. Honderden miljarden zijn er gegaan naar het westen om te investeren en op te knappen en zinloze projecten. De noordelijke provincies zijn verwaarloosd al die tijd. Met als resultaat instortende huizen, hoge werkloosheid, hoge uitkeringcijfers en daardoor leegloop en is het een achtergesteld gebied geworden.

    Ondertussen zitten ze ons ook nog uit te lachen dat we niet op hetzelfde "niveau" zitten als het westen. Hoe zou dat nou komen?

    Het is tijd dat er flink meer geïnvesteerd gaat worden in de noordelijke provincies ten koste van het westen, niet alleen ondersteuning voor de instortende huizen.

  • Wie bedenkt in vredesnaam met zo'n onsympathieke aktie zo'n sympathiek doel te verzieken?
    Honderden fakkels die de lucht verpesten als de eerste de beste ongefilterde houtkachel ? Wat een idiotie.
    Mocht ik mee willen demonstreren, hier ga ik niet tussen lopen en ik blijf helemaal uit de buurt, daar stel ik mijn gevoelige bronchiën niet aan bloot.
    Bovendien straalt een menigte met fakkels best wel wat aggressie uit.
    En hoeveel afval levert dit na afloop op ?

    • robert, dan ga jij lekker met een (ook milieu-)vriendelijke rode roos lopen. De PvdA, die in de vorige kabinetsperiode iets meer aan de aardbevingsproblematiek had kunnen doen dan er alleen holle woorden aan wijden, heeft vast nog wel wat liggen. Succes!

      • Cor, je hebt niet goed gelezen, waarom ik hier sowieso niet in meeloop.
        Bovendien, geen idee waarom een rode roos (blijkbaar heb je een PVDA-obsessie, maar wat moet ik daarmee?), maar een roos in de winter vind jij milieuvriendelijk ?
        Demonstreren kan ook zonder fakkels en rozen, niet alleen maar (aan-)klagen maar ook een goed voorbeeld geven.

    • Even de principes aan kant zetten hé ten gunste van de komende verkiezingen niet waar,terwijl er ook genoeg milieu vriendelijke oplossing zijn voor een fakkel.
      Dat heet ook wel hypocriet zijn maar je zult wel geen clou hebben wat het inhoudt.
      We zien allemaal dat praatgroepen,werkgroepen,commissies,raden van aanbevelingen,optochten met en zonder fakkels niet loont,de rest van Nederland op een enkeling na geeft geen bal om het noorden.
      Ben benieuwd hoe dat zal zijn als ze plotseling geen gas meer krijgen midden in de winter,van beloften stook je geen kachel.

  • Fakkels???????? Als men nog maar zo boos is dat men een grote kaars aansteekt zal het niet opschieten. Tomaten, eieren, pek en veren is wat men mee moet brengen. 40.000 man eieren gooien op het stadhuis en NAM. Stadhuis blokkeren tot er een oplossing is. Barricades op de wegen. Stop betalen onroerend zaak belasting, spaar daarvan zelf voor schade die zal ontstaan en bereken vast 60% waardevermindering in WOZ waarde. Want ik lees al dat je gek moet zijn om een oude schipperswoning in de stad te kopen. Die woningen hebben ze expres niet meegenomen in aardbevingsonderzoeken.

    Maar dat is mijn mening. Als je die mening nog mag hebben zonder van je bed gelicht te worden.

Recente berichten

Jacques d’Ancona (86) overleden

Jacques d’Ancona is vrijdag in zijn huis in Paterswolde overleden. Dat meldt het Dagblad van…

5 uur geleden

Droge en zomerse periode op komst

Er staan enkele droge en zomerse dagen op het programma. Halverwege komende week kan het…

5 uur geleden

Foodtruckfestival ‘Rrrollend Groningen’ op Ossenmarkt afgelast

Het foodtruckevenement 'Rrrollend' komt in september niet naar Groningen. “Na zorgvuldige overweging hebben we besloten…

6 uur geleden

Burgemeester Schuiling opent kunstproject Noorderstation-historie

Burgemeester Koen Schuiling heeft vrijdag het kunstproject Noorderstation-historie geopend. Het was vorige maand namelijk precies…

8 uur geleden

Nieuwe afsluitingen komend weekeinde, maar ook weer wegen en fietspad open

Dit weekend moeten weggebruikers rekening houden met afsluitingen vanwege het werk aan de zuidelijke ringweg,…

10 uur geleden

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen definitief naar RKC Waalwijk

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen gaat definitief naar RKC Waalwijk. (meer…)

10 uur geleden